|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velikokrat mu zaleti
1.7.2006 11:39:32   
Metuljček Cekinček
Naš user posted image  je star skoraj 8 mesecev in ima 2 zobka. Zadnje čase se nam pogosto dogaja, da mu hrana zaleti, potem začne kašljati in izpljune hrano.

To se mi je zdaj že dvakrat zgodilo z melono, ki sem jo res dobro zmečkala, ampak je očitno vseeno ostal kakšen nezmečkan košček user posted image  Isto se je zgodilo z zelenjavno juhico, čeprav sem zelenjavo res fino zmečkala. Se mi pa zdi, da je v zelenjavni juhici bil vzrok grahek (čeprav je bil zmečkan).

Tri dni nazaj bi se pa itak skoraj zadavil, ker sem mu na taščino prigovarjanje dala skorjico kruha, da si bo "brusil" zobke. Sedel je na meni, potem pa ga je kar naenkrat začelo dušiti, skorjice kruha pa ni bilo nikjer več. V totalni paniki sem mu iz grla potegnila kruh in potem je bilo ok. Sem se res na smrt prestrašila!!! Dobra šola za naprej - nikoli več ne poslušaj nasvetov "starejših in pametnejših"!!!

Zdaj pa sama ne vem, ali sem zaradi tega dogodka bolj pozorna na to ali pa mu zdaj res večkrat zaleti? Je bila tudi pri vaših user posted image  kakšna faza, ko jim je pogostokrat zaletelo? Naj spet začnem vse s paličnim mešalnikom miksati? To sem namreč delala samo prva dva tedna hranjenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Velikokrat mu zaleti
1.7.2006 14:45:31   
Spark
Točno vem kako ti je. Naši mali se to tudi večkrat zgodi. Že kadar je pila čaj v flaški (nekje pri 8 mesecu) se ji je dostkrat zataknilo, pa kašljanje, pa mene full panika. Vsakič me je bilo strah ji dati za piti. Kar se tiče hrane, mislim, da nismo imeli težav, razen enkrat pri 14 mesecih sem ji dala prvič neolupljeno jabolko pa se ji je zataknilo. Drugače pa kadar je jedla kje kakšne slane zadeve- smoki al pa kakšne take prigrizge, sem bila jaz kar trda od strahu, ko sem čakala kaj bo.
Najbolj me je pa strah, še sedaj, da ji dam piti iz kozarca. Ker potem se ji dostikrat kar zaleti in joj. No sedaj imam občutek, da kar zna kako naj skašlja, da ji je hitreje bolje. Pa ne vem ali je požerušček, pa hoče na hitro spiti, pa se ji zaleti ali pa res ne zna piti.
Pri enem letu pa se ji je 2x tako zaletelo, da sem mislila že na najslabše, samo hvala bogu, da niesem bila sama. In da je bilo vse dobro.

(odgovor članu Metuljček Cekinček)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Velikokrat mu zaleti
1.7.2006 16:58:45   
Anonimen
Jaz pa mislim, da to ko mu zaleti hrana je normalen pojav pri vseh tistih, ki se učijo jesti. ZAto pa moramo mame biti vedno poleg, ko kaj jejo. ČIm dlje mu boš fejst mečkala tem dlje se bo učil jesti in tem dlje se mu bo zaletavalo ob večjih koščkih. ZAto pa so meni že  v posvetovalnici rekli, da naj mu od začetka samo pretlačim in nič pasiram.

JAz dam svojemu glih toliko pretlačeno, da je. Skorjo kruha, žemljo žuli že od sedmega meseca. Tudi lubenico, melono, marelico oz. drugo sadje nič več ne pretlačim ampak mu dam, da si sam ugrizne. Mora se naučiti uporabljati zobe. Zdaj če je prevelik kos, ga najprej premetava v ustih in se matra, potem ga pa sam izpljune. Pri kakšni hrani pa tudi ne gre in se mu zaleti. Pa malo kašlja, jaz kašljam z njim in izkašlja potem je pa dobro. Se pač učijo jesti. ZAto pa mora jesti skorjico kruha, ker je žilava (od črnega kruha) in se uči žvečiti in uporabljati zobe. To so mi tudi v posvetovalnici povedali.

Torej brez strahu mu daj skorjico kruha - le tako se bo naučil.

PA zaletavat se jim tudi začne, če jim katera hrana ni všeč.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.