Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 24.3.2006 9:11:17
|
|
|
|
Anonimen
|
50 je bolj številka za novorojenčke. številka oblačilc pomeni dolžino otročka v cm. povprečen dojenček se pa rodi velik tm okol 52 cm in 3200 g. se prav mu je že takoj premajhno. js mam za domov iz porodnišnice pripravljen kompletek v velikosti 56, in pričakujem da mu bo prav tam kak teden dva, potem pa bo že na 62 številko prešoltov. saj pri prvi hčerki je blo tko. skoraj nič nimam v velikosti 56, vse v 62 za začetek. če so rokavčki predolgi jih pa pač zavihaš!
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 24.3.2006 12:03:51
|
|
|
|
lenika
|
Številka 50 je za nedonošenčke. Čisto na začetku boš rabila št. 56, vendar boš kmalu že rabila št. 62. Tako, da jaz sem kupila nekaj cunjic št. 56, nato pa že kar št. 62.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 24.3.2006 12:52:23
|
|
|
|
mojca75
|
jaz enako, večino stvari 62, sploh pajacke in pidžamce, edin kompletek v katerem bo dete odšlo iz porodnišnice pa 56, d ane bo kot klovn takoj, pa še nekaj cunc 56 sicer pa vse 62!!! 50 je res za nedonošenčke, al pa da sta ti in tvoj fuuuul majhna in lahka, pa še to ni rečeno da dete ne bo imelo 52 cm! tudi v materinski šoli tako svetujejo, v 62 ga imaš potem vsaj par mesecev lahko! Mojca
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 24.3.2006 13:49:56
|
|
|
|
tinca34
|
Očitno ni samo podravska regija kjer svetujejo široko povijanje.... obiskovala sem materinsko šolo v okviru Kliničnega centra v LJ in tudi povdarjajo široko povijanje; imam pa kolegico, ki je rodila v NM in je rekla, da so ta mali takoj naredili ultra zvok kolkov in sploh ni rabila široko povijat. Jaz bi bila kr za to, da naredijo tudi moji bebi UZ, pa sploh ne vem če lahko to zahtevaš oz. kakšen je postopek...... ker teh plenic je čisto preveč . Glede cotik imam pa tudi jaz dva kompletka 56, vse ostalo pa več ali manj kr 62. Upam, da ne bo vse viselo iz njega;
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 24.3.2006 16:34:49
|
|
|
|
SašaR
|
V Lj ti ne naredijo UZ kolkov in jih tudi ne moreš prositi za to, ker ga nimajo. Kar se oblekic tiče, so meni vsi govorili da je 56 zamo za prva dva tedna in da naj ne kupujem manj od 62. Moja pupa se je rodila dolga 51cm in moram reči da hvalabogu da je partnerjeva sestrična mi dala zabice in majčke 56 (majčke tudi 50), sicer bi ta mesec moja mala bila pravi razcapanček. Žabice so ji večina še vedno prav, tako da jih bomo nosili še nekaj časa. Majčke 50 pa smo morali pospraviti v kot, tudi 56 so nekatere že odšle. Veliko je odvisno koliko so te številke dejansko velike. Na pregledu pri mesecu je bila velika 54cm.
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 24.3.2006 17:33:09
|
|
|
|
lelaval
|
50 je res bolj za nedonošenčke. Če boš rodila malo večjega otroka, mu je lahko še 56 premalo. Mogoče kak kos oblačil 56, raje pa vzami 62.
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 25.3.2006 10:09:24
|
|
|
|
KODA
|
Jaz sem začela z št. 62 in 68.Pa kakšen kos 56 sem tudi imela za rezervo. Saj je tudi odvisno od modelov in proizvajalcev oblačil.Številke so lahko zelo različne.
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 25.3.2006 21:12:49
|
|
|
|
sarazan
|
Moja punčka se je rodila z 52 cm in 3330 g, na prvi posvetovalnici pri 5. tednih je bila daljša za 3 cm in težja za 1 kg. Jutri bo stara 8 tednov, mislim, da ima že čez 5 kg. Šele zdaj opuščava nekatere majčke in žabice št. 56. Pajacki so pa še kar prav. V št. 62 pa še kar "plava". Pa široko tudi povijava. Sva imeli pri 6. tednih UZ kolkov - vse je bilo ok, pa moram še 2 meseca preventivno široko povijat . Je pa res, kar pravijo druge. Št. 62 se med proizvajalci otroških oblačil razlikuje, pri nekaterih izgleda kot 56, pri drugih kot 68.
|
|
|
|
RE: Velikost oblačil-široko povijanje 30.3.2006 14:27:34
|
|
|
|
TVN
|
Res je, velikosti se zelo razlikujejo. Mi smo imeli ob rojstvu točno 50 cm in 3.290 gr in nam je bila št. 56 kar nekaj časa prav, sploh žabice (do pasu). Tudi body-ji Clar (ne Upss!) na preklop so bili št. 56 za kar nekaj časa. Jaz sem nakupe prakticirala kar tako, da sem s sabo vzela en body ali pa pajacek za primerjavo velikosti.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?