Azzurra
|
Sem dolžna pojasnit še kaj se je meni zgodilo, saj sem odprla temo. Najprej me je prizadelo ko je prišlo do neke zmede in se ni vedelo, katera točno je noseča in ker je bilo narobe mišljeno, da to NISEM jaz, mi je ena oseba rekla: "ah, še dobro, vedno sem vedela, da ti si pa ja pametna ženska". Me je skoraj pobralo! Torej pametne ženske nimajo otrok, tiste, ki se odločimo za jih imet smo pa...ja, po njenem očitno neumne! Isti dan me je moja dolgoletna prijateljica hladno odpikala, ker odslej "ne bova več imeli skupnih tem za pogovor". Je vse zastonj, da se ji trudim dopovedat, da bo to ena tema VEČ za pogovor, in ker se ona trudi zanosit, da bo lahko še ta mesec ali pa naslednji mesec v isti situaciji kot jaz in kako se bo počutila, če njene najbližje prijateljice ne bodo vesele zanjo....Oni se že nekaj mesecev brezuspešno trudijo. Lahko razumem, da jo je moja nosečnost presenetila, vendar na užaljenost, ker jaz sem in ona ne...nisem bila pripravljena. Češ, da ni pripravljena tega poslušat, ker njo to prizadene. Ko sem ji povedala, se mi je zdela iskreno vesela, par dni kasneje pa dobim tako kajlo, češ da bom zdaj samo o temu govorila in da nisem več zanimiva za družbo. Ne vem. Morda sem samo preveč občutljiva, ampak jaz si to razlagam pač tako. In ne morem doumet, da so v službi tako krasno sprejeli novico, da so bili iskreno veseli zame, da se je moja sodelavka jokala od veselja....in moja prijateljica tako....hladna... In stavim, da bo kmalu zanosila in upam zanjo in ji privoščim in ko bo tako, upam, da ji nobena od prijateljc ne bo kaj takega rekla, kot je ona meni. Še zmeraj pa upam, da sem samo narobe razumela!
|