Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Velikost skupin v vrtcih 14.9.2010 13:42:34
|
|
|
|
krtekxx
|
Mi imamo v vrtcu enega 5-letnika in skoraj 2-letnico. Zjutraj ju ob različnih urah oddajam v isti učilnici, ki je včasih prav nabito polna. Npr. danes nekaj pred 7h je bilo v njej vsaj 8 malčkov iz 1.starostne skupine in cca 20 iz 2.starostne skupine. Videla sem 3 vzgojiteljice/pomočnice. Muči me pa naslednje: 1) ali za ta jutranja in popoldanska "varstva", ko se ne izvaja programa, velja kak drug normativ od tistega, ki določa, da morajo v prvem starostnem obdobju biti skupine z maks. 12 malčki, v 2. star. obd. maks 22 malčkov, če je heterogena skupina pa maks. 7 malčkov skupaj z vzgojiteljico + pomočnico. 2) ali so kaki normativi, koliko otrok skupaj se lahko strpa v prostor določene kvadrature? Sicer imam zelo dobro mnenje o vrtcu, ki ga obiskujejo moji otroci, jasno mi je, da je vrtec zelo poceni oblika varstva, da se zelo varčuje - vendar pa se mi zdi tako varčevanje na račun zdravja in varnosti otrok precej zgrešen ukrep. Prosila bi za vaša mnenja in izkušnje še iz drugih vrtcev.
|
|
|
|
RE: Velikost skupin v vrtcih 14.9.2010 13:56:14
|
|
|
|
kristinaj
|
pri nas se zbirajo zjutraj v skupinah, vedno sem ju oddajala v eno skupino zjutraj če smo prišli prej in je bilo tam po cca 20 malčkov vseh skupin. zadnjič sem pa malega peljala bolj zgodaj in sem ga hotela pustiti v skupini 3-4 pa mi je rekla, da so mali 2-3 v drugi skupini.. ali je to kaj novega ne vem, imamo jutri roditeljski in lahko povprašam, če želiš....
|
|
RE: Velikost skupin v vrtcih 14.9.2010 19:22:36
|
|
|
|
Anonimen
|
čudno se mi zdei, da se 5-letniki in skoraj 2-letniki zibrajo skupaj. v našem vrtcu se ne nikoli. otroci od 1-3 let se zbirajo skupaj, od 3-6 let pa skupaj. sicer pa velja zakon za ves čas obratovanja vrtca, ne samo potem, ko so otroci v svojih skupinah. hieterogen normativ je 20 otrok.
|
|
|
|
RE: Velikost skupin v vrtcih 16.9.2010 8:14:38
|
|
|
|
sončnica24
|
Pri nas se od 5.30 do 6.30 zbirajo vski skupaj, potem pa grejo jaslični v svoje prostore in se tam do 8ih zbirajo jaslični skupaj po tem pa grejo vsi v skojo skupino in se ob 15.15 spet združijo jaslični skupaj ob 16.00 pa spet cel vrtec skupaj, upam da zastopite, sem malo zakomplicirala.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zanimivosti o januarčkihZačetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Zadnje s foruma
Kopanje novorojenčka.
пеперутка16
Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?