Mišni
|
Ta mesec smo tudi opustili dudo, ker je bila bolna in je ni mogla imeti. Zdaj jo včasih omeni, ampak ne vem ali je to glavni razlog za vse težave ob uspavanju? Ja, lahko, da je bil najprej razlog duda, ja, ampak do zdaj je že ugotovila, kaj vse se da počet zvečer, da se ne spi. Tako da vprašanje, če bi duda zdaj kaj zalegla, četudi bi ji jo dali nazaj. Ma ne vem, pojma nimam. Jaz bi ji za začetek dala dudo nazaj. Gotovo. Zdaj če je to prav ali ne, ne vem, meni bi se zdelo prav. Pa še prepričala bi jo, da je to to, da se je zato jokala, ker ni imela dude. Zdaj ko jo ima, pa lepo lahko zaspančka. V tem slislu. Včasih otroci rabijo, da s tistim izsiljevanjem ali kakokroli pač rečemu tistemu joku, nekaj dosežejo. Saj potem točno ne vedo, kaj so v bistvu hoteli, samo da nekaj dosežejo, pa je. To jih potem pomiri, ker pri jokanju se potem res že toliko razdražijo, da ne morejo zaspati, ker se seveda ne morejo pomiriti. Pri nas je npr, zaleglo, da ko je jokal, sem mu npr. dala nogavice dol (ali pa gor) in ga prepričala, da tako, zdaj bo pa bolje. In je pomirjen zaspal. Ali pa sem ga z vreče ven dala, pa je nekako mislil, da ga je to motilo oz. sem ga jaz s pomirjujočim glasom v to prepričala. Pa ne da bi kaj na dolgo in široko zdaj to razlagala, samo tako mimogrede, pomirjujoče sem rekla, da zdaj bo pa dobro. Pa je nasedel, revež.