|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Večno pregovarjanje glede hrane - hoče še pa še
23.9.2008 9:39:34   
karinka
Hčerka je stara 8 let. Je precej velika (koliko točno pa ne vem - no pa taka mama) in ima 34 kg. Je strašno gibčen otrok, ampak tile njeni kg. Predvsem ima velik trebušček, pa stegna ima tudi močna.

Ko gremo kupovat kakšna oblačila imamo res probleme. Vse moram kušovati večje, ker ima drugače vse puloverje povite po sebi kot kakšen hrošček. pa dobro to že zrihtam. Hlače tudi - če hočem da so ji prav v pasu moram kupiti večje, potem pa jih krajšam.

Ta naš otrok strašno rad je. In to VSE : od rižote, golaža, žgancev, cmoke, joto, segedin, še vampe. user posted image

Pijemo samo vodo ali nesladkan čaj. Kupujem ji samo Katjesove bonbone (ki naj bi imeli manj maščob user posted image  - če je to res). Čokolade je le tu ali tam.

V šoli ima kosilo, samo kaj ko skoraj vedno zraven poje še kos kruha.  Prosimo jo naj ne je kruha, ampak .....

Vidim, da ji je včasih težko ker jo sošolke zbadajo. Ampak kaj narediti ?

Če kdo večerja mora to delati skoraj na skrivaj, ker bi ona tudi. Zvečer jo komaj prepričam, da poje samo jogurt in konec.

Stalno pregovarjanje zaradi hrane. Kaj dosti se pa ne upam težit, ker ima sestrična anoreksično hči in gredo zdaj čez pekel, pa ne bi rada da pride do tega še pri nas. Pri mladih nikoli ne veš kako bo.

Upam samo da bo ta špehec šel, ko bo v puberteti. Jaz in mož pa oba suha.
Mož je bil bucek, ko je bil otrok, v puberteti pa je šlo.

Drugače je zdrava punca, hodi na plesne, fokloro, je mlada gasilska, skratka je dejavna in fejst punčka.

Težko mi je le, ko včasih joka da jo zbadajo. Ni edina v razredu, ki je bolj buckasta, ampak očitno jo to prizadene. Velikokrat jo vidim, ko vleče trebušček notri in mislim da jo to včasih mori.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Večno pregovarjanje glede hrane - hoče še...
23.9.2008 9:56:03   
urška
jaz bi samo tole povedala: praviš, da kupuješ katjesove bonbone, ker naj bi imeli manj maščob. problem so ogljikovi hidrati, ne maščobe. naslednji problem je škrob. torej bela moka, krompir.
drgač pa ne vem kaj narest. problem ima deklica predvsem zaradi zbadanja v šoli. na žalost otroci vedno najdejo nekaj iz česar se lahko norčujejo. če bi bila pa suhcena bi našli pa kaj drugega. na žalost.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.9.2008 10:05:14   
špelin@
Kolegica je imela enake težave s svojo hčerko (ki je mimogrede še gensko obremenjena: njen dedi in ati sta hudo predebela user posted image ). Pediatrinja ju je napotila do ene res fajn dietetičarke, ki je znala punčko tako dobro zmotivirati, da je začela sama (z njeno pomočjo) sestavljati jedilnike, pisala je dnevnik vsega pojedenega in je zdaj (po dveh letih) čisto drugačna - beri: ni več premočna, ampak v mejah vseh svojih vrstnikov. Deklica še vedno z užitkom je, ji pa zaradi pravilnih razmerij sestavin in količin ne gre na kilažo.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.9.2008 10:11:58   
uwaga
Pozdravljena!
Pravzaprav ne vem kaj bi sploh rekla. Verjamem, da te kot mamo skrbi za tvojo hči in razumem,da ti ni vseeno, ko vidiš da se drugi norčujejo iz nje.
Se mi pa čudno zdi, da ji odmerjaš hrano in paziš da ne je kruha pri kosilu...

Glej napisala si da je deklica precej velika, da je gibčna. Ne štekam problema.
Če je zdrava, ima dovolj energije in se dobro počuti mislim da ni potreben strah. Če ni slučajno zdravnik ugotovil da ji trebušček škodi ni panike.

Otroci pri 8 letih še veselo rastejo. Potrebujejo veliko energije tudi za učenje, gibanje... Če sta z možem bolj suha je velika verjetnost da se bo deklica še "potegnila".
Mislim, da bi morala svoji hčerki bolj nudit oporo pri pridobivanju samozavesti, ter ji pomagat, da bo imela sama sebe rada tako kot je, ne glede ne to kar pravijo drugi.
Imej jo rada, pomagaj ji, ne pa ji pri 8 letih preštevat kosov kruha zaradi trebuščka kakršnega ima večina otrok, ki pa kasneje v puberteti itak velikokrat izgine, včasih še preveč (saj si sama omenila anoreksijo).
Veliko sreče!

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.9.2008 10:44:39   
karinka
Hvala vsem za odgovore. Hčerko imam rada najbolj na svetu in vse bi  naredila zanjo. Hudo mi je ko pride domov iz šole in pravi da jo zafrkavajo. Res sta v razredu dve deklici kot sta suhi kot trski, pa še jezičke imata velike. In ravno oni dve sta najbolj nesramni. Zdaj sta pa še njenega soplesalca pri folklori nahecali, naj reče da z njo ne bo plesal ker ima trebušček.user posted image  

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.9.2008 11:00:28   
puncica
Jaz bi kuhanje doma spremenila, vse bele zadeve za polnozrnate, doma bi imela veliko različnega sadja, mogoče jo kaj od tega premami, vse sladkarije bi vrgla iz bajte, hladilnik pa napolnila z nizkolaročnimi zadevami, sladkor zamenjala za med pa še to samo tu in tam, skratka jedilnike bi spremenila, rižoto lahko super narediš iz rjavega riža, kupi ji manjši krožnik, tako bo na manjšem krožniku zgledalo več hrane, no na tak način bi jaz začela, mogoče drugačno kombiniranje hrane. Verjamem pa da je hudo ker jo zbadajo, tako tebi kot njej.

A ja pa jogurte kupi le navadne, pa daj kako sadje noter, kosmiče, pa ima sadni jogurt, nizkomaščobno mleko tud ni tako grozno...

Ja pa še na kakšno telovadbo bi jo vpisala al pa z njo rolala, kolesarila, igrala žogo, da kalorije pokuri.

< Sporočilo je popravil puncica -- 23.9.2008 11:01:14 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.9.2008 11:06:58   
AKP
Tudi moja bivša soseda je bila kot otrok premočna. Mama in ata pa dve suhi glisti. In tudi oni so se trudili, da bi manj jedla in so pazli kaj je. In je bil vedno jok in stok okoli hrane. Vsi so jih prepričevali, da bo shujšala ko pride v puberteto, da takrat vsi zgubijo to odvečno težo. Pa žal ni tako. Sedaj je precej močna 16 letnica, ki je strašno zagrenjena in zaprta vase. Pri sodelavki je isto, hčera je stara 10 let in tudi precej močna. Tudi zdravnica jih je že opozorila, da se ne sme več zrediti, ker je za svojo starost in višino absolutno predebela. Malo se držijo diete, potem pa zopet popustijo pred pritiski babic in dedkov,  kaj mučijo otroka. Ko premislim koliko znancev je imelo pretežke otroke in koliko jih je izgubilo to  preveliko težo do pubertete ni nič kaj lepa številka. Mislim, da je od petih otrok samo en izgubil kg in ima sedaj normalno težo. Je pa ta mamica striktno izvajala njemu primerno dieto in gibanje par let.

(odgovor članu karinka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.9.2008 11:17:27   
karinka
Špelin poslala sem ti ZS.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.9.2008 13:47:27   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: puncica

Jaz bi kuhanje doma spremenila, vse bele zadeve za polnozrnate, doma bi imela veliko različnega sadja, mogoče jo kaj od tega premami, vse sladkarije bi vrgla iz bajte, hladilnik pa napolnila z nizkolaročnimi zadevami, sladkor zamenjala za med pa še to samo tu in tam, skratka jedilnike bi spremenila, rižoto lahko super narediš iz rjavega riža, kupi ji manjši krožnik, tako bo na manjšem krožniku zgledalo več hrane, no na tak način bi jaz začela, mogoče drugačno kombiniranje hrane. Verjamem pa da je hudo ker jo zbadajo, tako tebi kot njej.

A ja pa jogurte kupi le navadne, pa daj kako sadje noter, kosmiče, pa ima sadni jogurt, nizkomaščobno mleko tud ni tako grozno...

Ja pa še na kakšno telovadbo bi jo vpisala al pa z njo rolala, kolesarila, igrala žogo, da kalorije pokuri.

se kar strinjam s punčico, najbolje da cela družina spremeni prehranjevalen navade, tko da otrok ne bo obremenjen da je že na neki dieti. gre za zdravo prehrano ne pa za hujšanje.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.9.2008 22:37:10   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: uwaga

Pozdravljena!
Pravzaprav ne vem kaj bi sploh rekla. Verjamem, da te kot mamo skrbi za tvojo hči in razumem,da ti ni vseeno, ko vidiš da se drugi norčujejo iz nje.
Se mi pa čudno zdi, da ji odmerjaš hrano in paziš da ne je kruha pri kosilu...

Jaz pa menim, da je prav, da starše skrbijo prehranjevalne navade otrok, in pohvalno je, da so nekateri pripravljeni nekaj narediti, da bi slabe navade spremenili. Dodatni kosi kruha pri sicer polnovrednem kosilu pa so vsekakor slaba razvada, ki jo ima tudi mnogo odraslih, in ravno v otroški dobi se te navade dajo še spremeniti.

Jaz ti priporočam, da vsaj doma (ker na hranjenje v šoli itak ne moreš kaj dosti vplivati) pretreseš domačo shrambo in zamenjaš izdelke - namesto sladkorja kupi fruktozo, namesto bele moke polnovredno, namesto belega kruha in testenin polnozrnate. Izloči iz prehrane vse, kar je iz krompirja, koruze itd. Če te hrane doma ne bo, je tudi ne bo moglo premamiti. Na kruh pa zelenjavni namaz ali marmelada brez sladkorja namesto salam, sirov in Nutelle. To so živila, ki dvigajo raven glukoze v krvi in povzročajo, da rabimo še več in več ogljikovih hidratov. Če se tem živilom izognemo, nimamo želje po sladkem, po kruhu itd. Priporočam, da si prebereš knjigo Montignacovo knjigo Jem, torej hujšam - noter je dobro razloženo vse to glede glukoze in odziva telesa na ta živila - torej smernice za zdravo prehranjevanje. Bistvo je, da polnovredni izdelki veliko bolj zdravo učinkujejo na telo in če izločimo t. i. slaba živila z visokim glikemičnim indeksom, posledično shujšamo. Gre pa za zdravo prehrano, ne za dieto - zato je primerno tudi za otroke. Pa tudi vama z možem ne bo škodilo. Hčerka pa bo prehranjevalne navade od doma nedvomno prenesla tudi na prehrano v šoli.

Sama imam zelo pozitivne izkušnje s te vrste prehrano - če se držiš, dejansko ne potrebuješ sladkarij, kruha itd, enostavno ti ne paše.

< Sporočilo je popravil krfjolca -- 23.9.2008 22:38:10 >

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu uwaga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.9.2008 23:30:46   
bodoča
Tolažit se tem, da bo otrok shujal, ko bo v puberteti, je tako ko da bi si metal pesek v oči.

Moji mami so tudi govorili zame, ah pusti jo, lej kak je lepo zalita, saj bo šlo vse dol,... Pa ni šlo, še zdaj, ko imam že svojo družino sem predebela in najbolj žal mi je, da ni mama takrat vztrajala in mi pomagala spremenit prehranjevalne navade, ker zdaj je veliko težje in vedno težje bo.

Pomagaj svoji punčki, samo ne ji tak direkt prepovedat hrane, poskušaj z zvijačami, s sadjem namesto z bonboni, s polnozrnatimi stvarmi, brez sladkih pijač,.... Lepo, na miren način in ne ji kar naprej govorit naj ne je in naj pazi kaj je, ker lahko da bo zaradi tega še bolj jedla (na skrivaj), lahko pa da sploh ne bo hotela več jest, kar pa zopet ni OK.

Vem, da ji je hudo, ko jo zbadajo, mene še zdaj zaboli, ko se spomnim kake res hude zbadljivke, pa je že cela večnost od tega.

Vso srečo user posted image .

mojeustvarjanje

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.9.2008 10:03:42   
Naja30
Tusi jaz mislim, da je to ko rečejo, da bo šlo s puberteto vse dol, bolj larifari. Sama sicer nisem debela, sem pač bolj močna. V puberteti sem bila še bolj. Šele ko sem sama dojela, da moram malo pazit, se mi je teža nekako znormalizirala.
Mislim, da bi morala res vsa družina spremenit prehranjevalne navade. Če ona poje jogurt za večerjo, ga lahko tudi ti. Vsaj tako je pri nas. Večinoma s tamalo jeva isto ali vsaj podobno.

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.9.2008 11:57:18   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Mislim, da bi morala res vsa družina spremenit prehranjevalne navade. Če ona poje jogurt za večerjo, ga lahko tudi ti. Vsaj tako je pri nas. Večinoma s tamalo jeva isto ali vsaj podobno.

Se strinjam, jaz vedno zjutraj na tešče jem sadje in to počneta tu pa tam tudi moja otroka, in se mi zdi to super, pri moževem bratrancu je pa tako da sadja doma sploh nimajo, ker ga starši ne jedo, tako otroci nimajo navad jest sadja in ga tudi v vrtcu/šoli sploh ne jedo in naj povem da je žena od tega bratranca res zelo pretežka in glede na prehranjevalne navade ni čudno, otroci pa kot vidim gredo po njenih stopinjah ampak tam se glede tega zaenkrat noben ne obremenjuje, men osebno je vseeno naj delajo kot hočejo ampak hočem povedat da tu obvelja pravilo zgledi vlečejo.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.9.2008 12:01:20   
Volga
Se strinjam s puncico, absolutno. Otrok bo jedel tisto, kar jedo starši in predvsem tisto, kar jim starši ponudijo. zdaj zaradi mene je to lahko polna omara napolitank, piškotov, smokijev, bonbonov.....ali pa sadja, jogurtov, PZ zadev. Moj otrok tudi verjetno še dolgo ne bi jedel PZ špagetov, če jih ne bi jedla jaz in pač je z mano. Ker tastar jih pač ne, prav tako so po vrtcih in šolah večinoma bele zadeve.

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.12.2009 22:09:52   
enapač
Zdravo mamice! Jaz sicer še nisem mamica, vendar si to zelo želim postati v prihodnosti, zato me zelo zanima vse v zvezi z otročki. imam tudi veliko kolegic, ki so že mamice, in bi z veseljem sodelovala v pogovorih :)

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.12.2009 8:40:24   
tinkamarinka
Jaz sem imela pri 8 letih enako kil kot tvoja ta mala, v bistvu smo bili cel razred tam okoli 30 - 38 kg. Praviš, da je velika, da se veliko giblje... Ne vem no, meni se 34 kg ne zdi tako veliko. Če te moti kruh pri kosilu, ga ne daj na mizo. Skuhaj le toliko, da ne bo repete.
Da pa pri 8 letih ne je večerje (razen jogurta) je meni osebno malo mimo.

Na to, da jo zafkavata dve prekli v šoli ti ne moreš vplivati. Če bo tvoja tako suha kot oni dve ali še bolj, se zafkavanje verjetno ne bo nehalo, ampak se bojo spravle na frizuro, obleko ali kar koli drugega. očitno sta ti dve smrklji tudi liderki v razredu, ki vplivata na sošolce in sta se pač zapičli v tvojo hčerko.

Svojo hčerko predvsem nauči, da naj se ima rada taka kot je, da jo boš ti imela vedno rada in da se bojo na svetu vedno našli ljudje, ki iščejo napake na drugih in s tem povzdigujejo svoj ego. Nauči jo take ljudi gladko ignorirat. Vem da je v OŠ to grozno težko in tudi v srednji ni dosti boljše, ampak najpomembnejša je opora doma. če resno misliš, da je predebela se pozanimaj pri zdravniku, če je res. Predvsem pa vsi vzpodbujajte njeno samozavest in prepreči, da bi jo kdo od domačih hecal zaradi trebuščka, ker to bo pustilo dosti večje posledice, kot pa vso zafrkavanje v šoli.

(odgovor članu enapač)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2009 9:55:54   
barni
Kaj pa ko otrok pri 2 letih poje prevec? Nasa je dopoldan v vrtcu, kjer povedo, da zelo rada je. Ko prideva iz vrtca komaj caka, da skuhava kosilo za ocija, ker bo tudi ona jedla. TAkrat je vse kar vidi. Boh ne daj da jes in ona ne. Takoj pritece in rece, daj se meni.

Kuhamo sicer upam da zdravo, ne uporabljamo segrete mascobe, masla, bele moke, sladkorja, kruh specem sama ali kupim rzenega, jemo bolj jogurte, pecem brez mascobe, kuham brez zakuhe in peciva brez sladkorja.

TEzko se je navadit na tako okus, samo nasa je to ze od rojstva (preko mene) in je bil bolj problem nama, preden sem rodila, zaradi diete, ker jo ima moj partner (no sedaj ne vec, samo smo se kar navadli).

Skratka upam, da zaradi tega, ker tako kuhamo, ne bo predebela. Je pa velika pri 2 letih 91 cm in tezka 13,5 kg.

(odgovor članu tinkamarinka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.12.2009 8:02:09   
tinkamarinka
oj

Moja punca je stara 1,5 let pa ima skoraj 14 kg. Je visoka okoli 90 cm. Ja in zelo rada je, hvala bogu. Je v varstvu in ko pridemo domov ob 5 še kosilo z nama in ob 7 večerjo. V primeru, da poje za kosilo veliko, dobi za večerjo jogurt, drugače ji kaj skuhama (griz, makaroni...) V tem obdobju rabi hrano, za razvoj možganov, rast... Počakaj še kakšno leto, ko se lahko zgodi, da bo jedla ful majn (pri okoli 3 letih, ko se prvi cikel intenzivne rasti ustavi).

Zaradi takega kuhanja kot si ga opisala ne more postati predebela, še posebej če se dovolj giblje. In pri 2 letih ne moreš vedeti, če bo otrok debel ko odraste. K debelosti največ prispeva hitro pripravljena hrana, ocvrta hrana, sladke pijače (coca cola, sokovi...), Junk food, čipsi, neomejene sladkarije in predvsem premalo gibanja.

Pa ne ji omejevat hrane, če hoče jesti ji pač daš rozine, jabolko, prepečenec... ali pa tisto kar ti ješ. Otroci pri 2 letih ne bojo jedli, če niso lačni (izjema je čokolada, čips...). Pa tudi jaz si kaj za jest vzamem, če vidim koga drugega, da je.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2009 9:24:41   
kaya2007
hej, meni se zdi res zelo pozitivno, da skušaš nekaj ukreniti za svojo punčko, najslabše je le čakati, da bo nekoč mogoče bolje. moja mačeha npr. je pri mojem bratu šele zdaj začela malo ukrepati v tej smeri (star je 17let), pa mislim da je zelo prepozno user posted image in še vedno se mi smeji, ko ji omenim, da obstajajo tudi marmelade brez sladkorja user posted image

skratka, punčka naj je večkrat na dan, manjše porcije, pa izogibajte se beli moki, sladkorjem, nezdravim maščobam (zdrave ji moraš dajati-recimo olivno olje, ribe, oreščki), krompir tudi redi, kuhano korenje, koruza..upoštevaj, da redijo tudi mlečni izdelki (bodi pozorna na sire, smetane..), pa tudi sadje-tega seveda mora jesti, ker je zdravo, vendar naj se tudi ne baše na veliko s kakšnimi bananami. pa testenin (tudi če so PZ) ne jejte vsak dan, vseeno so to hidrati, le malo bolj zdravi od navadnih so. redijo prav tako.
naj poje veliko zelenjave, solate (ta daje občutek sitosti), od mesa predvsem piščanca, purana (belo meso), kunca.pa ribice jejte, morska hrana je super.

z spremembo prehranjevalnih navad, boš res storila vse kar je v tvoji moči in če boste jedli vsi enako, ne bo imela občutka, da je drugačna od vas.
če pa po letu ali dveh ne bo rezultata ali pa še slabše, bi mogoče res stopila do tiste dietetičarke, ki so jo punce pohvalile.

Neposredna povezava do sporočila: 19
20.12.2009 13:18:08   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
Kolegica je imela enake težave s svojo hčerko (ki je mimogrede še gensko obremenjena: njen dedi in ati sta hudo predebela user posted image ). Pediatrinja ju je napotila do ene res fajn dietetičarke, ki je znala punčko tako dobro zmotivirati, da je začela sama (z njeno pomočjo) sestavljati jedilnike, pisala je dnevnik vsega pojedenega in je zdaj (po dveh letih) čisto drugačna - beri: ni več premočna, ampak v mejah vseh svojih vrstnikov. Deklica še vedno z užitkom je, ji pa zaradi pravilnih razmerij sestavin in količin ne gre na kilažo.

jaz poznam fanta, ki je imel to dieto z dietetičarko - sestavljanje jedilnikov in pisanje dnevnikov kaj poje, rekreacija po jedi, količina obrokov se določa.. itd.
lahko samo rečem, da ful pomaga. poleg tega da se navadiš vedet kaj je zdravo koliko kalorij ima, se navadiš zdravo kuhat, delat normalne porcije in spoznaš kako se porabljajo kalorije (ni dovolj da se gibaš, še zašvicat moraš npr.), potem navadiš se redno jest kar je tudi izredno pomembno. 5x na dan, vsak obrok ob času in če ga preskočiš, vmes ne grickaš. no, vse take stvari. point je, da čez eno leto se vsa familija reorganizira.
če obržiš ta način prehranjevanja, si seveda lahko občasno privoščiš tudi sladice. user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 20
29.12.2009 9:52:02   
mate0ja
Tema je sicer že malo stara, vendar sem šele danes prišla do nje. V moji bližini je en tak primer. Punca enake starosti ni suhica je pa popolnoma normalen otrok. Ni debela. malo ima trebuščka pa kak centimeter več po ostalih delih telesa. Cela družina se je dala na dojeto, zato da je deklica dala dol pet kil. Ja zdej ma pet kil manj ima pa tako žalosten pogled, da se mi kar srce para user posted image user posted image . Za vsak grižljaj gre atija prašat če sme.Ko se gre na sprehod mora ves čas neki letat pa skakat pa ne vem kaj še vse. Se mi zdi, da je do otroka krovično, da se mu nekaj omejuje, zvečer ko gre pa spat pa oče čips iz omare potegne, ker on ga pa lahko, ker nima problemov s težo. user posted image

Naša soseda se je problema prekomerne teže lotila bolj uspešno. Spremenila nakupe in jedilnike doma. Samo iz sadja z veliko domišljije pripravlja take sladice, da njeni deklici niti pomislita ne na sladkarije. Začela je kuhati bolj zdravo hrano in da več poudarka dekoraciji kot količini in povem po pravici da ko zagledaš njihovo kosilo takoj rataš lačen pa tudi če je samo ajdova kaša z jurčki. Mljask. V četrtek popoldne se usede s celo družino za mizo in naredijo jedilnike za cel teden, napišejo seznam za v trgovino in v petek popoldne gredo po skupnih nakupih. Vsak dan si vzamejo vsaj pol ure za rekreacijo, s tem, da to ne pomeni, da se vsi spravijo v vrhunsko športno opremo in gredo telovadit ali pa v fitnes in kaj podobnega. Veliko šetajo po gozdu in nabirajo sestavnine za ustvarjanje, ko gredo na izlet vzamejo rolerje s sabo zdej ko je bil sneg se sankajo in tekmujejo kdo bo večkrat v hrib prilezel ( ne hitreje, večkrat). Zjutraj delajo razbibalne vaje.

Po pravici povem, da na začetku se mi je zdela mal obsedena s tem. Ker so prej res drugače živeli, vendar sva se enkrat pri kavi odkorito pogovarjale o tem in mi je odprla oči, da je to le njihova rdeča nit in se ne podrejajo "zdravemu življenju" le malenkosti, ki jih opravljamo vsak dan zapelje tako, da je še mal gibanja zraven pa skuhat je itak tud treba, tako da samo druge sestavine uporabi kot bi jih pred leti.

Cela družina je zadovoljna. Starejša deklica (9 let) je v dveh letih izgubila trebušček in rit, telo je postalo bolj napeto. Ne vidijo pa se ji kosti. Mlajša deklica (6 let), ki je bila tudi bolj kritična pa končno lahko nosi tud majčke z vinksicami in hlače z nevemkero poslikavo, kar prej ni mogla, ker ni spravla na svoj tečešček.

Sicer pa sem mnenja, da je bolje otroka naučiti, da se dobro počuti v svoji koži kot mu menjat kožo.

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.1.2010 14:29:22   
2mama
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamarinka

Svojo hčerko predvsem nauči, da naj se ima rada taka kot je, da jo boš ti imela vedno rada in da se bojo na svetu vedno našli ljudje, ki iščejo napake na drugih in s tem povzdigujejo svoj ego. Nauči jo take ljudi gladko ignorirat.

To bi tudi jaz rekla.

Sama sem bila ena taka bucika. Sem tudi kdaj od koga v šoli kaj slišala, ampak sem šla čez to. Veš, kaj pa je najbolj bolelo?

Nedeljsko kosilo, klasika. Po juhi pohan piščanec, pomfrit in solata. Vzamem solato, piščanca in se namenim nadevati si pomfrit. Pa skočijo vsi preostali člani družine (še pet ljudi torej) v luft, da to pa ne, ker preveč redi, naj jem samo meso in solato. Se začnejo pregovarjat, kdo je kriv, da sem bolj buckasta, pa kaj da jem, pa da nimam mere itd. Jaz pa stara tam enih 6, 7 let. Sem šla od mize v dnevno sobo in jokala jokala jokala. Nihče ni prišel za menoj. Najbolj so bolele domače prepovedi, ko so vsi ostali lahko nekaj jedli, jaz pa ne. Pa od tega nisem prav nič shujšala. Samo kompleksi so mi začeli rast, izredno slaba samopodoba, zavlekla sem se vase. Shujšala sem šele pri 18ih, ko sem se z lastno pametjo in voljo odločila spravit se v red.

Neposredna povezava do sporočila: 22
21.1.2010 20:26:51   
PC Baby
Nisem podrobno brala predhodnih postov, zato ne vem če ti je že kdo to napisal. Ampak če praviš, da je deklica gibčna in živahna - pusti jo naj je kakor je in jo usmeri v šport. Matematika pri hujšanju in ohranjanju teže je zelo preprosta: razmerje med vnosom kalorij s hrano in porabo kalorij s športom.

(odgovor članu 2mama)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.3.2010 23:40:11   
Raho
Jaz sem še enda zaskrbljena mama, vendar je pri ans vzrok problema naš petletnik, ki ima, tako kot tvoja hči - rad popolnoma vse. Pri petih letih je visok 125 cm in težek 26 kg. V zadnjih treh mesecih se je občutno poredil. In najprej sem reagirala panično  začela sem mu odmerjati hrano - pa sem dosegla samo nasprotni učinek (začel je jesti na zalogo, saj se je bal, da bo lačen) in sin je nenehno razmišljal o hrani.
Potem sem ubrala drugo taktiko - ogromno smo zunaj in na sprehodih v naravi, kjer nima možnosti, da bi jedel. In moram priznati, da so prvi rezultati že vidni.

Je pa res, da tako kot tvoja hči nikoli ni jedel sladkarij, pije samo vodo, rad pa ima hrano, tako rpavo, konkretno.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?