Amoss
|
Jap žal je res da otroci ne dobesedno izsiljujejo, malo sem napak napisala, Ampak se mali otroci še posebej dojenčki zelooo hitro navadijo razvajanja (guncanje, nošenje,..)in potem si te podredijo če dovoliš. Ne vem koliko otrok si ti vzgojila ampak z mano je gor zraslo 5 otrok (moja mala je 5). Naša mal je tudi okusila kako je fajn na rokah, saj veš veliko obiskov,...pa sma ostale same pa sem jo kr pustila, ima ful pisanega metuljčka in medvedke ki pojejo, pa sem si jo dala v voziček se z njo pogovarjala, ona pa je gledala metuljčka in poslušala pesmice, pa se je navadila sicer je bilo malo sitnarjenja (ne pravi joka, ampak fehtanja), pa se je navadila, pa je že kakšno uro tudi pridna v vozičku, toliko da jaz skuham. Pa ne rečt da takšen mali otrok še ne ve, uhhh kako dobro ve.Sicer pa kako si jih boste navadile tako bo, jaz nimam želje imeti otroka non štop na rokah in porabiti ure časa da ga uspavam. Tudi bolje je za otroka če ima spočito mamico in ne nervozna in da se ko vse postori z njim kvalitetno ukvarja. No jaz skuham kosilo, potem pa malo dam na najino posteljo ji pojem se z njo pogovarjam telovadima itd., le kako bi mi to uspelo če bi cel dan poslušala njen jok in če bi jo cel dan mela na rokah. Prida je pa zelooooooo:bravo: sem kr ponosna nanjo in to zato ker sem jo tak navadila, seveda bi ona uživala če bi jo jaz nosila, ampak kvalitetnega časa med mamo pa otrom pa nebi bilo. Rada imam svojega otroka, ne me narobe razumeti, a vem tudi nekaj o vzgoji pa ne samo iz knjig ampak iz prakse.Vse je stvar tega kako sam otroka navadiš.Otrok sprejme toliko ljubezni koliko mu daš in ne misli da je bolje če otroka nosiš, moja svakinja je punčko nosila do 3 leta, ker drugače ni spala, zdaj še gre ko so mali,...Kar se pa tiče navade in ljubezni pa ni res da če malo pustiš otroka jokati da to ni ljubezen, pa ne tako dret da se zazija, ampak toliko da vidi da se more malo sam tudi zamotiti, potem pa pride mamica in se uro ali pa dve res ukvaja z njim.Otrok je najmanj kar potrebuje živčno mamo.;)
|