Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Višine triletne deklice 2.1.2007 18:44:34
|
|
|
|
rotovi
|
Pozdravljeni! Imam 10 dni manj kot 3 leta staro deklico, ki je povsem normalno razvit, živahen, inteligenten... otrok. Se pa srečujevi z nekim drugim problemom, njeno višino. Meri namreč "samo" 87 cm in tehta 12 kg. Glede na to, da sem na forumu zasledila samo debate staršev, ki imajo velike in sploh ok otroke kar se višine tiče, me je začelo kar malo skrbeti. Pri 21 mesecih sva bile napotene mislim da v razvojno ambulanto, vendar so tam ugotovili, da je pač skladno razvita in da je samo manjše rasti. Zanima me, če je kdo že imel kakšne izkušnje z "premajnostjo" otroka naj mi prosim kaj napiše. Ne vem ali se sploh da kako pospešiti rast, ali kako drugače pomagati. Hvala za odgovore.
< Sporočilo je popravil katrin -- 2.2.2007 14:38:49 >
|
|
|
|
RE: višina triletne deklice 2.1.2007 19:12:56
|
|
|
|
total
|
Odvisno kolk sta vidva velika,se pozna od strašev.Mi smo kr veliki pr 2 letih.
< Sporočilo je popravil katrin -- 2.2.2007 14:48:34 >
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 2.1.2007 19:52:08
|
|
|
|
mojcab
|
predvsem vztrajaj pri tem, da pri ocenah o velikosti tvojega otroka upoštevajo tudi velikost tebe in atija. ni vse v cm in tabelah!
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 2.1.2007 22:16:44
|
|
|
|
beti 1
|
Kot so ti že napisale druge. Posebej če sta tudi vidva bolj majhne rasti ni z vajino punčko nič narobe. Posebej če je bila že vedno manjša od ostalih oziroma vsaj približno sledi neki krivulji rasti (lahko uporabiš tudi te ki jih najdeš na rr: Razvoj dojenčka/malčka).
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 2.1.2007 22:19:05
|
|
|
|
rainbow
|
Seveda je odvisno od velikosti staršev, pa tudi od ješčnosti ali kako naj rečem; najina skoraj 3,5 letnica je skoraj za glavo višja od bratrančeve; vendar sta onadva nižje rasti (nista strašno visoka), res pa je tudi, da mala ne je prav rada. Drugače pa je seveda zdrava in vse bp.
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 3.1.2007 12:09:50
|
|
|
|
rotovi
|
IZVIRNO SPOROČILO: rotovi Pozdravljeni! Imam 10 dni manj kot 3 leta staro deklico, ki je povsem normalno razvit, živahen, inteligenten... otrok. Se pa srečujevi z nekim drugim problemom, njeno višino. Meri namreč "samo" 87 cm in tehta 12 kg. Glede na to, da sem na forumu zasledila samo debate staršev, ki imajo velike in sploh ok otroke kar se višine tiče, me je začelo kar malo skrbeti. Pri 21 mesecih sva bile napotene mislim da v razvojno ambulanto, vendar so tam ugotovili, da je pač skladno razvita in da je samo manjše rasti. Zanima me, če je kdo že imel kakšne izkušnje z "premajnostjo" otroka naj mi prosim kaj napiše. Ne vem ali se sploh da kako pospešiti rast, ali kako drugače pomagati. Hvala za odgovore. No naj še dodam da je mami visoka 155 cm, ati pa 190 cm.
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 3.1.2007 12:20:25
|
|
|
|
Teni_
|
Glede na to, da si ti bolj majhna, po moje ni problem. Naša je bila na pregledu velika 96 cm, ampak sem jaz velika 170 cm. Tehta pa 12,6 kg, ampak je res bolj suhcena. Pa se mi zdi, da so ostali precej večji.
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 3.1.2007 13:01:46
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: rotovi No naj še dodam da je mami visoka 155 cm, ati pa 190 cm. Imata skoraj take proporce kot mi2 z možem, le da sva mi2 še malo manjša in tudi najina otroka sta bolj pri tamalih . Sicer ni primerljivo, ampak sin je bil pri 3 letih visok 93,6 cm in 14,1 kg (upam, da bo katera dala mere svojega 3-letnika za mušter ). Ej, za tamalo pa sploh nimam podatkov, sem sedaj ugotovila. Đizus, kakšna malomarna mati sem , je pa tudi bolj pri tleh. Zadnji podatek imam, ko je bila stara eno leto in pol = 79 cm in 9,8 kg. Jo bom zmerila, ko pride iz vrtca. Aja, stara pa je 2,5 let.
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 3.1.2007 19:37:13
|
|
|
|
nejcko
|
Evo, sem jo zmerila - 88 cm in 13 kg, stara pa je točno dve leti in pol. Sem pa enkrat brala en članek na to temo in tam je pisalo, da otrok normalno raste, če po 3. letu zraste vsaj 6 cm na leto. V nasprotnem primeru lahko dodajajo otroku nek rastni hormon - kako točno to poteka, pa ni pisalo.
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 6.1.2007 23:52:18
|
|
|
|
* Mateja *
|
Men se zdi tako, če sta starša velika, bo tud mulček večji. Če so pa starši manjši, tud otrok ne more biti velikan. Pač razlike! V razvoji ambulanti pa preveč po tabelah gledajo, vsaj za moje pojme!
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 7.1.2007 0:12:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Če se skladno razvija, ni nobene panike. Naš fant pa je pri dveh letih med orjaki - 16,6 kg in 93-94 cm (ga malo težje zmerimo, ker ni niti minute na miru), tako da sta z od kolegice sinom, ki je star 11 let po višini enaka, po teži pa naš vodi . V odpustnici iz bolnišnice mu je pisalo, da je maksimalno razvit
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 7.1.2007 0:16:51
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: raho Če se skladno razvija, ni nobene panike. Naš fant pa je pri dveh letih med orjaki - 16,6 kg in 93-94 cm (ga malo težje zmerimo, ker ni niti minute na miru), tako da sta z od kolegice sinom, ki je star 11 let po višini enaka, po teži pa naš vodi . V odpustnici iz bolnišnice mu je pisalo, da je maksimalno razvit a si ti zihr, da si leta prav napisala? ker naš mulc ima 10 let in 150 cm
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 7.1.2007 0:19:38
|
|
|
|
kofetek2010
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Sicer ni primerljivo, ampak sin je bil pri 3 letih visok 93,6 cm in 14,1 kg (upam, da bo katera dala mere svojega 3-letnika za mušter ). naš mulc je bil visok 102 cm in je imel mnogo dost veliko kil (21kg) sva pa mi2 bolj visoka (178 in 187 cm)
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 7.1.2007 9:12:39
|
|
|
|
san
|
tudi moja deklica je bila vedno (do 5,5 leta) za glavo manjša od vrstnikov, 12,5 kil je imela še vedno pri 5-ih letih, pa so ravno tako rekli, da je skladno razvita, kljub temu da sva midva oba normalno velika (174 cm jaz in 179 očka). sicer je pa bila malo manj ješča in dosti bolna. zadnje leto pred šolo je zrasla za 15 cm in dohitela vse vrstnike, sedaj je med večjimi v razredu, z normalno kilažo (no, je bolj pri tasuhih, ampak ni presuha). tko da, po moje ni nobene panike. aja, ji pa nisem nikoli nič dodajala lp,s če napišem še za fantka, ta je bil pa super velik že od rojstva, sedaj pri treh letih se mi zdi normalno velik, ima en meter in 13 kg.
|
|
|
|
RE: VIŠINA TRILETNE DEKLICE 7.1.2007 22:09:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: jana73 IZVIRNO SPOROČILO: raho Če se skladno razvija, ni nobene panike. Naš fant pa je pri dveh letih med orjaki - 16,6 kg in 93-94 cm (ga malo težje zmerimo, ker ni niti minute na miru), tako da sta z od kolegice sinom, ki je star 11 let po višini enaka, po teži pa naš vodi . V odpustnici iz bolnišnice mu je pisalo, da je maksimalno razvit a si ti zihr, da si leta prav napisala? ker naš mulc ima 10 let in 150 cm Jana seventitri hvala - sem mislila 11 mesecev starejši. UPSSSS
|
|
|
|
RE: višina triletne deklice 18.1.2007 12:28:32
|
|
|
|
rotovi
|
IZVIRNO SPOROČILO: rotovi IZVIRNO SPOROČILO: rotovi Pozdravljeni! Imam 10 dni manj kot 3 leta staro deklico, ki je povsem normalno razvit, živahen, inteligenten... otrok. Se pa srečujevi z nekim drugim problemom, njeno višino. Meri namreč "samo" 87 cm in tehta 12 kg. Glede na to, da sem na forumu zasledila samo debate staršev, ki imajo velike in sploh ok otroke kar se višine tiče, me je začelo kar malo skrbeti. Pri 21 mesecih sva bile napotene mislim da v razvojno ambulanto, vendar so tam ugotovili, da je pač skladno razvita in da je samo manjše rasti. Zanima me, če je kdo že imel kakšne izkušnje z "premajnostjo" otroka naj mi prosim kaj napiše. Ne vem ali se sploh da kako pospešiti rast, ali kako drugače pomagati. Hvala za odgovore. No naj še dodam da je mami visoka 155 cm, ati pa 190 cm. Bili smo na sistematskem, vse o.k. velika 90 cm in tehta 11,7 kg.
< Sporočilo je popravil katrin -- 2.2.2007 14:49:02 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o januarčkihZačetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Kdaj je čas za kahlico?Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Zadnje s foruma
Koriščenje LD po porodniškiendrinaKako ste izkoristile pripadajoči letni dopust po končani porodniški odsotnosti?izkoristila sem ga takoj po porodniški,da sem ostala dlje z otrokom (
53%)
hotela sem izkoristiti celega pa mi delodajalec ni dovolil (
7%)
izkoristila sem en del,ostalega sem si prihranila za drugič (
20%)
sploh nisem mogla izkoristiti dopusta (
21%)
Število vseh glasov: 133Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!