Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 12:09:47
|
|
|
|
blazka
|
Se mi zdi da je tko, da (vsaj v Ljubljani) oče samo plača prisotnost pri porodu, če je že kdaj bil zraven. Ne rabi še enkrat MŠ.
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 12:11:50
|
|
|
|
lukec
|
Pri nas nič ne plača, MŠ pa velja dve leti.
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 12:22:43
|
|
|
|
Anonimen
|
blažka - Nam so 2 leti nazaj rekli, da po 5-ih letih rabi še enkrat v MŠ, če je pa v okviru teh 5-ih let pa ne (pa magari, da žena rodi vsako leto). To da plača vem in mi je jasno. Samo sedaj je ta kolega rekel, da MŠ za očete velja samo eno leto??? To mi pa ni jasno in znano. lukec - Najbrž nisi iz LJ? No, sej bom ju3 poslala moža tja, da naj gre plačat, pa bom sporočila če so kaj komplicirali.
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 12:44:50
|
|
|
|
UT_2008
|
Uh, mene to tud zanima. Sicer moram plačat šele za prvi porod. Me pa zanima, kolko stane, ker sem že pozabila. PA lahko tko za info sporočiš. Hvala.
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 13:59:06
|
|
|
|
kofetek2010
|
pri nas sta otroka 9 let narazen in ni bilo potrebe po delanju MŠ še enkrat - je nihče niti ni zahteval
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 14:56:06
|
|
|
|
tanci29
|
jasna-ne rabi še enkrat hodt v mš samo plača...če imaš potrdilo še od prejšnič naj ga nese sabo, če ne ga pa poiščejo. potrdilo mu dajo spodaj plačat gre pa v prvi štuk...to je tista rjava lesena hišica za ta staro porodnišnico...stane pa 16 eur in še nekaj centov...
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 14:59:14
|
|
|
|
Anonimen
|
tanci29, hvala.
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 16:22:57
|
|
|
|
nejcko
|
Pri nas je enkrat 3 leta, drugič pa 7 let razlike, pa tudi ni nihče vprašal za MŠ - važno, da plačaš (govorim za Lj)
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 17:15:44
|
|
|
|
Anonimen
|
V porodnišnici Kranj ni nikoga zanimalo, če je mož opravil MŠ ali ne, tko da niti pod razno ne greva še enkrat.
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 18:27:13
|
|
|
|
april09
|
Jasna, daj javi, ce bo imel kaksne probleme dvignit potrdilo oz placat prispevek Jaz bom sla to uredit ob naslednjem pregledu. In ja, receno je bilo, da velja 5 let ... A za zenske tud /retoricno vprasanje/ Tala casovna omejitev mi sploooh ni jasna - a se v 5 letih porodi kaj spreminjajo al kaj???
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 21:11:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: april09 Jasna, daj javi, ce bo imel kaksne probleme dvignit potrdilo oz placat prispevek Sej če bo pokazal €, pol se bodo hitr zmenili... Bom pa javila.
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 2.2.2009 21:30:05
|
|
|
|
lukec
|
IZVIRNO SPOROČILO: =jasna= blažka - Nam so 2 leti nazaj rekli, da po 5-ih letih rabi še enkrat v MŠ, če je pa v okviru teh 5-ih let pa ne (pa magari, da žena rodi vsako leto). To da plača vem in mi je jasno. Samo sedaj je ta kolega rekel, da MŠ za očete velja samo eno leto??? To mi pa ni jasno in znano. lukec - Najbrž nisi iz LJ? No, sej bom ju3 poslala moža tja, da naj gre plačat, pa bom sporočila če so kaj komplicirali. Sorry, sem spregledala, da za Lj sprašuješ.
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 3.2.2009 8:35:51
|
|
|
|
Mojc
|
Morda še katera to ve, ali mora očka plačati tudi, če ima mami napovedan CR? Sicer pa itak ne vem, koliko je on sploh lahko zraven. Najbrž bolj potem, ko mu dojenčka prinesejo.... (se mi mogoče obeta napovedan CR - zaradi istih težav kot prvič)
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 3.2.2009 8:46:13
|
|
|
|
Cveta28
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mojc Morda še katera to ve, ali mora očka plačati tudi, če ima mami napovedan CR? Sicer pa itak ne vem, koliko je on sploh lahko zraven. Najbrž bolj potem, ko mu dojenčka prinesejo.... (se mi mogoče obeta napovedan CR - zaradi istih težav kot prvič) Za LJ porodnišnico DA. Imaš pa prav, očka gre s tabo v porodno kjer počaka, tebe odpeljejo v operacijsko, potem pa detece nesejo očkatu v porodno.
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 3.2.2009 10:15:08
|
|
|
|
eternety
|
Mene pa zanima, če je MŠ obvezna oz. če je lahko partner prisoten pri porodu tudi, če je ne opravi. Kako je to urejeno v MB porodnišnici?
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 3.2.2009 10:50:36
|
|
|
|
Najaa
|
Potrdilo iz MŠ nikjer več ni treba imet. Nama ga že 2 leti nazaj (v Lj P) nihče ni pogledal. Važno je le, da plačaš, čeprav moj tudi plačal ni... Prej se ni spomnil, takrat pa tudi ne in nihče mu ni nič rekel.
|
|
|
|
RE: Veljavnost MŠ za očete? 3.2.2009 12:12:39
|
|
|
|
blazka
|
jasna: seveda če vprašaš ti bodo to povedali, če pa prideš, ko se je porod že začel in poveš, da je drugi, tretji.... otrok, ne bo nihče spraševal očeta, če ima še veljavno MŠ.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?