Nika v službi
|
Pri nas je lažje, ker smo v isti hiši in tako je naša madam že od malega navajena sobivanja z babico in dedkom. Prvi 2 leti je bila itak pri njima v varstvu, potem pa, ko je šla v vrtec, sta jo onadva tudi vozila in hodila ponjo in tako je še zdaj. Midva prideva domov okoli 17. ure (v povprečju), tako da je pač dnevno po vrtcu od cca. 15:00 - 17:00 z njima. Med počitnicami je doma 2 meseca (julij, avgust) in takrat gre tudi z njima na morje za nekaj dni, pa tudi na izlete hodijo, ipd. Razumejo se krasno, ona obožuje njiju in moja starša obožujeta njo. Imamo tudi redne stike s taščo in tastom, vendar ker onadva čuvata že otroke od moževe sestre (torej, moje svakinje), ju pač ne želimo obremenjevati še z našo madam. Smo pa tudi z njimi precej skupaj, tudi na skupna potovanja gremo, kjer je nama fajn, saj lahko res v miru tudi midva spijeva kakšno kavico ali greva zvečer na sprehod. Meni se druženje starih staršev z vnučki zdi čudovito in nenadomestljivo za obe strani. Tudi sama imam izkušnjo sobivanja s svojo babico (žal že pokojno) in lahko rečem, da so to krasni spomini. Kdor ima možnost, je to super in še zdaleč se mi ne zdi čudno, narobe ali nenormalno, če gre otrok z babico in dedkom na morje ali pač kam drugam. Le zakaj pa si ne bi starša vzela nekaj uric ali dni samo zase, če je vsem ok?!