Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:12:19
|
|
|
|
smeska
|
Imam 13 mesečnega malčka, ki ima že blizu 90 cm in 14 kg (verjetno že več). Trenutno imamo bodije 98 in pleničke št. 5 (Active Fit). Ker so te pleničke največje in so mu trenutno prav, ne vem kaj bomo kasneje. Obstajajo kakšne firme, ki imajo tudi večje pleničke? Problem je tudi v tem, da ogromno lula in rabim res dobro pleničko. Navajala na kahlico ga pa še ne bi, ker se mi še ne zdi zrel in bi bilo za vse verjetno samo mukotrpno. Glede oblačil pa takole, fajn je imeti bodije, če imaš pleničke. Zadnjič sem šla v trgovino in vem, da ima Sparky še večje bodije, pa nekaj Clar in UPSS, mislim, da samo še eno število potem je pa konec. Mamice z večjimi malčki imate kaj nasvetov, idej, predlogov. Pozdravček
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:17:21
|
|
|
|
Anonimen
|
ja podoben primer sem mela ampak je bla naša že 2 stara. matr je vaš pa res pol velik :) no plenice obstajajo do velikosti 6, ma jih pampers pa tudi drugi ne vem a miler al pa dm se mi zdi, nism pa zihr zdele. v glavnem pr ns je bil problem zapenjanja okol trebuha - je bla hot preozka plenička in najbolj ustrezale so nam 5 iz hoferja, ker so ble širše v pasu. tko da 6 ji je bla še prevelika, 5 pa premejhna, ampak 5 od hoferja pa ok. bodije 98/104 sem tut kupila od sparkija, sam so ji bli že kuj premejhni. zdej jih nos tut moja 15 mesečnica in so ji prov??!! ne vem hudič a so šli tko skp al kva js vem. kr neki! pol sem js pač nehala uporablat bodije pa sem ji več kupvala kr pleničke na hlačke narjena pa majčko pa je glih tko šlo. sam moja je bla pol pred zimo brez plenic.
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:19:40
|
|
|
|
smeska
|
Zadnjič sem Muellerja okrog obrnila in večjih plenic kot 5 ni bilo (Active Fit).
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:22:44
|
|
|
|
triša
|
Naša je tudi pri ta večjih, ni sicer tako težka ampak bolj dolga. Stara je 15 mesecev in jaz ji bodija praktično ne oblačim več, zdaj poletik itak naga skače ali v plenički. Če slučajno ne bi dobila večjih bodijev pa mu daj čez plenico spodnje hlačke to tudi fajn gor drži. Mislim da imajo vsi proizvajalci delajo pleničke st. 6 in plenične hlačke. Stoprocentna sem za Pampers in Linostar. Pomoje s plenicami ne bi smela imeti problema saj jih izdelujejo do 25 kg. Mu pač pasek malo manj zategneš pa je, če pa veliko lula ga pa pač večkrat previješ. Moje osebno mnenje in tudi mnenja razvojnih psihologov potrjujejo da otrok umsko in psihično za toaletni trening dozori šele okoli 18 meseca.
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:29:57
|
|
|
|
smeska
|
Za wc trening se popolnoma strinjam. Glede plenic Linostar - kje se jih že dobi? - vedno mešam katere so iz Špara, pa Hoferja, pa Lidla... Ali pozna katera kakšno, ki bi bodije šivala... mogoče bi bila rešitev.
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:30:49
|
|
|
|
Zvezdica
|
Svetujem pampers 6. Dobiš jih v sparu, leclercu... Naš mali jih ima za ponoči, ker še vedno FULLLLL pije, to pomeni 1,5 l čaja ali vode, pa normalno zdržijo(če res popije še ve, ga vmes previjem, je pa res tud to da naš mali spi 12 ur ). Je pa precej velik fant (20kg) in so mu knap, tko, da res ne more nič mimo priti . Men so pampers najbolj plenice, res. Vse ostale so se izkazale za slabe, ker je bil precej moker zjutraj. LP
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:32:38
|
|
|
|
Anonimen
|
ja smeška prov aktifit pa ne vem če je 6 boš mogla pač na kako drugo presedlat. prov milerjeve in pa dmjeve plenice majo 6 št tut v obliki hlačk. ne poznam nobene k bi šivala bodije
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 13:40:28
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa sej bodiji obstaja v Sparu od Sparkyja tudi 104 Bodiji 98 pa so prav se malemu od fanta, ki ima pri 3 letih cca 1m in 16kg (od Sparkyja).
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 14:16:01
|
|
|
|
smeska
|
Saj sem napisala, da obstajajo tudi večji bodiji, nisem trdila da ne. Drugače je pa pri teh številkah zelo odvisno od proizvajalca, to pa tako že veste same - pri enih imaš eno številko pri drugih drugo.... Naš ima dolg trupek, pa še ta plenica... sploh če je še malo nalulana......................
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 14:18:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ribicaRR Pa sej bodiji obstaja v Sparu od Sparkyja tudi 104 Bodiji 98 pa so prav se malemu od fanta, ki ima pri 3 letih cca 1m in 16kg (od Sparkyja). ja te bodije trenutno nos moja tamala k ma cca 11 kg pa 15 m je stara??!! sem jih pa kupla tavelki k je bal 2 let stara pa so ji bli premejhni??!!
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 9.8.2007 14:26:49
|
|
|
|
emaa
|
Bodiji od Upssa so majhni, mi nosimo bodije 86, od upssa imam 98 in 104, sparky nam je idealen bodi 86/92, pa že postaja težko ga zapet. Aja nazadnje je bil David velik 75cm, Luka cca 77cm, pa sta vmes spet zrasla, rasteta pa pri 8 mesecih še vedno predvsem v trup. Vsak proizvajalec ima svoje številke, še najbolj so mi številke od H&M vsaj vem, da nam bo prav (tam lahko celo 80 oblečemo, no pa tudi 86).
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 10.8.2007 0:03:21
|
|
|
|
frutka_
|
Full velike modele bodijev ima Schiesser. UPS, Sparky in podobna navlaka gredo full skupaj, ko jih prvič opereš. Enih par njihovih bodijev in spodnjega perila je bilo po prvem pranju praktično neuporabnega. Meni se zdijo najboljši C&A, H&M, Schiesser, Clar. Velike plenice pa ima Pampers. Če te kaj tolaži naj ti povem, da se rast po 1.letu full upočasni .
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 10.8.2007 8:20:20
|
|
|
|
ajdaN
|
No naš mali se pri 19m se počasi bliža 15kg in so tudi Fitke št.5 že zelo na tesno. Ponoči tudi dostikrat premočijo, pa ponoči nič ne pije, tudi zvečer spije "samo" flašo mleka. Res da spi po 12-13h, ampak ga ponoči ne mislim previjatOstale plenice smo sprobali, pa mi sploh ne potegnejo, tako da ne vem kaj bomo, ko jih dokončno preraste. Sem pa na embalaži gledala da obstajajo fitke tudi 5+, samo jih pri nas še nisem videla. Moram še v Avstriji pogledat, če jih imajo mogoče tam. Ampak se bojim, da jih ne bom našla. Navadne pamperske, se mi pa zdijo manjše od fitk, čeprav je enaka številka. Bodije imajo pa velike tule: http://www.informacija.net/prodajalna%2Dstrojan/ Naš je velik 92cm pa mu je številka 2 še zeeeeloooo na komot. Pa še cena je ugodna - 4€. Če si kje od daleč, ti jih po mojem tudi pošljejo. Drugače se pa nam rast po enem letu ni nič ustavila - je v dobre pol leta zrastel 9cm in se zredil več kot 2,5kg.
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 10.8.2007 8:46:59
|
|
|
|
Lenny
|
Če pogledam nazaj, smo bodije 98/104 uporabljali neskončno dolgo. Naš dolgin je začel rasti v nogice Kot je že Frutka napisala, se rast upočasni, podaljšanjo se okončine, tako da z bodiji nekaj časa ni problema, so pa hlače zelo hitro prekratke Velike bodije imajo tudi v Pikapolonici, kvaliteta je O.K., cena pa tudi.
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 10.8.2007 11:29:16
|
|
|
|
Pajaca
|
Naš je sicer v pasu kar precej suh, tako da s plenicami nimamo problemov, ko pa bodo bo pač brez njih. Bodije bomo pa kar ukinli, dobil bo sp. majčke pa gatke pa je. Še odvajanje od plenic bo lažje, ko bo do tega prišlo.
|
|
|
|
RE: Velik malček - katere plenice, bodiji?? 10.8.2007 21:56:42
|
|
|
|
smeska
|
Sem tudi jaz videla na embalaži, da obstajajo Fitke 5+, bi šla tudi v Avstrijo ponje, ker reeees držijo. Naš ima tudi zelo nalulano plenico zjutraj pa tudi popije zvečer samo flašo mleka. Se pa strinjam s Frutko, da se nekateri bodiji res skrčijo po prvem pranju. Sem bila pa tudi sama navdušena nad Clarom - tak kot ga kupiš, tak ostane, se ne skrči ali pa zelo razvleče (predvsem okrog vratu). Punce zlate ste. Pa hvala za mnenja in predloge. Me pa tolaži to, kar ste rekle, da bo sedaj otroček bolj rastel v nogice...
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?