Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 8:35:02
|
|
|
|
mišk
|
Jst sem kot kompletek za iz porodnišnice kupila številko 50 (H&M). Rodila se je dolga 51 cm, pa je vseeno ta kompletek nosila dober mesec. Ostale cimre v porodnišnici so imele s sabo cotke številka 56 in celo 62, pa so bli čist zgubljeni v tistih oblekicah! Meni tudi ni glih lepo, da nosijo ful prevelike stvari (vse trikrat zavihano na vseh koncih in preširoko). Tudi naslednjič, ko bom rodila bom s sabo v porodnišnico nesla št. 50 in nič več. Prva dva meseca je nosila do številke 56, mogoče kakšno stvar 62, ampak nisem prepričana.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 8:37:23
|
|
|
|
Nyah*
|
O tem je bilo zadnje case veliko govora. Odvisno je, kje bos cunjice kupovala, ker ima npr. HM vecje stevilke, in je za zacetek dovolj st. 50 (ce hoces, da je res kot ulito- za iz porodnisnice recimo). Drugace pa, jaz naprimer nisem kupila nikjer nobene oblekce manjse kot 56, ceprav je malo preveliko na zacetku, pa kasneje kar kmalu st. 62. Dobro nakupuj!
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 8:44:04
|
|
|
|
kristinaj
|
odvisno od velikosti dojenčka....naša je bila 55cm in smo šli takoj na št. 62
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 8:46:47
|
|
|
|
lelčy
|
Drugace pa, jaz naprimer nisem kupila nikjer nobene oblekce manjse kot 56, ceprav je malo preveliko na zacetku, pa kasneje kar kmalu st. 62. Enako
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 9:07:41
|
|
|
|
*alja*
|
naša je bila velika 53 in je imela vse 56 številko dobra 2 mesca. Tudi v porodnišnico sem vzela 56 in ji je bilo kot ulito
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 9:26:03
|
|
|
|
Naja30
|
Nekaj malega sem imela 56, ampak moja se je rodila velika 56 tako da smo kar hitro prešaltali na 62.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 9:28:59
|
|
|
|
aluš
|
Mi smo imela najmanjšo št. (obakrat) 56 in je bilo za prvi mesec ravno prav. Potem smo pa že 62 morali oblečt. V bistvu sem v 62 oblačila (za doma, za preoblečt) že prvi mesec, ker nisem imela veliko komadov 56, ker sem vedela, da hitro prerase. Je pa odvisno koliko se otroček velik rodi. Moji so bili povprečni (dolg 51-42 cm). Ker, če ima že takoj 55, ne vem kako gre, če je pa tam 47 cm, pa verjamem, da mu je 56 prevelik. Pa še nekaj, največja fora. Pri pajackih in žabicah glej koliko imajo "dolge nogice". Ker npr. C&A ima ful kratke nogice, životec pa dolg. In prijateljica, je lahko vsa oblačila iz C&a št. 56 samo pospravila, ker je imela tamala dolge noge, C&A pa kratke noge za oblačila, pa je bila punčka ob rojstvu velika 50 cm.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 10:50:39
|
|
|
|
jajula
|
ful je odvisno od firme, h&m ima še kar realne cifre in sem tam kupila za začetek ene par cotk št.50 (jih je nosila cel prvi mesec in še čez, pa je bila konec prvega meseca ze 56cm. drugač pa njihova oblačila za 1-2meseca pridejo najbolj prav, ker jih nosi od rojstva pa še sedaj v 3.mesecu). vsi svetujejo za nakup št. 62 ampak to so ful velke oblekce, ki jih naša mala nosi šele od 3. meseca (pa ima 64cm in 6200g). tko da nam so št. 50 in 56 kar dolgo prav prišle. je pa res še najbolj odvisno od firme cotk.
< Sporočilo je popravil jajula -- 30.5.2008 10:54:08 >
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 10:55:29
|
|
|
|
Strawberrie Cherrie
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy Punce... kakšne številke oblačil ste kupovale za novorojenčka? Številko 56 in več? Ali tudi kaj manj? Ne bi rada, da bi moj zgledal tak kot v eni vreči Največ sem kupila v št.56 in tisto je tudi precej dolgo nosil. št.50 je bila dovolj velika le za prihod domov, pa že takrat mu je bila malo na tesno. št.62 smo najmanj nosili, smo potem prešaltali kar na 68. Tako da moje mnenje, v večini 56 za začetek, prvi mesec, dva, nekaj malega 62, potem boš pa tako naprej nakupila sproti.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 10:58:39
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Mi smo imeli večinoma 56, nekaj za vsak slučaj 62. potem pa smo dobili nedonošenčka (2600g, 48cm) in so ji bile stvari tako prevelike, da so bile zaenkrat še neuporabne. Potem so nas sorodniki, ki imajo izkušnje z malimi cunjicami, malo založili s številko 50, ki smo jo kar nekaj časa uporabljali. Malo spremljaj rast in težo dojenčka. Če se ti obeta velikan, potem se založi s 62, sicer nabavi tudi malo 56 stvari. Manjše številke pa ti lahko takrat, ko si v porodnišnici, priskrbijo drugi, če jih boš potrebovala. Pa še to, ne nabavljaj preveč na zalogo. Morda boš ugotovila, da so ti bodiji na preklop bolj praktični od tistih, ki se oblečejo čez glavo. raje sproti dokupuj stvari.
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 11:20:51
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tejchy Ne bi rada, da bi moj zgledal tak kot v eni vreči Točno tako sme tudi jaz razmišljala in sem pač nakupila oblačilca 56 za začetek. Še dobro, da mi je sodelavec posodil oblačilca 62, ker je otrok rodil s 57 cm in mu nobeno iz obilne in prekrasne kolekcije št. 56 ni bilo prav. Počakaj vsaj do zadnejhga UZ, meni so tam že rekli, da je nekam velik zrastel. Samo si vseeno nisme predstavljala, da to pomeni, da mu št. 56 ne bo prav.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 11:23:47
|
|
|
|
mojsoncek
|
Jaz sem imela vecinoma vse st. 50 in nekaj 56. Pa mu je bilo vse res veliko. Ne kupuj prevec, raje pocakaj in kupi naknadno.
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 30.5.2008 11:30:40
|
|
|
|
Tejchy
|
Super ste punce, hvala vam... Sj tud sama razmišljam v tej smeri, da kupim večinoma 56, nekaj malega pa 62... Pa itak nimam namena pretiravat.. tisto najnujnejše, ostalo pa potem po potrebi dokupim... upam, da se bom lahk zadržala, ko te otroške cotike so tolk luškane, da bi kr vse pokupila
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 2.6.2008 14:46:13
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 2.6.2008 14:50:25
|
|
|
|
rija
|
vsi so mi govorili, naj kupim 62, ker mu bo 56 v dveh tednih premalo...in sem šla, našopingirala celotno kolekcijo 62....pa bolj sem gledala te cotke, bolj so bile nekam velike...in šla še po celo kolekcijo 56 na koncu je bil drobižek 47 cm in 2780 g in mu je bilo 56 še obupno preveliko.... tak da....
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 2.6.2008 19:02:29
|
|
|
|
AnciM
|
Bolj ko prebiram tale forum, bolj imam občutek, da so te številke odvisne od trgovine do trgovine. 56 v H&M ni isto kot v BC. Katera številka iz BC pride v poštev in katera iz H&M, C&A... za novorojenčka? Sama sem kupila št. 5o v BC in primerjala z oblačilci nečakinje, pa se mi ne zdi nič kaj majhno. Naj poiščem kaj fletnega še št. 56 za iz porodnišnice, za vsak slučaj?
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 2.6.2008 19:24:25
|
|
|
|
*tajda*
|
Številke so res različne,jst sem imela št. 50 iz H&M ,nosil je cel mesec 50,nato pa 56 do 3 meseca,šele pri treh mesecih je imel 62. Je bil pa velik 52 cm in težak 3560g ko se je rodil.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 3.6.2008 8:48:03
|
|
|
|
*bubi*
|
Glede številk se kar strinjam z večino. Mi smo imeli pozno jesenskega in sem gledala predvsem na to, da je imel spodnje perilo (majčke, bodije, spodnje žabice) res v pravi velikosti, torej sem kupovala malo manjše številke. Tiste plišaste žabice in kompletke za na vrh pa kar 62. Toliko, da ni bilo že spodaj vse podvihano, pa zgornje spet,...
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 3.6.2008 9:03:31
|
|
|
|
frutka_
|
Nekaj 56 (H&M), večina 60 (Okaidi) in nekaj malega 62 (H&M). Ampak 62 se mi zdi full nefunkcionalna številka. Najhitreje od vseh št. jo preraste. 68 se dolgo rabi kasneje.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil za novorojenčka? 5.6.2008 10:48:00
|
|
|
|
čipka
|
jaz sem pa kupila kar več bodijev s št. 56-malo manj s 62 (problem je nastal kakšen bodi kupit)-al bodi v celem, al ko se med nogami zapira, al bodi s kratkimi al z dolgimi rokavi? al bombažen al plišast? avgusta ko bom rodila ne vem ali bo vroče ali hladno in barve? tako da...jaz imam kar nekaj nevtralnih barv..pol sem kupila žabice posebi in majčke posebi s št. 56.. ...ne vem...javim koliko tega bom uporabljala avgusta..
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.