|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Večfunkcijske naprave
11.3.2010 12:20:59   
Kerensa*
Spravljam se k nakupu večfunkcijske naprave (predviden je 3 v 1 - tiskalnik, optični čitalnik in fotokopirni stroj, še raje pa 4 v 1 - z dodatkom faksa) in kolebam med naslednjimi tremi:

- Canon Pixma MP250
- HP Deskjet F2420
- Epson Stylus BX300F

Če imate izkušnje s katerim od naštetih (ali pa z m.f. na splošno):

- koliko časa oz. koliko izpisov dejansko zdržijo kartuše (ki niti niso tako poceni)?
- koliko so napolnjene kartuše, ki jih "podarijo" ob nakupu?
- katere kartuše (Canon, HP ali Epson) so najcenejše in kakšna je (opazna za laika) razlika v kvaliteti izpisov
?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
11.3.2010 12:28:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Večfunkcijske naprave
11.3.2010 12:30:17   
ursi
Jaz ti lahko povem le za Epson stylus DX 5050. JE multifunkcijska naprava, po tvojem 3v1. Rabila sem ga v glavnem, ko sem hodila na fax in mi je odlično služil, sploh, kar se tiče printanja in skeniranja. Če sem imela veliko za printat, sem pri izpisu nastavila na "draft" (na pogled je izpis malo bolj svetel) in mi je tako kar veliko sprintal. Če pa sem printala normalno, so pa kartuše kmalu prazne. Res kartuše niso poceni, ampak jaz sem vseeno kar originalne kupovala. Tiste ob nakupu zraven naprave pa res niso bile polne.

Vem, da tole multifunkcijsko nisi uvrstila med ožji izbor, ampak mogoče tako, za primerjavo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.3.2010 12:31:40   
Kerensa*
Tudi meni za domačo uporabo hitrost tiskanja ni bistvenega pomena.

Sem pa na "Mimovrste" videla, da so kartuše za Epson najcenejše. Je tako tudi v drugih trgovinah ali..
.?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2010 12:33:06   
špelin@
http://www.ringaraja.net/forum/m_4780761/mpage_1/key_/tm.htm#4796993

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2010 12:34:41   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ursi
Jaz ti lahko povem le za Epson stylus DX 5050.

Cena z DDV-jem je 2,5x višja od povprečja prej omenjenih, tako, da ne glede na kvalitete žal ne pride v poštev.

(odgovor članu ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2010 12:36:56   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@
http://www.ringaraja.net/forum/m_4780761/mpage_1/key_/tm.htm#4796993

Zanimivo...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.3.2010 12:38:23   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
prodajalec nam je sam priporocil ponaredke, vendar je zal nasa serija ze imela vgrajeno zascito. zato kupujemo originale.

A sem res tako za časom, da nisem vedela, da obstaja tudi to? user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.3.2010 12:44:10   
NEVA-1
Imamo Canona i-sensys, pa ga uporabljamo tudi v poslovne namene in mi zdrži kartuša skoraj eno leto, pa res velik printam, kopiram, faxi...

Meni do sedaj od podobnih zadev, je ta še najbolj všeč...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.3.2010 12:46:03   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: NEVA-1
Imamo Canona i-sensys. Meni do sedaj od podobnih zadev, je ta še najbolj všeč...

Verjamem user posted image , ampak za moj žep je žal predrag, pa tudi nekoliko nesmiseln strošek bi bil za domačo uporabo.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.3.2010 12:48:43   
AndrejBiz
Cen kartuš ne moreš neposredno primerjati. Še najbolje bi bilo, če bi imela točen podatek, koliko A4 listov je mogoče z eno kartušo natiskati. A tudi to ni pravi podatek. Saj nekateri tiskalniki porabijo več črnila ob zagonu, potem je zadeva pset odvisna odkombinacije papir - tiskalnik, .... Skratka, ne prideš čez. Poišči najnižje cene za kartuše in tiskalnike - to je edina prava formula. Zadnje leto ne moreš zgrešit, če greš na www.enaa.com, ker so precej ugodnejši od ostalih.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.3.2010 12:49:22   
NEVA-1

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: NEVA-1
Imamo Canona i-sensys. Meni do sedaj od podobnih zadev, je ta še najbolj všeč...

Verjamem user posted image , ampak za moj žep je žal predrag, pa tudi nekoliko nesmiseln strošek bi bil za domačo uporabo.

hotla sem samo predlagat, da izberi Canonauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.3.2010 12:51:46   
Kerensa*
Bistvena razlika med laserskim in brizgalnim tiskalnikom je pa...? Za igličnega mi je že jasno user posted image . Sorry, ampak jaz sem kmet za takšne stvari - bistveno mi je, da tiska. user posted image

Najcenejše kartuše na Mimovrste se mi zdijo pa Epsonove
.

(odgovor članu AndrejBiz)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.3.2010 12:56:49   
majch
mi imamo hp psc1315, ki je zdaj v bistvu že tolk zastarel, da so kartuše vedno dražje - pa je star 5 let. Printa še vedno super, je precej enostaven za uporabo, skener je precej dober, pa tudi fotke lepo printa. Problem je samo v tem, da ta hudič tako hitro zastara in te potem res kartuše stanejo tolk ko nov printer...mamico jim...... za domačo rabo mi zadostuje, kar pomeni, da kar je novejšega bo ziher ok.

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.3.2010 12:57:51   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: majch
Problem je samo v tem, da ta hudič tako hitro zastara in te potem res kartuše stanejo tolk ko nov printer...mamico jim......

Ja saj user posted image ...

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.3.2010 12:58:37   
majch

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Bistvena razlika med laserskim in brizgalnim tiskalnikom je pa...? Za igličnega mi je že jasno user posted image . Sorry, ampak jaz sem kmet za takšne stvari - bistveno mi je, da tiska. user posted image

Najcenejše kartuše na Mimovrste se mi zdijo pa Epsonove
.

brizgalnik ti pljuva tekočo barvo iz kartuše direkt na papir. Pri laserskih pa imaš toner v prahu in zadeva funkcionira kot običajen fotokopirc (svetloba in prah...ti bo kdo kaj več razložiluser posted image ) Običajno tonerji dolgo držijo, stanejo pa kouser posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.3.2010 12:59:48   
Kerensa*
brizgalnik ti pljuva tekočo barvo iz kartuše direkt na papir. Pri laserskih pa imaš toner v prahu in zadeva funkcionira kot običajen fotokopirc (svetloba in prah...ti bo kdo kaj več razložiluser posted image ) Običajno tonerji dolgo držijo, stanejo pa kouser posted image

Aha... torej moram iskati brizgalno brizgo user posted image

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.3.2010 13:03:04   
majch
no, zdaj ČB laser ni več tako grozno drag...barven je pa drug problemuser posted image

I'm back and I'm bad.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
11.3.2010 13:05:49   
Kerensa*
no, zdaj ČB laser ni več tako grozno drag...barven je pa drug problemuser posted image

Od 60€ naprej so na voljo, ampak cene kartuš so pa druga zgodba (en kompet je lahko tudi do 75% cene naprave). user posted image Zato pa iščem najugodnejše razmerje med tem.

(odgovor članu majch)
Neposredna povezava do sporočila: 19
11.3.2010 14:44:09   
kasso
jaz bi se odločila za HP Deskjet F2420 ...cena tiskalnika je 60 eur. Črne original kartuše pa cca 15 eur, barvne pa 17 eur.
Ker pa sama nikoli ne kupujem originalov, bi vsekako v tako poceni tiskalnik dajala striktno obnovljene kartuše. HP mastno služi na kartušah, ker jih tudi minimalno polni. Obnovljene pa so maksimalno zafilane z bavro (2x večja zmogljivost), kar pomeni, da je njihova kapaciteta bistveno višja in vzdržijo več časa.
Pejdi pogledat v trgovino in poglej kartušo HP 300 črno in HP 300 barvno. Primerjaj med original in obnovljeno koliko so polnjenen v mililitrih in boš takoj videla, kaj se ti splača. Pazi tudi na to, da ima obnovljena kartuša garancijo, kar pomeni, da v primeru, da ne tiska kake barve, jo neseš vrnit in ti dajo novo.
V vsakem primeru boš za novi kartuši odštela polovično vrednost novega tiskalnika.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 20
11.3.2010 14:45:08   
barika
Ti samo glej, da te ne bo barva na koncu več stala kot tiskalnik user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.3.2010 15:18:38   
KIKI****
Jaz mam tega
http://www.mimovrste.com/artikel/2830059936/vecfunkcijska-naprava-hp-officejet-j4580

kartuše originalne so kr drage, ampak jaz jih 1x kupim, potem kupim samo barve za polnjenje, pa zdrži 1 leto, ampak jaz full velik printam cca 400-500 listov na mesec, fax pač, imamo v pdf-u vso gradivo.

Fax deluje na siol številko normalno, kopira lepo, fotke tud lepe naprinta, hitro printanje je tud sicer pa:

tehnične podrobnosti artikla tip tiskalnika brizgalni ločljivost 4800 x 1200 dpi (vhodna ločljivost 1200 dpi) hitrost izpisa 28 strani/min hitrost barvnega izpisa 22 strani/min hitrost č/b izpisa 28 strani/min kapaciteta podajalnika 100 listov mesečna obremenitev 3000 strani spomin 16 MB vgrajen skener 48-bitne barve možnost fotokopiranja da vgrajen modem da duplex ne brezrobo tiskanje da LCD zaslon da priključki USB 2.0, Phone jeziki HP PCL 3 GUI, PJL, PML masa 5,9 kg dimenzije 434 x 402 x 217 mm priloženo ena barvna in ena črno bela kartuša, navodila, programska oprema, telefonski kabel, napajalni kabel, napajalnik;

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.3.2010 16:27:03   
Tejči
Imela Canona-nikoli več, imela HP-bila zelo zelo zadovoljna, dokler ni crkno (glava bila fuč), imela Lexmarka-katastrofa, sedaj imam Epsona-brez kartuš in služi samo kot skeneruser posted image Ampak bom kupila nove kartuše-enkrat..načeloma sem zadovoljna z njim. A bi vseeno raje imela HP nazaj....

(odgovor članu KIKI****)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.3.2010 12:24:24   
Kerensa*
Odločitev je padla... Epson Stylus BX300F...

www.mimovrste.com/artikel/2830073225/vecfunkcijska-naprava-epson-stylus-bx300f#pictures

Hvala za nasvete.

(odgovor članu Tejči)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.3.2010 12:31:54   
Anonimen
Ja res je zelo pomembno da prej preveriš koliko so tut kartuše ... moj dragi se je fajn zafrknil. Je kupil lasarski printer (samo printer ne multifunkcijske naprave), samo je pozail preverit kolko so kartuše zanjga ... no ko je pa ene kartuše, ki je bila že v printerju zmanjkalo, je šel pa iskat novo in ga je na rit vrglo ... nova je bila pa 60€ ena, ima jih pa 4 user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?