kaya2007
|
hej, meni se zdi res zelo pozitivno, da skušaš nekaj ukreniti za svojo punčko, najslabše je le čakati, da bo nekoč mogoče bolje. moja mačeha npr. je pri mojem bratu šele zdaj začela malo ukrepati v tej smeri (star je 17let), pa mislim da je zelo prepozno in še vedno se mi smeji, ko ji omenim, da obstajajo tudi marmelade brez sladkorja skratka, punčka naj je večkrat na dan, manjše porcije, pa izogibajte se beli moki, sladkorjem, nezdravim maščobam (zdrave ji moraš dajati-recimo olivno olje, ribe, oreščki), krompir tudi redi, kuhano korenje, koruza..upoštevaj, da redijo tudi mlečni izdelki (bodi pozorna na sire, smetane..), pa tudi sadje-tega seveda mora jesti, ker je zdravo, vendar naj se tudi ne baše na veliko s kakšnimi bananami. pa testenin (tudi če so PZ) ne jejte vsak dan, vseeno so to hidrati, le malo bolj zdravi od navadnih so. redijo prav tako. naj poje veliko zelenjave, solate (ta daje občutek sitosti), od mesa predvsem piščanca, purana (belo meso), kunca.pa ribice jejte, morska hrana je super. z spremembo prehranjevalnih navad, boš res storila vse kar je v tvoji moči in če boste jedli vsi enako, ne bo imela občutka, da je drugačna od vas. če pa po letu ali dveh ne bo rezultata ali pa še slabše, bi mogoče res stopila do tiste dietetičarke, ki so jo punce pohvalile.
|