|
RE: Varuška, varuška.... 10.3.2011 3:05:06
|
|
|
|
mojca345
|
ena firma je k ima koker ta občasna varstva čez, sam sem zvedla da zlo slabo plača varuško, pa prevoz do otroka in nazaj je njen strošek. če za ta mini denar dobiš še osebo, ki se bo smejala in igrala z otrokom in še čistila po stanovanju, si pa res zadel na izkoriščevalski loteriji. ne vem sicer kje piše, ampak čistilka in vzgojitelja oz. varuhinja sta dva različna poklica. in vsaka ima popolnoma drugačne naloge. tisto kar bi pa ti rad je pa služkinja, ki se jo poslužujejo bogati ljudje, ker si lahko privoščijo to. seveda lahko probaš nekoga dobit samo za slabo plačilo boš vsake dva meseca iskal drugega, ker se bo oseba prej ali slej premislila. ta agencija ki koker nudi varovanje, pa nudi izključno samo to. čeprav sem dokaj na tekočem z ponudbo, pa nisem še zasledila, da bi nekdo ponujal tudi čiščenje poleg varovanje malčka. občasna varstva so vedno zelo vprašljiva... tisti študenti ki delajo za to da lahko živijo npr v ljubljani, ne bodo prišli varovat in čistit k tebi za 4 eure ali celo manj na uro. vsega skupaj pa bi jo hotel imeti dva krat na teden npr po 3 urce. to pride 96 eur na mesec. pa še do doma se mora pripeljat. npr 1 eur do tebe in 1 eur nazaj. pa ji ostane 2 eura. Sezam tudi nudi občasna varstva ampak se potem starši pritožujejo, da vsakič pride druga...treba si je mal izračunat kok dnarja tista oseba na konc sploh dobi...in ja mogoče ni veliko dela, je pa odgovornost... se strinjam da se gre za zaupanje. samo tako delo je na pol usluga in dobra volja kot pa nek zaslužek, da bi ti lahko sedaj še ne vem kaj pričakoval od te osebe za npr 48 eur, ki ji ostane... pa še en problem je : usklajevanje časa. ti bi rad takrat in takrat, študentka ima lahko takrat predavanja..pa varstva ne boš dobil. mi je pa čist jasn, da ne vem kaki dnar ji ne boš plačeval, da bi si zagarantiral, da bi ta oseba bila na voljo vedno, ko jo ti rabiš. najboljša varijanta je ta, da če ti otrok hodi v vrtec, vprašaš vzg ali pomočnico. tako boš imel zaupanje, najbrž boš odštel kakih 5 eur na uro, če seveda to ni zdej še vožnja do doma z avtom. tko so bili pr nas v vrtcu zmenjeni in so bili starši zadovoljni, vzg pa tudi. zdaj je vzg tudi noseča, pa to leto tega ne počne, ker ne more.
|