|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Večerja 1 letnika?
26.9.2008 22:43:09   
bodoča
Moj 13 mesecev star fantič zvečer pred sapnjem obvezno še popije flaško amptamila, to je njegova večerja.

A bi mu mogla to ukinit in mu dati "normalno" večerjo, naprimer, čokolino, ali kruh z namazom, jogurt,... ? Kdaj je bolje, da poje takšno večerjo, pred kopanjem ali po kopanju?

Pa še nekaj, a je to res čudno, da ko mu zvečer dam flaško, ga stisnem k sebi v naročje in tako popije flaško?

Mi je nekdo rekel zakaj ga ne položim v posteljico in mu dam not flaško. Samo meni je pa tako fajn, ko imama zvečer tistih par minutk res samo zase in se pocrkljama.

mojeustvarjanje
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Večerja 1 letnika?
26.9.2008 22:46:05   
darja72
Zadnji odstavek se potem običajno nadaljuje z težavo imenovano steklenični karies.

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.9.2008 22:49:46   
bodoča
Ja saj to je tudi eden izmed razlogov zakaj mi ni všeč ideja, da bi mali samo popil flaško v svoji posteljici.

mojeustvarjanje

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.9.2008 22:49:58   
kaja02
user posted image  za crkljanje , še prekmalu bo prišel čas, ko se naši otročki ne bodo želeli več crkljati

glede flaške zvečer, pa če ti normalno spi ponoči sploh ni problema in ne potrebe, da bi mu dajala gosto hrano. moja prva punca je pila zvečer samo mleko tam do približno 2. leta, res pa je, da je čez dan imela same goste obroke.

pa čimveč crkljanja želim!!

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.9.2008 23:10:12   
bodoča
Ja, crkljanje je tak fajn, saj moj drugače ni preveč crkljanček, ampak zvečer se pa rad stisne k meni user posted image .

Glede večerje me pa ravno zato muči, ker mi ponoči ful slabo spi in še ponoči 1x - 2x je.

Bom poskusila za večerjo GH, mogoče bo to kaj spremenilo glede spanja ponoči.

mojeustvarjanje

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.9.2008 23:13:24   
sandra85
se strinjam s Kajo-če ti ponoči spi, pol je že sit.
glede crklanja pa ti nebi odsvetovala, ker bojo še prehitro odrasli in se cartali pri svojih puncahuser posted image user posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.9.2008 12:24:17   
Naja30
Ni mu treba dajat drugega, če mu mleko zadostuje.
Moja hčerka je stara 21m in še vedno za večerjo najraje popije skodelico mleka. Mogoče včasih kakšen jogurt ali kaj drugega lahkega. Tako je navajena in ko sem ji dala še kaj drugega zraven (kruh...) je samo mleko popila. Če ti spi ponoči, je sit.

Kar se tiče tega, da popije v tvojem naročju, ni nič narobe. Meni se zdi lepo. Edino pazi, da mu potem zobke umiješ. Nikar ga pa ne polagaj v posteljico, da popije in zaspi.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.9.2008 20:58:05   
neli99
punce jst sem pa nekje slišala da je najbolj butasto to, da mislimo da se mora zvečer napokat pol bo pa spal otroček celo noč user posted image  ... če čez dan poje dovolj, potem ni lačen, ne pa če se napoka zvečer. tako kot pri odraslih tudi ni dobro da se zvečer napokamo ... tudi dojenčkom ni dobro začeti uvajati GH zvečer kao da bojo spal user posted image  ... no tko sem nekje prebrala in se mi zdi po svoje zelo umesna pripomba glede na to kolikokrat pomislimo da hranjenje zvečer prispeva k boljšenu spanju.

sicer pa ko sva midva s sinom ukinila dojenje in začela s flaško sva naredila natanko tako, stisnila sem ga v naročje on pa je popil flaško. le tako naprej user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.9.2008 20:59:29   
tilči
če se ti ponoči zbuja zaradi lakote, pa v mleko dodaj malo grisolinota, čokolinota,...

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.9.2008 21:54:59   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: neli99

punce jst sem pa nekje slišala da je najbolj butasto to, da mislimo da se mora zvečer napokat pol bo pa spal otroček celo noč user posted image  ... če čez dan poje dovolj, potem ni lačen, ne pa če se napoka zvečer. tako kot pri odraslih tudi ni dobro da se zvečer napokamo ... tudi dojenčkom ni dobro začeti uvajati GH zvečer kao da bojo spal user posted image  ... no tko sem nekje prebrala in se mi zdi po svoje zelo umesna pripomba glede na to kolikokrat pomislimo da hranjenje zvečer prispeva k boljšenu spanju.

sicer pa ko sva midva s sinom ukinila dojenje in začela s flaško sva naredila natanko tako, stisnila sem ga v naročje on pa je popil flaško. le tako naprej user posted image

S tem se popolnoma strinjam.
Sicer sem tudi sama začela z uvajanjem gh tako, da sem ji zvečer v flaško dala malo rižolina. Mislim da 3x in ker ni po tem nič bolje spala, sem odnehala. Tako da je navajena na svojo skodelico mleka in basta. Nekako tako kot midva.

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.9.2008 20:34:27   
Lantea
Naša mala ne sme imet prepozno večerje, ker potem slabo spi (tako kot jaz). Recimo da okrog 17ih, ali 17.30 nekaj poje (namazan kruh, čokolino ipd), okrog 19ih dobi flaško mleka v naročju (ker je to res nekaj prijetnega za vse tri), potem pa spat.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.9.2008 21:11:53   
only_me
naš je star 14 mesecev,pa zvečer pred spanjem dobi Alpsko mleko - včasih mu dam not malo riževe kašice, včasih malo benkoja, večino pa je kar na čistem Alpskem mleku, pa mi vseeno lepo prespi noč (od devetih do osmih). Tak da če otrok lepo spi, pol ne vidim potrebe po čem drugem.... Pa le cartaj se - jaz tudi uživam, ko greva zvečer skupaj v posteljo, on popije flaško, ko je prazna, jo vrže vstran, potem se obrne, rit k meni in zaspi - ni ga lepšega.  Pol pa ga itak prestavim v petlek, pa tam ostane do tačas, ko se zbudi.

(odgovor članu Lantea)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   [Brisano sporočilo]
1.10.2008 0:28:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
1.10.2008 22:24:28   
december06
Tudi mi imamo takšno cartanje zvečer. Naš je star 12,5 meseca in tudi pred spanjem popije mleko. Edino je to vedno krajše, ker ga vedno hitreje spije. Potem pa ga kar položim spat. Ko smo imeli pri enem letu sistematskega, so nas napotili še k zobozdravnici in mi je res rekla, da za zobke ni dobro, če bi pil pred spanjem in med spanjem, ampak je mislila na sladkan čaj. Sem rekla, da zvečer pijemo mleko in da potem takoj zaspi in če mu morem zobke še umit, pa je rekla, da sej ne bo skoz zvečer mleka pil. Tako, da mislim, da je čist normalno, tudi do drugega leta.

Običajno imamo po kosilu še eno malo malico okoli 18:30 ure še večerjo. Gres, frutolino..... In potem še ob 20 uri pred spanjem malo mleka (100 ml). Včasih, če smo na terenu ali je bila malica močna in pozna, pa tudi preskočimo večerjo, potem pa več mleka spije. In spimo celo noč. Mislim, da bodo že sami dali vedet, da nočejo več mleka zvečer. Aja, pa še to, večerja naj bo vsaj kakšne pol ure pred kopanjem.

Pa da te mogoče še to potolažim, naš je tudi prej pil 2x na noč, potem kar naenkrat 1x na noč, proti jutru. In kar naenkrat, proti enemu letu je že šel, je začel spati celo noč. Tako, da, saj bo. Kar naenkrat se boš zjutraj zbudila in ti ne bo nič jasno. In kar stiskajta se še naprej, dokler bo hotel.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.11.2008 11:40:08   
Branka Teržan

moja tamala je stara 13 mesecev in ni nikoli imela flaške je enostavno ni hitla tako da za večerjo poje sklečko čokolinota, grisolinota, medolinota, keksolinota in podobno pa spije iz šalčke deci mleka alpskega
in to je to

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.11.2008 13:54:13   
tojeto1
Tik preden gre spat je zame slaba navada da spije mleko, zaradi treh razlogov:
- zobke si mora umiti po zadnji jedi, torej si jih v tem primeru ne
- navada da spije tik preden gre spat je slaba, saj bo potem problem, ko se bo odvajal od pleničk težka, če bo navajen piti, torej bo ponoči še dolgo časa lulal

Zato mislim, da naj bi bila večerja oz. pitje mleka vsaj 1 uro pred spanjem. Tako mi naredimo, nato kopanje, zobki, pravljice, lulanje in spanje

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.11.2008 15:24:45   
katra55
Moja je stara 18 mesecev pa vsak večer popije flaško kakava in to je njena večerja, drugega sploh noče. Seveda pa potem umijeva zobke.
Bodi vesela da se hoče pocartatuser posted image , moja se sploh noče več.

(odgovor članu tojeto1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.11.2008 15:34:45   
Branka Teržan

ja pri nas tudi zobki pridejo na vrsto tazadnji.

ja jst sem tudi prvi dajala mleko pred spanjem kakih15 minut pa nismo mele nobenih problemov z odvajanjem od pleničke. pa še zdaj ko je stara tri spije pred spannjem veliko šalco kakava po pa zobki in spat pa spi do zjutri

Moja pikapolonica Julija 2005.
Moja čebelica Sanja 2007

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.11.2008 0:20:56   
ALJA75
Joj, jaz dam pa moji 13 mesečnici stekleničko adaptiranega mleka zjutraj in zvečer....in zdaj ko vas berem pomišljam, da imam pa verjetno zaradi tega težave z mehkim blatom, saj se tako pokaka, da ji gre vse skozi pleničko in v vrtcu tovarišice samo gumbajo kako se je spet posrala.....a ve torej zjutraj pa sploh ne date več stekleničke? 

(odgovor članu Branka Teržan)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?