cmrucek
|
Razumem, da ti je hudo... tudi sama sem sina s solzami v očeh prvi teden službe vozila k mami v varstvo. Ti pa svetujem, da začneš raje razmišljati v drugo smer, ker se mi zdi, da bi ti glavna skrb morala biti, da se malčiča imela ok, ne pa to, če boš sama še v prvem planu. Bodi vesela, da je tako prilagodljiva, itak pa te bo potem pogrešala in bo, ko boš doma, sigurno v prvem planu . Moraš pa razumeti, da bo tam verjetno tik ob tebi tudi mama, ki jo bo pazila, kar je naravno in prav. In če kdaj ne bo hotela s tabo domov ali k tebi, to ne pomeni, da nisi na prvem mestu, le otroci različno kompenzirajo to pomanjkanje časa s starši... Tudi naš, ki se sicer ne pazi več pri mami, ampak pri neki drugi gospe, včasih noče domov, pa da bo tam ipd., ko je doma, pa noče tja.... to je vse normalno. Je pa zelo pomembno, da se na to pripraviš in sprejemeš kot razvojno obdobje, ne pa kot da te nima rad. Govorim iz svojih izkušenj, ko v podobnem primeru moja mami ni mogla sprejeti moje navezanosti na staro mamo, ki me je pazila, in je to precej negativno vplivalo na najin odnos vse do danes...
|