|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varuška, varuška....
6.3.2011 11:10:47   
nisi
Zdravo!

Mene pa zanimajo vaše izkušnje z varuškami. Ker je to takšna zadeva, da moraš nekoga spustiti v svoj dom in do svojega otroka, ko te ni doma, se mi zdi, da moraš osebo kar dobro spoznati :). Kakše so vaše izkušnje? Slišal sem tudi, da obstajajo agencije, ki ponujajo poleg varovanja otroka tudi to, da ti počistijo po stanovanju, ko otrok spi itd.? Imate kaj izkušenj s tem? Na kaj gledate pri takih stvareh? Kaj pri vas predstavlja ključni dejavnik, ko veste, da lahko tej osebi (varuški) zaupate svojega otroka in po eni strani tudi stanovanje? Z ženo namreč premišljujeva o najemu varuške za kakšen dan (oz. par uric) konec tedna in bi nama kakršna koli info zelo koristila, ker s tem še nimava izkušenj...

Hvala za vse odgovore:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varuška, varuška....
6.3.2011 19:50:25   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: nisi

Zdravo!

Mene pa zanimajo vaše izkušnje z varuškami. Ker je to takšna zadeva, da moraš nekoga spustiti v svoj dom in do svojega otroka, ko te ni doma, se mi zdi, da moraš osebo kar dobro spoznati :). Kakše so vaše izkušnje? Slišal sem tudi, da obstajajo agencije, ki ponujajo poleg varovanja otroka tudi to, da ti počistijo po stanovanju, ko otrok spi itd.? Imate kaj izkušenj s tem? Na kaj gledate pri takih stvareh? Kaj pri vas predstavlja ključni dejavnik, ko veste, da lahko tej osebi (varuški) zaupate svojega otroka in po eni strani tudi stanovanje? Z ženo namreč premišljujeva o najemu varuške za kakšen dan (oz. par uric) konec tedna in bi nama kakršna koli info zelo koristila, ker s tem še nimava izkušenj...

Hvala za vse odgovore:)

1. Najprej moras razmislit, kaj ti je bolj pomembno - da poskrbi za otroka ali da je zraven se gospdinjska pomocnica - to morate ze takoj razcistit oz. moras to vedet ze pri iskanju. Po vecini pa so varuske tam zato, da se aktivno ukvarjamo z otrokom - vsaj kar jaz varusk studentk poznam.
2. Sicer pa se zelo hitro vidi, ce se z varusko ujamete ali ne, predvsem pa je zelo zelo fino, da se ze pred zacetkom dela obem stranem natanko razjasni, kaj se od koga pricakuje in kaj in eni in drugi razumete pod varstvo otroka.

Kaj vec mi pa zdajle ne pade na pamet, zaenkrat imam izkusnje le iz nasprotne strani, lahko pa kake konkretne izkusnje na ZS povem, ce vaju kaj zanima. user posted image

(odgovor članu nisi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.3.2011 0:43:40   
macilonica
Lepe pozdravčke,

Sem varuška dveh otrok na njunem domu  in so z mano in jaz z njimi res fuul zadovolniuser posted image . Skupaj se zabavamo in igramo že eno leto. Na začetku je vsem malo nelagodno ker se je treba dogovorit določene stvari, in temelje vzgoje, ker je le varuška v stiku z otrokom navadno kar nekaj njihovega časa. Odvisno tudi kakšno varstvo potrebujete, ampak navadno se za to poslanstvo odločajo dekleta, gospe, ki res rade opravljajo to delo(no vsaj upam da je temu tako)user posted image . Vrjamem pa, da je težko zaupat svoj zakladek in tudi del svojega intimnega življenja osebi, ki jo v bistvu sploh ne poznaš. Treba je zares prašat vse, kar vas zanima:).
upam da sem vam vsaj malo pomagala.
Lepe pozdravčke

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 16.3.2011 19:40:52 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.3.2011 3:05:06   
mojca345
ena firma je k ima koker ta občasna varstva čez, sam sem zvedla da zlo slabo plača varuško, pa prevoz do otroka in nazaj je njen strošek.

če za ta mini denar dobiš še osebo, ki se bo smejala in igrala z otrokom in še čistila po stanovanju, si pa res zadel na izkoriščevalski loteriji.

ne vem sicer kje piše, ampak čistilka in vzgojitelja oz. varuhinja sta dva različna poklica. in vsaka ima popolnoma drugačne naloge. tisto kar bi pa ti rad je pa služkinja, ki se jo poslužujejo bogati ljudje, ker si lahko privoščijo to.

seveda lahko probaš nekoga dobit samo za slabo plačilo boš vsake dva meseca iskal drugega, ker se bo oseba prej ali slej premislila.

ta agencija ki koker nudi varovanje, pa nudi izključno samo to. čeprav sem dokaj na tekočem z ponudbo, pa nisem še zasledila, da bi nekdo ponujal tudi čiščenje poleg varovanje malčka.

občasna varstva so vedno zelo vprašljiva... tisti študenti ki delajo za to da lahko živijo npr v ljubljani, ne bodo prišli varovat in čistit k tebi za 4 eure ali celo manj na uro. vsega skupaj pa bi jo hotel imeti dva krat na teden npr po 3 urce. to pride 96 eur na mesec. pa še do doma se mora pripeljat. npr 1 eur do tebe in 1 eur nazaj. pa ji ostane 2 eura.

Sezam tudi nudi občasna varstva ampak se potem starši pritožujejo, da vsakič pride druga...treba si je mal izračunat kok dnarja tista oseba na konc sploh dobi...in ja mogoče ni veliko dela, je pa odgovornost...

se strinjam da se gre za zaupanje. samo tako delo je na pol usluga in dobra volja kot pa nek zaslužek, da bi ti lahko sedaj še ne vem kaj pričakoval od te osebe za npr 48 eur, ki ji ostane...

pa še en problem je : usklajevanje časa. ti bi rad takrat in takrat, študentka ima lahko takrat predavanja..pa varstva ne boš dobil. mi je pa čist jasn, da ne vem kaki dnar ji ne boš plačeval, da bi si zagarantiral, da bi ta oseba bila na voljo vedno, ko jo ti rabiš.

najboljša varijanta je ta, da če ti otrok hodi v vrtec, vprašaš vzg ali pomočnico. tako boš imel zaupanje, najbrž boš odštel kakih 5 eur na uro, če seveda to ni zdej še vožnja do doma z avtom. tko so bili pr nas v vrtcu zmenjeni in so bili starši zadovoljni, vzg pa tudi. zdaj je vzg tudi noseča, pa to leto tega ne počne, ker ne more.

Hanika, čakava TE. Tvoja starša.

(odgovor članu macilonica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.3.2011 16:03:01   
nisi
Kul..hvala za naseveteuser posted image . Ob kakšnih priložnostih pa ponavadi iščete varuške? Se obrnete na priporočila prijateljev al bolj tko kot jaz grete na net? Zanimivo je to, da pri nas ni nevem kako urejeno glede varušk in če ti jo ne priporoči nek kolega u bistvu ne veš kaj pričakovat. U bistvu je to nekakšen črni trg :)...noh ja važn da je oseba vredu, pa da se štekajo vsi skupaj...pa pojdimo na lov za varuškami...

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.3.2011 16:56:58   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345

Sezam tudi nudi občasna varstva ampak se potem starši pritožujejo, da vsakič pride druga...treba si je mal izračunat kok dnarja tista oseba na konc sploh dobi...in ja mogoče ni veliko dela, je pa odgovornost...

jaz sem delala preko sezama in vam povem, da smo bili tako slabo plačani, da joj. Starši so kr dobr plačal uro, js sm pa ful mal dobila, pa še prevoz si morš iz tega plačat...sramota. S starši, ki so potrebovali redno varstvo po par ur na teden, smo se potem sami zmenili za tarifo, pač na roke pa mir user posted image , pa smo bli vsi zadovoljni. So pa tam včasih tudi pospravljanje nudili zraven in so rekli, da to ni šlo nikamor, ker potem so iz varušk ratale čistilke.

Pojma pa nimam koliko stane varuška na mojem domu za vsak dan po cca 6 ur, to bi bila fixna cena, a katera ve kakšne so cene v LJ?

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.3.2011 17:45:35   
sazi
jaz sem delala preko sezama in vam povem, da smo bili tako slabo plačani, da joj. Starši so kr dobr plačal uro, js sm pa ful mal dobila, pa še prevoz si morš iz tega plačat...sramota. S starši, ki so potrebovali redno varstvo po par ur na teden, smo se potem sami zmenili za tarifo, pač na roke pa mir user posted image ,

Tudi jaz. Pri eni družini sem bila 6 let - dokler nisem šla v službo, pa še po tem sem kdaj vskočila za večerno varstvo. Upam, da bom tudi sama našla kakšno tako.

Uradno plačilo Sezama je bilo res zelo malo. Družina mi je ponavadi dala malce več. Amapk v osnovi nisem delala zaradi velikega zaslužka. Za dodatek ob štipendiji, za veselje in za izkušnje. Za azslužek so se bolj splačale inštrukcije, pa še to ni bilo ravno dobro plačano.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.3.2011 13:51:34   
šmiki
hey sazi in nusi kaj so pa drugače od vaju pričakovale družine..v smislu vedenja, znanja (izkušenj) in odnosa do njih? kaj sta morale pokazati, da so vama družine zaupale? mam tudi sama nekaj izkušenj s tem in me zanima kako je kaj pri ostalih kolegicah-varuškah user posted image

< Sporočilo je popravil šmiki -- 12.3.2011 13:54:37 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.3.2011 15:17:01   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: šmiki

hey sazi in nusi kaj so pa drugače od vaju pričakovale družine..v smislu vedenja, znanja (izkušenj) in odnosa do njih? kaj sta morale pokazati, da so vama družine zaupale? mam tudi sama nekaj izkušenj s tem in me zanima kako je kaj pri ostalih kolegicah-varuškah user posted image

Jaz sem k tej družini prišla čisto po naklučju - niso imeli nič časa kaj pričakovati od mene. Namreč zmenjeni so bili z eno varuško, da pride, pa je ni bilo. So me klicali s Sezama, da živim najbližje, če grem lahko tja. Tam se mi je mama predstavila, na hitro zdrdrala glavne stvari v zvezi z malo, mi jo prepustila skupaj z vozičkom in naročila, če se lahko čez 3 ure vrneva. Mala je imela 7 mesecev, zame pa je bilo to 1. varovanje manjšega otroka (mala je imela 7 mesecev). Pa sva se znašli, imeli lepo, potem so me klicali za večerna varstva, da sem malo zvečer pred spanjem še malo zabavala in dala spat, kasneje pa sem imela njo (in njeno sestrico in kasneje še brata) tudi kdaj cel dan, pa nekaj tednov cele dneve med počitnicami...
Vse brez posebnih znanj. Sem čisto nekaj drugega po poklicu. V glavnem sem se z malimi igrala, jim dala za jest (kar so vnaprej pripravili ali pa kaj enostavnega) in zvečer dala spat. To mi je bilo takrat skoraj lažje z njihovimi otroci, kot mi je bilo kasneje z mojima dvemauser posted image

(odgovor članu šmiki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.3.2011 16:37:15   
nusi

Mislim, da jim je bilo predvsem pomembno, če si se jim zdel simpatičen in pa kako se je otrok odzval. Moj najmlajši varovanec je imel malo manj kot eno let, sva tako uživala, mamica pa tudi, ker je bila vsa živčna na začetku kako bo user posted image . Punčka je bila pa na začetku 2 leti, po 5 letu smo se pa razšli. Pač pričakovali so, da znam previt, otroka nahranit, umit, pazit, da ga sonce ne zažge, da se ne potolče, predvsem pa, da je bil otrok vesel - sej to tudi sama sedaj iščem user posted image . Enkrat so me povabili, da smo bili vsi skupaj, da sva se spoznala in ker so se otročki dobro odzivali, več kot 1x uvajanje ni bilo potrebno. Izkušnje sem pridobivala sproti, nekaj sem jih pa že imela iz domačega okolja.

(odgovor članu šmiki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.3.2011 12:19:57   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: nisi

Kul..hvala za naseveteuser posted image . Ob kakšnih priložnostih pa ponavadi iščete varuške? Se obrnete na priporočila prijateljev al bolj tko kot jaz grete na net? Zanimivo je to, da pri nas ni nevem kako urejeno glede varušk in če ti jo ne priporoči nek kolega u bistvu ne veš kaj pričakovat. U bistvu je to nekakšen črni trg :)...noh ja važn da je oseba vredu, pa da se štekajo vsi skupaj...pa pojdimo na lov za varuškami...

Ce je varuska studentka, se komot dogovorite za placilo prek studentskega servisa in to takoj ni delo na crno, je vse postimano. Jaz sem to "mojo" druzino nasla tako, da je mamica poklicala na urednistvo ene revije za starse, oseba tam pa ji je posredovala mojo stevilko, ker se poznava. In smo se ful ujeli ze na zacetku, samo se da vse z njimi zmenit in tudi razumejo, da ce imam faks, potem ne morem, smo pa naceloma za okvirne dneve zmenjeni in si oni takrat potem planirajo kake obveznosti. Najprej sem pazila 16-mesecno deklico, potem so vmes dobili se drugo hcerko, ki sem jo prvic pazila pri treh tednih in potem dalje. Kar je bilo meni res pisano na kozo, ker so mi taki mali otrocki najbolj fajn user posted image  

Sicer pa se tudi jaz izobrazujem v drugi smeri, imam pa zelo rada otroke in se z obcasnih varstvom "ukvarjam" ze nekje od 16. leta. Glede zasluzka se tudi ne morem pritozevat, ampak ce se z druzino ne ujames (se je zgodilo) in ce tega ne pocnes zato, ker ti je to fajn, ti noben denar ne odtehta tega, ne eni ne drugi strani, vsaj po mojem mnenju.

Aja, se kako smo se nasli - z eno druzino prek neta, z eno druzino prek Ringaraje, za trenutno druzino sem ze zgoraj  napisala, z eno pa prek priporocila skupne znanke.

(odgovor članu nisi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.3.2011 12:21:56   
Ribica **
Aja, pricakovanja - povsod, kjer sem pazila, so od mene pricakovali samo to, da poskrbim za otroka. Priprava hrane za otroka ni problem oz. spada pac zraven, ni pa nikoli mi ni bilo treba nic pospravljat, kaj ekstra kuhat, kaj sele pomivat itd. Ker ce se skoz ukvarjas z otrokom, tega niti ne mores pocet. Pac, tam si zato, da poskrbis za otroka - se z njim igras, ga nahranis, previjes itd.

Neposredna povezava do sporočila: 12
13.3.2011 12:27:49   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: nusi

Pojma pa nimam koliko stane varuška na mojem domu za vsak dan po cca 6 ur, to bi bila fixna cena, a katera ve kakšne so cene v LJ?

Sem spregledala. Za 8 ur je nekj 450-500€, tako da bi se lahko verjetno pogovarjala o 300-350€. Poglej malo se, kaka je polna cena vrtca, pa mogoce iz tega malo primerjaj. Kolikor sem jaz gledala, ko je sestra to iskala (je tudi varuska), so cene ful variirale - nekje po 500€/mesec placujejo za varstvo, kjer je celo vec otrok v skupini in tako. Meni se zdi to mal prehuda, kaj pa vem. Potem se starsem ze skoraj ne splaca v sluzbo hodit, mora pa seveda tudi varuska imet nekaj od tega. user posted image

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 13.3.2011 12:28:01 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.3.2011 19:12:03   
šmiki
IZVIRNO SPOROČILO: Ribica **

...ampak ce se z druzino ne ujames (se je zgodilo) in ce tega ne pocnes zato, ker ti je to fajn, ti noben denar ne odtehta tega, ne eni ne drugi strani, vsaj po mojem mnenju.

hey...kaj pa misliš, da je bil glavni razlog, da se niste z družino ujeli?

Neposredna povezava do sporočila: 14
14.3.2011 20:59:55   
nusi

hey...kaj pa misliš, da je bil glavni razlog, da se niste z družino ujeli?

Razlogi so različni, sem pa v času, ko sem delala preko sezama slišala par cvetk; barva las/ oči varuške, nebesno znamenje.

(odgovor članu šmiki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.3.2011 21:14:52   
Ribica **
šmiki, ne bi o tem takole javno. user posted image  Malo napačne predstave so bile proti koncu, kaj naj bi bila moja naloga oz. zakaj sem tam. Pa tudi časa sem imela vedno manj, kot je kazalo na začetku, ker so se mi začele obveznosti na faksu.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.3.2011 21:28:11   
K_a_t_i
Mi smo enkrat najeli varuško preko Sezama s katero se nismo ujeli. Zakaj? Prvič, ko smo jo videli, je konkretno popluvala Sezam (ok, razumem, da ji ni bilo všeč, ampak take kot je ona govorila in to ljudem, ki jih je prvič videla user posted image ). Pa smo "zamižali" in rekli, da probamo še enkrat - ko smo klicali, če pride (dogovorjeni smo bili za isti dan v tednu in isto uro - to smo že vnaprej želeli), je povedala da pride, ampak da bo s sabo pripeljala še enega fantka, ki ga tudi čuva. Na naš dom. No, to nam pa ni bilo všeč in smo odpovedali.

Cene varstva v Lj - mi bomo za max 10 ur dnevno (v praksi jih bo povprečno 8) plačali 20€ dnevno (oz. tarifa za redno varstvo je 400€ mesečno).

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
14.3.2011 21:45:47   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Pa smo "zamižali" in rekli, da probamo še enkrat - ko smo klicali, če pride (dogovorjeni smo bili za isti dan v tednu in isto uro - to smo že vnaprej želeli), je povedala da pride, ampak da bo s sabo pripeljala še enega fantka, ki ga tudi čuva. Na naš dom. No, to nam pa ni bilo všeč in smo odpovedali.

bi rekla, da ste jo skenslal user posted image , tega ji na sezamu gotovo ne bi pustili. Mogoče bi morali vseeno bolj preverjat svoje varuške.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
14.3.2011 23:37:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.3.2011 16:56:15   
nisi
pa se vam zdi, da starši večinoma mislijo (oz. hočejo), da varuška že vse obvlada ali raje vidijo, da oni dajo navodila...? 

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.3.2011 16:59:59   
šmiki
se mi je že zgodilo, da so mi dali otroka v oskrbo in povedali kje je hrana, kopalnica, postelja in to je blo to...očitno so pričakovali, da imam že dovolj izkušenj :)...mogoče bodo ostale punce vedele še kaj povedati oz. delit kšno zanimivo izkušnjo? :P

(odgovor članu nisi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.3.2011 17:29:25   
nusi
Ja no verjetno ne bi bili ravno navdušeni, če bi bil njihov otrok prvi, ki bi ga kdaj imela v rokah. Eni starši dajo več navodil kako z otrokom drugi nič. Se mi zdi, da so predvsem kadar gre za večerno varstvo inuspavanje bolj natančni, nekateri pa ne in sem jih kar sama zaslišala, ni potrebe, da se otroka nervira še s spremenjeno rutino če že staršev ni doma.
Jaz osebno si ne želim neke stare tete s ful izkušnjami, ki bo prepričana, da itak že vse ve in bi delala po svoje.

Glede navodil je moje mnenje, da se jih je seveda treba držati, sploh kadar gre za zdravje oz. varnost otroka, samo če bi npr. varuška dala mojmu za pojest na sprehodu rogljiček, ko gresta na kavo, se ne bi razburjala, čeprav sama tega ne delam, ker nisem nek fen sladkarij pri tamalih. Bi se pa razjezila, če ne bi npr. upoštevala, da ne smeta bit na soncu in bi tamalga zakurlo.

< Sporočilo je popravil nusi -- 15.3.2011 17:32:49 >

(odgovor članu nisi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
15.3.2011 17:33:41   
Ribica **
Jaz rada dobim navodila, kljub vsem izkusnjam, ker ima vsaka druzina drugacen sistem in vsak otrok svojo rutino. Se sproti pomenimo, ce je pa kako kljucno in strasno perece vprasanje, se pa itak lahko na mobitel poklice user posted image  

Navodila pa mislim v tem smislu, da kdaj otrok je, kaj mu dat, na koliko casa ga previt, kdaj gre spat, a ga je treba uspavat ali samo polozis v posteljo, kako se pa igra in s cim pa nekako ne rabim navodil user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.3.2011 14:51:58   
šmiki
heh..včasih dobim občutek tako pri kkšni stranki, da zna bit kr nočna mora iskt ta pravo varuško...glede unga čiščenja...jz bi bla prpravljena počistit al pa kj zlikat, če bi bla za to dobr plačana, seveda potem, ko bi dala malega spat...sm prašanje kdo bi sploh to dovolil...je kr velik poseg v zasebno življenje ljudi...sm pa tudi že slišala za eno firmo, da tud to ponuja....nekak pravjo temu se mi zdi "obogateno varstvo". Pomoje majo kr problem najdit take starše za kj tacga...me prav zanima kako bi to obogateno varstvo sploh iskal...

Neposredna povezava do sporočila: 24
17.3.2011 14:47:06   
Ribica **
Jaz bi pa rekla, da imajo bolj tezavo najt tak kader. Kaj je lahko lepsega za tiste starse, ki so hudi karieristi oz. jim otroci le niso vedno na prvem mestu, da imajo 2v1? Varstvo za otroke pa se pospravljen zraven user posted image

(odgovor članu šmiki)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?