|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Večerja 6 mesečnice?
28.4.2010 23:02:57   
Aniiita
Najprej sem o pijači spraševala, zdaj pa še to user posted image vendar me res bega. Kaj dajete ali ste dajale za večejo svojim 6 mesečnikom?

Hrano še uvajam, tako da je repeortoar ozek tudi zaradi tega, pa še mleka in mlečnih izdelkov ne sme..riž jo zapira, polente ne mara preveč.. nevem več kaj ji dajati..zelenjavo in sadje in kot za kosilo user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Večerja 6 mesečnice?
29.4.2010 7:37:31   
Katy78
Pri 6. mesecih je začetek uvajanja GH. Jaz sem najprej začela z večernim obrokom, in sicer z riževimi kosmiči. Kakšen mesec ali manj je bil to edini obrok GH, ostalo je bila flaška mleka. Potem sem začela z zelenjavo in OH oz. s kosilom, potem s sadjem za malico, nazadnje pa z jogurti ipd. za pop. malico.

Hm, tako majhen naj bi imel ob enem obroku GH druge obroke še vedno mlečne oz. mleko. Kaj mleka sploh noče piti? Kaj pa ima potem za zajtrk in malico?

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Večerja 6 mesečnice?
29.4.2010 12:59:41   
Sempervivum
IZVIRNO SPOROČILO: Aniiita

Najprej sem o pijači spraševala, zdaj pa še to user posted image vendar me res bega. Kaj dajete ali ste dajale za večejo svojim 6 mesečnikom?

Hrano še uvajam, tako da je repeortoar ozek tudi zaradi tega, pa še mleka in mlečnih izdelkov ne sme..riž jo zapira, polente ne mara preveč.. nevem več kaj ji dajati..zelenjavo in sadje in kot za kosilo user posted image


Tolk majhni bi jaz ponudila (mlečno) kašico. Poglej, katere so brez glutena, če ji ga še nisi uvedla. Moj skoraj 9-mesečnik za večerjo dobi riževo ali proseno ali gresovo kašico. Imam tudi še žitno, pa ajdovo, ki pa jih še nisem načela in nekaj mlečno-žitnih kašic nabavljenih. Meni je fajn, ker so hitro pripravljene - mešaš jih z vodo. Zdaj, ko smo cele popoldneve zunaj, se mi krasno obnesejo. Ostale obroke mu sicer vse sama pripravljam user posted image

LP

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Večerja 6 mesečnice?
29.4.2010 13:37:14   
Aniiita
mlečnih kašic ne sme, veš..-alergija na mleko.

Ja, saj navadno ima tudi ona en obrok goste hrane, pa še ta ne cel (jo še dojim potem) in to je kosilo.. Sem ji pa začela zvečer malo rižka dajat, da bi kaj dlje spala in sedaj je navajena, da nekaj gostega poje tudi zvečer..ostalo je mleko..
a da je prezgodaj? ..kaj pa tisti,ki že pri 4 ali 5 mesecih uvajajo hrano..so pri 6 tudi še na enem obroku?

(odgovor članu Sempervivum)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Večerja 6 mesečnice?
29.4.2010 15:21:27   
mateja8
Js sm uvajanje začela pri 5 mesecih in pol. Vse nama je gladko steklo, potem pa se je čez 14 dni uprla in se ni hotla več dojit, tako da smo bli pri 6. mesecih na vseh obrokih GH. Sem pediatrinji povedala, pa je rekla, da me bo očitno odstavila in da naj ji pač dajem gosto hrano. Zdaj je stara 7 mesecev in že mesec dni je samo GH. Mlečni obroki pa so pri nas mlečne kašice, ki jih dobi 2 do 3x na dan - to je namesto mleka. Doji se pa ne več. Mogoče vsake 2 dni zvečer 5x potegne in to je to.

Večerjamo pri nas vedno mlečno kašico, ali riževo kašico. Za povrhu pa dobi še smetanov jogurt z okusom vanilije, ki ga naravnost obožuje.

_____________________________

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Večerja 6 mesečnice?
29.4.2010 16:06:38   
ledenka
različne kosmiče, ki ne vsebujejo mleka. pripraviš z vodo, potem pa sem jaz dodala še malo sadne kašice za boljši okus.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Večerja 6 mesečnice?
29.4.2010 20:56:10   
tulipancica
Ob kateri uri pa ste začele dajati kašice? Moja je stara 4,5 mesecov in bi ji tudi začela zvečer dajati kašice. Ste jih dale pred kopanjem ali potem? Mi se vsak dan kopamo okoli pol osmih zvečer in ob osmih ponavadi že spi. Nikoli ni zaspala na joški. Tako, da jo zadnjič podojim čez kakšno uro, npr. ob devetih zvečer (seveda se ponoči tudi zbuja, 2x). Ali naj ji dam kašico pred kopanjem in potem še vedno dojenje ob devetih? Ali so vaši malčki po teh kašicah bolje spali ponoči? Katero kašico ša svetujete- od milupe, hippa, alernova?

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Večerja 6 mesečnice?
29.4.2010 21:08:53   
miska73
Jst mojima dajem razne kašice narejene z mojim mlekom.
Dala sem pa že proseno, riževo, ovseno, ajdovo, gres...
Včasih dodam še malo sadja notri, da malo popestrim okus.
Pa obvezno naredim malo bolj redko in na cucelj.
Jst jima dam kašico tik pred spanjem, to je okoli 19:30. In ponavadi spimo do jutra.

(odgovor članu Aniiita)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Otrok na počitnicah
pikpiki

Koliko je bil star vaš otrok, ko ste ga prvič pustile v varstvu preko noči (npr.pri babici)?

manj kot 1 leto (28%)

med 1. in 2. letom (36%)

med 2. in 3. letom (16%)

med 3. in 5. letom (14%)

več kot 5 let (6%)


Število vseh glasov: 64

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!