|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vedenje starih staršev
10.9.2009 23:23:03   
Solero
Zanima me točno to, kar je v naslovu. Kako se obnašajo stari starši ob prisotnosti vnučka? Se njihovo obnašanje spremeni? Govorijo drugače? Delajo stvari drugače? Ostajajo isti? So z otrokom naravni ali se pretvarjajo? Se pačijo?... ... Kar vam pade na pamet.

Opazujem namreč babico in dedka mojega otroka in ju že dve leti prosim za "normalnost" (npr. zelo, zelo glasno mu govorita, kot da je gluh, tako da preglasita mene, pri kosilu ne jesta, ampak gledata, kako ga hranim oz. se hrani sam in za vsako žlico ploskata, če smo skupaj v prostoru, ga venomer kličeta, tudi če se pogovarja s kom drugim, ali če se malo sam zaigra ga takoj zmotita in mu kaj govorita, sprašujeta, mu cvilita, če nas je več za mizo, se vse vrti okrog njega, sploh se več ne pogovarjamo med sabo, kar naprej mu tudi govorita, da bo padel, pa da se bo udaril, pa da naj to, pa ono, pa to ne, pa ono ne, mu ponavljata za mano moje besede, če mu rečem, da se greva obut, potem sledi: zdaj je pa mamica rekla, da se greš obut...tri sekunde ni tišine...) Imela sta ga v varstvu celo leto, pa se še vedno obnašata tako "narejeno". Včasih me moti, včasih mi je vseeno, včasih kaj pripomnem, zastopijo itak ne, včasih se dvignem in gremo.  Sta sicer zelo v redu človeka, imamo se radi. Bi pa rada, da sta pred otrokom normalna, da ne kričita in tiščita vanj, sploh pri mizi.
A so tudi vaši taki? Kdaj se "unesejo"? Po 7ih, 8ih letih?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vedenje starih staršev
10.9.2009 23:41:51   
gita10
Pri nas so sicer babice in dedki normalni ampak moja babica- njegova prababica je pa ko zmešana kljub temu, da je star že 7 let. Sploh se ne da z njo normalno pogovarjat, če je mali zraven. Tako, da zdaj že on reče , da je oma otročja - ampak jaz se na to ne oziram več , baje je bila takšna že do mene in je šlo moji mami na živce in sedaj ona ni takšna do vnuka. Ampak kaj ji naj rečem, itak kar koli bom rekla ne bo pomagalo- kregala se pa zaradi nečesa kar vem, da je narejeno iz ljubezni sigurno ne bom. Saj se bosta ugnala drugega nasveta res nimam. V bistvu jih bo otrok sam ugnal počasi - ker vidim, da ji moj sin vse večkrat reče , da ni dojenček.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2009 23:48:31   
Špela100
Ha, ha, ha prav zabavno je bilo to brat, ker je zgoraj vse navedeno kar tudi mene moti, čeprav za mizo redko sedimo, ker ne hodimo k njim na kosila. Razlogi pri meni so pa ravno ti. Prav agresivno vedenje do otroka, pa ne mislim dobesedno, ampak tiščanje v otroka, non stop z obrazom na 10 cm razdalje, potem ko se otrok igra, teka sem ter tja ga kar naprej zaustavljajo, pa za roke, pa lupčkanje po različnih delih telesa, potem ga dvigujejo kljub nasprotovanju otroka...ma še bi lahko naštevala. Komaj sem dosegla da so se nehali sporazumevati z dojenščino. Groza....
To pa da se ne da več pogovarjat...to si pa bistvo zadela...ravno tako je pri nas. S tem pa da sem jaz še dodatno prizadeta, ker imam hčerko iz prvega zakona, pa je ravno zdaj v najbolj občutljivih letih, 13 let ima, pa jo skoraj nimajo zamar. Pa da vsa njihova žlahta nosi darila samo za " njihovega vnuka", o tem niti ne bom zgubljala besed. Mene to kot mamo zelo boli, kot da bi imeli samo enega otroka...pojma nimam ali naj pustim pri miru, ali naj en dan znorim do konca. user posted image

Po pravici povedano ne vem kdaj se bodo unesli.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.9.2009 6:32:44   
urška76

IZVIRNO SPOROČILO: Špela100

To pa da se ne da več pogovarjat...to si pa bistvo zadela...ravno tako je pri nas. S tem pa da sem jaz še dodatno prizadeta, ker imam hčerko iz prvega zakona, pa je ravno zdaj v najbolj občutljivih letih, 13 let ima, pa jo skoraj nimajo zamar. Pa da vsa njihova žlahta nosi darila samo za " njihovega vnuka", o tem niti ne bom zgubljala besed. Mene to kot mamo zelo boli, kot da bi imeli samo enega otroka...pojma nimam ali naj pustim pri miru, ali naj en dan znorim do konca. user posted image

Za vse ostalo nimam pojma, mamo kolikor toliko normalne stare starše (ok vsak ima svoje muhe, tako kot mi), ampak v tajle citirani zadevi, bi moral pa tvo jmož narditi red.
Sama imam polsestro, pa ni bilo nikoli nikakršnih razlik med nama. Očetovi sorodniki so jo vzeli za svojo ravno tako, kot mene. Nikoli ji nisem rekla, da moj oče ni njen oče (pa za to vem odakr vem zase in sva imeli kar nekaj ornk sporov-pač velika razlika v letih). Zame je bila vedno sestra in moji bratranci so njeni bratrancci (čeprav niso iste krvi). Če se je tvoj mož odločil zate se je obenem tudi za tvojo hčer in je ona del vaše družine. In on bi moral ob prvih znakih, da se dela razlika narediti red. Tako, da najprej se vsedi dol z možem in se pomenita okoli tega, potem pa dalje.

(odgovor članu Špela100)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.9.2009 6:37:24   
srki
Normalen odnos. Mogoče je v njem tudi nekaj kar si ti opisala, vendar mene to ne moti.

(odgovor članu urška76)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.9.2009 8:30:36   
kasso
Po mojem bi meni popustili živci, če bi se vsak dan stari starši na tak način obnašali do otroka.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.9.2009 8:44:46   
Anonimen
Pri nas je tako: eni stari starši so taki, kot tvoji, samo ne tako ekstremni, dedek po drugi strani družine pa je otrokom nameni zgolj živijo in adijo ter kako je v vrtcu.
Ampak se mi zdi, da gre tu za odnos med starimi starši in otrokom, ne med mano in njimi kot posrednikom in se v ta odnos ne mislim vtikat.

Bolj mi je pomembno, da se imajo radi in se razumejo. Ljubezen pa ljudje kažejo na različne načine. Če so že po naravi bolj pocukrani, bo vse drugo narejeno. To je pa njihov naraven pristop. In obratno.

(odgovor članu Solero)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.9.2009 8:50:13   
n€na
Normalno se obnašajo do otrokauser posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.9.2009 8:52:03   
Anonimen
Pri nas je pa tako, da se oboji starši v prisotnosti najine pupe rahlo pootročijo (kar je za pričakovat), samo se še vseeno da z njimi normalno pogovarjat in vse skupaj lepo funkcionira.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
11.9.2009 10:09:59   
Spark
Solero, taki so tudi naši. Moj oči se dere, kot da sta tamali, na drugem koncu mesta, pa bolj mu govorim, da naj se ne dere, da ga slišita, bolj je hrupen. Takoj ko pridemo, že vleče kake ostanke od kosila, da jedle bosta pa sigurno, in je full vesel kadar lepo jesta- ampak on ju hrani.
Potem razjezi me ko rečem nič sladkarij, on pa jima kupi kake čokoladce itd. Zdaj se je malo vnesel da me prvo vpraša, če jima lahko da pa potem ves vesel leti k njima s tisto sladkarijo.
In ja tudi moj oči kliče tamale non stop, sploh ne neha. Pa da delata kar koli, ali se igrata, ali sta pri komu drugemu, skos se jima želi javiti.
Moj tast je isti, samo da se on ne dere ampak nekaj cvili, kot pokvarjen radio je. Gre pa mi na živce ljubčkanje, skos se vsiluje in ju cmoka po ličku. Pa kr vžgala bi ga, kadar pridejo al moji al pa kaki obiski pa se začne on hvalt, ja tamale sta pridne, pa rade jesta, pa veš kolk ma rada ****, pa ja zaspijo tko pa tko. Potem pa še meni napametuje, kaj tamale obožujeta. Jaz samo čukasto gledam, kdo sem jaz da teh stvari kao ne vem. In pri njemu mi gre na živce tekmovanje z mojimi starši. Ko so vsi skupaj na kupu, se tolk vsiljuje k tamalima, češ kolk mata one njega rade in kolk čta rajš k njemu. Naj povem, da živimo v isti hiši s tastom in taščo in normalno da sta ju bolj navajene kot pa mojih staršev.
Še bi lahko pisala, ampak me bo malo zaneslouser posted image .
Kdaj bo bolje, ne vem ti povedati, pri nas še ni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.9.2009 10:13:17   
blaža
pri nas so vsi normalni, edino moj tast zna včasih sreljat kacade med kosilom, ma pol jaz težim, pa se malo umirita on pa moj ta starejši sin.user posted image

Drugače so pa vsi normalni, normalno govorijo, se igrajo z njima,...na srečo, da ne zgubljam živcevuser posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.9.2009 10:22:17   
**Tinkara78**
Jaz sem prvi dan povedala svoje in sicer:

- otrok ima samo eno mamo in to sem jaz (zaradi poimenovanja babic z mamo),
- ko jemo jemo vsi (mala je bila v vozičku oziroma pri mizi) - ni nobenega zabavanja otroka med kosilom,
- ko otrok spi ga ne budim pa če pride sam papež (če je prišel kdo na obisk v času spanja otroka),
...

So pač sprejeli,da je tako in gotovo. Danes hčerka enako sprejema oboje stare starše. Z njo se pa pogovarajo kot z odraslim in jo imajo zelo radi in to je glavno. Pa lepo se mi zdi,da so vsi vnuki enako pomembni.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.9.2009 10:44:15   
FLASK_A
Moji starši so vredu- dokler ne pride k njim moj sinček.

Obnašanje:
z njim govorita popačeno (papcal ipd.)
mu nudita prekomerno zaščito (samo če se odrgne, oba priletita k njemu)
nočeta, da kdaj zajoka (in temu primerno dobi vse, kar želi)

Evo, to je kar se spomnim iz prve roke. Naj poudarim, da razumem njun način ukvarjanja in komuniciranja. Vesela sem, da je pri njiju atmosfera popolnoma drugačna kot doma.

Edino, kar mi gre res na živce pa je, da otrok ne zna normalno govorit. Vedno pravi, da bo papal, pa da bo ajal pa take blesave. Jaz doma tega ne uporabljam, ampak se je očitno navzel (pri njima pa je cca 1x tedensko).

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.9.2009 12:27:15   
Anonimen
Moj najstarejši sin je star 9 let in kadarkoli pride njegova babica (bivša tašča - se dobro zastopimo) ponj, že od avta upije :,, Moj Niiiiiiiikec piiiiiiiikec!!!!!!,, Malemu pa nerodno za znort user posted image . Sm ji ene dvakrat probala razložit, da je Nik že zrastu, pa ne gre. user posted image  Jo pa čist štekam, ker je njen edini vnuk in bo to verjetn tut ostal. Je pa tut ona zlo fer in vedno, ko pride po Nika al ga pa nazaj pripelje tut za mlajša dva bratca kaj prinese (kako sladkarijo...), pa ju mal poheca... čeprav ji to sploh nebi blo treba.

Zna pa to njeno šibkost Nik zelo dobro izkoristit user posted image , tako da se moram doskrat tut z njim pogovorit, da babica mora tut kdaj kej jest, ne pa celo penzijo za njega zapravt.

Aja, pa še moji starši - pogovarjajo se ,,normalno,, so pa pri njih določeni privilegiji. Itak. Moj oče pravi:,, Starši ste za vzgajanje, dedki in babice pa za razvajanje.,, Pa še prav ima, seveda če je vse v mejah normale. No pri nas HB jeuser posted image .

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 11.9.2009 12:30:19 >

(odgovor članu FLASK_A)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
11.9.2009 12:40:52   
ronja
hehe, sem se nasmejala na tej temiuser posted image
Pogovarjanje z babicami ob vnučki na začetku ni bilo mogoče. Zdaj je malo boljše, ker sta že dveuser posted image . Kar se tiče hrane je bilo nekaj časa grozno: ob vsakem kosilu je tašča odnesla malo stran, v drugo sobo, mi pa smo sami brez nje jedli. Nama je bilo tega dovolj in je lubi povedal, da to ne bo tako šlo in da bo mala zraven, ko bomo jedli. Tašča še vedno ne je, kadar jemo vsi, ampak vsaj otroka več ne odnaša stran. Jo pa seveda hrani, hehe, čeprav zna mala že prav lepo sama jest. Ampak v to se pa ne vtikam, glavno da doma pridno je tako. tudi sladkarije ji lahko dajo, samo ne tik pred kosilom.

Malo drugačen besedni zaklad vsekakor imajo v njuni prisotnosti, vendar me ne moti preveč, če rečejo papat ali ajat, ni tako moteče, ker na splošno uporabljajo dokaj normalno govorico.

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.9.2009 12:56:26   
mateyka
Edino, kar mi gre res na živce pa je, da otrok ne zna normalno govorit. Vedno pravi, da bo papal, pa da bo ajal pa take blesave. Jaz doma tega ne uporabljam, ampak se je očitno navzel (pri njima pa je cca 1x tedensko).

ah dej no, to je zdaj ko je majhen. pa kaj pol? naša tud reče "pančkat" - in, a to je pa zdaj bed ker ne reče "spati" al kako? user posted image itak ne bo tako govoril do 18 leta.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.9.2009 13:09:41   
MAŠKA

IZVIRNO SPOROČILO: Solero

Zanima me točno to, kar je v naslovu. Kako se obnašajo stari starši ob prisotnosti vnučka? Se njihovo obnašanje spremeni? Govorijo drugače? Delajo stvari drugače? Ostajajo isti? So z otrokom naravni ali se pretvarjajo? Se pačijo?... ... Kar vam pade na pamet.

Podobna situacija je, kot pri tebi. Taščica in tast popolnoma enako, sicer sta zelo dobra človeka, ampak včasih priznam, da mi gredo lasje pokonci, ampak se obvladujem. Moja starša sta se že unesla, ker jima je moja hči 4. vnukinja, drugače pa mislim, da ne bi bilo kaj drugače.

V bistvu jim s svojim obnašanjem niti ne povzročajo škode, je pa včasih prav smešno. Ampak moram reči, da je zdaj ko je punca stara4 leta že malo boljše. Pa skupaj ne živimo, tako da pravim, naj si dajo duška enkrat na teden, ko smo skupaj. V bistvo pa vse skupaj počnejo pač iz ljubezni do svojih vnukov. 

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.9.2009 13:59:55   
Anonimen
Jaz sem alergična samo in izključno na vprašanja v smislu: "A maš ti že kej fanta v vrtcu?" user posted image  Pa naj pride od kogarkoli.

(odgovor članu MAŠKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
11.9.2009 16:53:54   
Snoopyka
solero prinas je še 100x hujš... podobne stvari kot priteb: popačeno govorenje, nesme zajokat že jo vzameta v naročje, tast bi jo sam futral, ves čas nosita malo po rokah...nakoncu ko ostanem sama znjo, pa je nemorem več odložit k se je tko navadla...user posted image ko končn zaspi pa bi jo tast rad zbudo pa nosuuser posted image
raje več nebom pisala z eno besedo lahk povem vse: preobčutljivuser posted image

7.7.2009 ob 16.30h je prijokala na svet 3732g težka in 52cm velika punčka Albina <3<3<3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.9.2009 18:37:08   
petrovakarmenca
Jaz sem babice in dedke sprejela takšne kot so, ker drugih spreminjat nekako ne gre se mi zdi. Babice in dedki so za razvajanje pravijo user posted image
Jaz se s tem ne obremenjujem, če mi pa kaj ne ustreza pa povem in uskladimo.

(odgovor članu Snoopyka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
14.9.2009 11:49:56   
FLASK_A
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ah dej no, to je zdaj ko je majhen. pa kaj pol? naša tud reče "pančkat" - in, a to je pa zdaj bed ker ne reče "spati" al kako? user posted image itak ne bo tako govoril do 18 leta.

Sej vem, da ga bo minilo. Mi pa ni všeč, kaj čemuser posted image HB, da me samo to moti, ni res?user posted image

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?