|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Večerni obredi- spanje
6.12.2006 22:12:46   
Meggi
Kako pri vas poteka približno večerni ritual pred spanjem. Naju z možem vsa procedura do daske izmozga.

Preden je mir zvečer je ura 22. Res imava dve pikice 4 in eno leto v isti sobici. Če ne spi ena tud druga ne. Mala ob 7h kinkne a se ob 8h spet predrami, pol pa jovo na novo. Ne vem a so to res zobi al kaj- izmozgana sem do daske!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Večerni obredi- spanje
6.12.2006 22:15:09   
HuAnita
Najprej dobrodošla nazaj!!!! Sem te že pogrešala.
Drugače pa recepta nimam, imamo pa podobno štalo, s tem, da je Capinka zdaj še bolna in je ponoči res veselouser posted image

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2006 22:28:03   
NinaŠ
Že od vsega začetka - oba skupaj kopanje (pri nas ob ca 7.), potem večerja in najkasneje ob 8. oba hkrati v posteljo - iz postelje nobenega vstajanja več. Starejši Anže (2l 9m) je te procedure navajen že ves čas, mlajšo Tino sem le vklopila vanjo. Je pa tako, da Tina, če ji ravno ni za spat (malokrat) ne zbudi Anžeta s svojim nerganjem, dočim Anže je pa dovolj star, da ve, da je zvečer treba tiho govorit, če slučajno zvečer ne more zaspati (malokrat, ca 1x na mesec) ali še kaj hoče (pit, lulat).

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2006 22:30:49   
Meggi
Hej - ka pa ATI- ga date kar na balkon spat!? Ubogi ati????

To uspavanje preden mrknejo je res štala!! Pol pa padeš skup dokler spet katera ne začne jodl....

No res, nam tale polna luna verjetn da mal mislit. Prejšno noč je od 3h pa do skor 6 zjutri bluzila po postli, se še mal dojila (12mes), in ko je konč mrknila je bilo treba kmal ustat!!!!

Vidim da popoldan nekako ne moreva ujeti nekega ritma. Po prihodu iz vrtca ob 12h verjetn zaspi že v avtu. Jo dam v postlico zaspi nazaj za kako urco mogoč dve al pa tud ne. POtem je pa spet ob 17h full kriza, a zaspat še noče. Nekak zelo sitne pregurava do 19h zaspi- a si vzame samo kake 40 min. In potem je spet cela Roža tja do 23h- da znoriš! Ritem ja. A na komando ob uri tud ne more zaspat, tečko je pa tud grozn poslušat!

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2006 22:49:43   
Pilar
Midva imava dva otroka ( eden bo kmalu imel 2 leti, tamala ima pa 7 mesecev), živiva še pri nas doma, tako da nam počasi primanjkuje sob....Pri nas je nekako takole: Lejo dam spat okoli 20.00 ure ( pred tem jo previjem, sledi večerja in še malo dojenja), če je sreča, zaspi takoj.  Nato pa je na vrsti še Jure: previjanje, večerja in lahko noč. Če je doma mož, ga zrihta on. Do nedavnega se nam je to vse lepo obneslo, po ta novem, ga Jure zvečer konkretno sračka; že v dnevni sobi pove, da ne bo šel ajat.
Leja zvečer zaspi v sestrini sobi, Jure v moji...nikakor mi ni zneslo, da bi zvečer zaspala oba v istem prostoru. Ko pa gre sestra spat, odnesem Lejo v mojo sobo....na koncu pa midve z Lejo pristaneva v dnevni sobi, mož in Jure pa v moji....ne gre drugače...če se hočemo naspati, moramo spati ločeno...saj bomo kmalu na svojem in tam bosta imela vsak svojo sobo, tako da bo bistveno lažje...upam.

(odgovor članu Meggi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2006 23:31:59   
ikajug
Pri nas (13 mesecev) poteka ritual pribljižno že približno pol leta tako; ob 18.30 tuširanje, previjanje, nato večerja. Po večerji si z atijem umita zobke, jaz tačas pospravim in prezračim sobo. Potem jo dam še v spalko, pripnem dudo, da jo drži v roki, pa še eno za v usta.Potem ugasnem luč in jo stisnem k sebi in začnem praviti pravljico volk in 7 kozlčkov (to ji pravim vsak večer). In po 2 min že trdno spi:)!Ja, in malo čez 19. uro imam čas zase:)(spi pa do 8 zjutraj)user posted image če pa se slučajno ponoči zbudi, je nikoli, ampak res nikoli ne vzamem iz posteljice ven!Dam ji dudo, božam po hrbtu, ali pa začnem s pravljico, to pa nikoli ne traja več kot 5 min. Srečnica semuser posted image

Lep pozdrav

Caecus ne iudicet de colore.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2006 7:13:59   
srki
Na začetku oz. vse do 1. leta, je bilo pri nas spanje problem. Zaspat sam ne, je zaspal za pol ure, pa je bil že v luftu...potem sem morala z njim spat, prej ko je zaspal, je trajalo, ponavadi sem jaz prej zaspala in se zbudila po 2 urah vsa čohnjena...

Ko je šel v vrtec, se je vse nekako umirilo, zaspal je dokaj hitro, celo sam je zaspal. Potem spet kriza, verjetno se je razvadil, ko smo bili na morju in je spal pri nama. Rezultat, da ni hotel sam zaspat. Potem pa kot strela z jasnega-je začel sam spat. Šel je v posteljico, se pokril in rekel, da gre ajat.

Mami in ati seveda vsa srečna. Včasih še sedaj pricaplja v kuhinjo, vendar grem z njim, mu povem kakšno zgodbico, nato pa sam zaspi.

Začetki so bili res zoprni, pa še zbujal se je po cele noči.

Slaba tolažba, ampak enkrat bo minilo.

(odgovor članu ikajug)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2006 8:15:53   
DeVilla
Pri nas imamo akcije z taveliko piko - ni šanse zaspati sama pa pred 22h.. Smo poskusili vse - večerno kopanje pa v posteljo ob 21h, pa sem med pripovedovanjem pravljice jaz zaspala, pika pa je veselo šla nazaj v dnevno..  Zjutraj je pa potem cela štala, ker se ne pusti oblečt in zapade v eno napol speče stanje, kjer je vse NE.. Men kr tema na oči pade... user posted image  Sem ji zvečer dala čaj za lahko noč, pa ni kaj dosti pomagalo.. Ali je katera od vas probala ene kapljice ob Bubchna za lahko noč? K se namažejo po prsih, da otrok potem lažje zaspi.. Pri nas ni ne vem kakšnega velikega efekta, res pa je, da sem jih sprobala samo dvakrat...
Tamala pika je do zdaj zaspala med 19.30-20h, zdaj pa že dva dni bedi do 20.30.. Sicer potem spi do 7h, ko jo zbudi budilka... Ona ni problem..

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2006 10:53:29   
diva 4
Mi imamo Ano (3,5) in Davida (1,5) .Ob 18.00 je večerja za oba , potem ponavadi ati umije (stušira ali skopa) Davida in ga položi v kinderpet , kjer mali sam zaspi MED 18.30 IN 19.00.Potem jaz ponavadi z Ano kaj ustvarjam , jo umijem spravim v pižamo in ji v dnevni sobi preberem pravljico.Ob 20.00 gre mala spat v svojo posteljo.Ker spita oba v eni sobi, se je Ana navadila šepetat in če jo še lulat tišči , me ne kliče ampak gre kar sama.Mali se pa ponoči sploh ne zbuja user posted image .Se moram zjutraj ob 7.00 kar potrudit , da ga zbudim.

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2006 13:34:06   
marli
Nisi edina. Tudi naš spi le v prisotnosti mamice. Mislim, da so eni pač bolj zahtevni, in verjami, da jih je veliko. Jaz mojega (15,5 meseca) še zdaj dojim - pred spanjem in tudi ponoči ko je hudo, torej tudi naš ziziland obratuje non stop. Glavno je, da mu ziza pomaga, da se umiri, da mogoče bolečina izgine, da se lepo uspava nazaj.
Toliko v tolažbo, da veš da nisi sama.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?