|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 18:18:49   
bumerang
Kamorkoli grem, od mene zahtevajo DŠ in EMŠO, za vsako figo jo pričakujejo. Da ne govorim o fotokopiranju osebnih dokumentov. Nazadnje mi je dvignilo pokrov, ko sem hotela od enega predplačniškega gsm paketa na drugega, tudi predplačniškega, in so od mene hoteli DŠ. Povem napačno, punca vtipka v računalnik in pove, da ji izpiše, da je številka napačna. Kar pomeni, da imajo vstop v register DŠ. S kakšnim dovoljenjem?
Urejam zavarovanje za otroka in hočejo mojo DŠ in EMŠO in otrokovo.
Grem k veteriranju, hočejo EMŠO.
Pa dobro, a je to za vas res normalno? Sem edina, ki svojih osebnih podatkov ne nameravam puščat naokoli?

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 18:44:43   
Arwenko
Nimam občutka, da bi kjerkoli od mene kaj ekstra zahtevali. Pri veterinarju emšo vpišejo k registru psov zraven, to je res, ampak samo zato ker je pač več ljudi z enakim imenom in nekaj mora bit. Pri paketih gsm se ne spomnim da bi mi kdaj kopirali dokumente, samo na vpogled so jih želeli, kaj pa vem no...mogoče pa samo ne hodim po takšnih ustanovah kjer bi to od mene pričakovali user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 19:01:14   
Gina
Ja, meni gre na živce to, da smo vseskozi kontrolirani. IMam občutek "big brotherja". Vse o meni vedo in komot me kontrolirajo preko slike tudi kjer živim (pojdi recimo na geodetsko upravo, ima vsak od nas hišo poslikano, ali pa če greš na google earth, vidiš kaj se ti pred domom dogaja, ali pa če vzamemo ekstremni primer, ki ga bomo dopustili, da nas bodo kontrolirali kje bomo vozili, ko bo satelitsko cestninjenje - za bruhat). In tako z vsakim od nas. Dopustili smo to. Po eni strani varovanje podatkov tam kjer je res brez smisla (ne smeš recimo imena in priimka otroka nikamor javno napisat, dovoljenje za vsak pasji drekec pekec, ki sploh ni pomemben), po drugi strani pa najbolj pomembne podatke hočejo o meni povsod - tudi tam kjer ni potrebe.

Strinjam se s tabo bumerang, zabluzili smo kot družba. Ni niti zaupanja, da tega sploh ne bi bilo treba povsod niti dajat niti skrivat, niti ni toliko kontrole, da bi bilo to v celoti prepovedano delat. Družba big brotherja. Ne, ni mi všeč ta naša država v tem kontekstu.

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 19:24:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Nazadnje mi je dvignilo pokrov, ko sem hotela od enega predplačniškega gsm paketa na drugega, tudi predplačniškega, in so od mene hoteli DŠ.

Tega pa ne razumem. Predplačniški paket - mobilne telefonije? Mobi-kartica za polnjenje, torej samo sprememba tarife? Kaj se ne pri tem samo pošlje SMS, ki ponavadi stane cca. 1€, pa je zadeva opravljena?

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 19:29:37   
miapia
Bom povedala po domače: Varovanje osebnih podatkov ne pomeni, da nekdo ne sme zbirati osebnih podatkov fizičnih oseb. Pomeni pa, da jih mora varovati in da jih lahko obdeluje za kakršne koli svoje interne namene z dovoljenjem te fizične osebe. Če se seveda sploh obdelujejo, v današnjih časih pa se v glavnem kar v vseh podjetjih. Je pa DŠ ali MŠ edina številka, ki je unikat in po kateri lahko ločimo osebe med seboj. Meni osebno se zahteva po teh podatkih ne zdi sporna. Glede fotokopriranja dokumentov pa je zakon tudi jasen in se dokumente lahko kopira, če se oseba strinja, kar izkaže z lastnoročnim podpisom na kopirane dokumente.

_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 19:32:50   
Anonimen
Osebnih dokumentov se ne sme fotokopirati!

Lahko so "na vpogled" in to je vse.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 19:50:32   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Osebnih dokumentov se ne sme fotokopirati!

Lahko so "na vpogled" in to je vse.


lahko daš PROSIM kakšen link do uradnega dokumenta, kjer to piše - bi marsikomu prav prišel, ker fotokopijo osebne hočejo pa res že za vsak dre*k user posted image
HVALA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 19:53:48   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Osebnih dokumentov se ne sme fotokopirati!

Lahko so "na vpogled" in to je vse.


lahko daš PROSIM kakšen link do uradnega dokumenta, kjer to piše - bi marsikomu prav prišel, ker fotokopijo osebne hočejo pa res že za vsak dre*k user posted image
HVALA


to ti nič ne pomaga - ravno tko v  vsakem hotelu ob prijavi še vedno zahtevajo osebni dokument čeprov je to (zastavljanje os. dokumentov) IZRECNO prepovedano. poveš da jim boš poklicu inšpekcijo za vrat pa sam skomignejo z rameni pa rečejo 'pa dejate'...


_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 19:59:43   
Anonimen
Linka nimam, vem samo, da so osebni dokumenti na vpogled in služijo zgolj kot identifikacijski dokument, na katerem preveriš, ali je podatek o stalnem naslovu enak kot je naveden na drugih dokumentih (npr. obrazcu za sklenitev naročniškega razmerja). V tem primeru osebna izkaznica (ali potni list) služi temu, da se preveri naslov pošiljanja računa. Več pa nima nihče za spraševat! Pri zbiranju velja tudi načelo sorazmernosti - da se o.p. zbirajo sorazmerno z namenom zbiranja - to pomeni, da me pri telefonskem operaterju nimajo kaj za spraševat o moji davčni številki ali o EMŠO številki.

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 20:03:34   
Anonimen
Tukaj je nekaj smernic info. pooblaščenke:

http://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice__kodeks_obnasanja_pri_zbiranju_OP-slo.pdf

ki med drugim pravi (stran 5), da se osebni podatki v zasebnem sektorju lahko zbirajo samo, če to določa zakon, ali če je podana osebna privolitev posameznika. Prav tako govori o že zgoraj omenjeni sorazmernosti...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 20:03:59   
Oceania
Zakon o osebni izkaznici

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200871&stevilka=3100

3.a člen  

Upravljavci zbirk osebnih podatkov smejo osebne izkaznice kopirati samo v primerih, ki jih določa zakon.
Osebno izkaznico lahko poleg njenega imetnika kopirajo notarji in finančne družbe, ki opravljajo finančne storitve, če jo potrebujejo za dokazovanje identitete državljana v konkretnem postopku. Pojma finančna družba in finančne storitve sta opredeljena v zakonu, ki ureja bančništvo.
Kopiranje osebne izkaznice je dovoljeno tudi na podlagi pisne privolitve imetnika osebne izkaznice.
Ob kopiranju osebne izkaznice je treba z ustrezno oznako na kopiji zagotoviti, da se kopija osebne izkaznice ne bo uporabljala za druge namene. Prepovedano je nadaljnje kopiranje kopije.
Na vlogo imetnika osebne izkaznice je upravljavec zbirk osebnih podatkov dolžan izdati potrdilo o kopiji osebne izkaznice, na katerem je naveden namen rabe kopije in rok, za katerega upravljavec kopijo potrebuje. Imetnik osebne izkaznice lahko kopijo označi s svojim podpisom.
Kopijo osebne izkaznice je prepovedano hraniti v elektronski obliki.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 20:40:59   
Bizibee
In kaj potem če imajo tvoje osebne podatke?

Če te drugače vprašam - imaš mobitel (očitno)? Plačuješ s kartico?

Če je odgovor da, potem te lahko sledijo kadarkoli in vedno poznajo tvojo lokacijo brez da bi to želela.

Moj nasvet - relax.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 21:15:03   
Anonimen
Poglej v Zakon o varovanju osebnih podatkov.

(odgovor članu Bizibee)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 21:34:19   
bumerang
MiaPia, ni mi potrebno po domače razlagat, zakon poznam. Jasno je, da enoznačnih osebnih podatkov (ne vem, če je izraz točen, se mi ne da kontrolirat, je pa nekaj v tem smislu) nima pravice zbirati kdorkoli in brez razloga.
Prijavo k informacijski pooblaščenki sem naredila že zdavnaj, dobila tudi potrdilo o inšpekcijskem nadzoru, me je pa na to zadevo danes PONOVNO spomnila zahteva po DŠ brez razloga.

Arwenko, ni moj problem, če imajo veterinarji problem z identifikacijo, moje EMŠO zaradi lastne komoditete ne bodo dobili. Naj si izmislijo lastno kombinacijo identifikacijske številke, kaj vem, kombinacijo prvih dveh črk imena, priimka, naslova in pasme živali.

Kerensa, govorim o prenosu telefonske številke od enega operaterja k drugemu. Predplačniške. Pri tem prenosu zahtevajo od tebe vse podatke, vključno z DŠ, kar je v nasprotju z logiko predplačniške številke.

Bizibee, kako kaj potem, če imajo moje osebne podatke?
Mene pač to moti, če tebe ne, izvoli. Si jih lahko napišeš na hrbet hkrati s podatkom o tem, koliko čevljev imaš doma, kdaj si nazadnje seksala in z letnim zaslužkom.
Pa če se še zavežem na tvoje vprašanje - tudi če vedo mojo lokacijo, ne vedo kdo je tisti, ki gsm uporablja. Predplačniška številka je pač kupljena anonimno. Pa tudi če bi vedeli kdo je uporabnik je dovolj, da iz gsm-a odstraniš baterijo pa ti ne morejo več slediti.


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 21:38:02   
rogljicek
še mal počakmo, pa bomo itak skenirani. čip pod kožo, skeniranje oči,... pa še hotli bomo touser posted image
http://singularityhub.com/2010/09/26/iris-scanning-set-to-secure-city-in-mexico-then-the-world-video/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 21:58:04   
Anonimen
Prijavo k informacijski pooblaščenki sem naredila že zdavnaj, dobila tudi potrdilo o inšpekcijskem nadzoru, me je pa na to zadevo danes PONOVNO spomnila zahteva po DŠ brez razloga.


Pravilno.
Njen urad zelo rad opozorja, naj ne dajemo svojih podatkov za vsako figo. Ker - le zakaj bi jih? Že tako smo v dovolj bazah.

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Varovanje osebnih podatkov
10.10.2010 22:42:17   
bumerang
No ampak mene res zanima - ko vas kjerkoli vprašajo za DŠ in EMŠO, a sploh opazite ali ne greste za tem in jo poveste brez problema, brez da bi pomislili, da se jih to ne tiče?

Pa tudi vse tiste ankete o poštnih številkah oz. od kod prihajate pa vprašanja o tem, kaj imate/česa nimate doma ob nakupih. Pa kaj zaboga jih ima za brigat!? Se mi je že zgodilo, da mi dečva pravi, da mi ne more računa izdat, ker ji "blagajna ne prime", če ne vpiše podatka. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 6:21:18   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
No ampak mene res zanima - ko vas kjerkoli vprašajo za DŠ in EMŠO, a sploh opazite ali ne greste za tem in jo poveste brez problema, brez da bi pomislili, da se jih to ne tiče?

Jaz kakšne posebne paranoje pred "Big Brother nadzorom" nimam. Živim v Ljubljani, kjer smo že en lep čas vsi under-control. Takorekoč povsod na javnih mestih (vsaj na bolj obljudenih, recimo Center ali BTC) so nadzorne kamere - verjetno me nekdo gleda vsakič, ko si povrtam po nosu ali popravljam tangice, ki mi zlezejo v rit. Pa kaj? Kaznivo ni, predsodkov proti temu pa nimam, četudi bi me dali na YouTube. Vsake toliko kje plačam s kartico (sploh na mojih shopping pohodih po BTC-ju), tako, da lahko nekdo nadzoruje tudi, kje in za koliko kupujem. Uporabljam (poleg predplačniške) tudi mesečno, poimensko Urbano (mesečno vozovnico za avtobus), tako, da nekdo tudi točno ve, kdaj in kje se vozim/gibljem. Ve se, na katerih bankometih dvigujem denar, tudi predplačniški GSMi so nadzorovani preko EMAI številke in signala, tako, da se ve tudi to, kdaj, s kom in od kod klepetam. SMS-e lahko bere vsak klinac pri mojem operaterju, zato lahko samo počakam, kdaj bo nekomu dovolj dolgčas, da bo ugotovil, katera GSM številka je od mojega g. Moža in ga bo obvestil, kaj si tipkava z g. Nesojenim ljubimcem. In če bi nekdo vse te (in še kakšne) podatke skombiniral, bi lahko o meni vedel 3/4 vsega, I guess. V glavnem - kdor hoče, naj me kontrolira, saj od tega nič kaj konkretnega ne bo imel. Lahko dam vse tri svoje pomembnejše podatke - DŠ, EMŠO in TRR. Zraven z veseljem dam še svoj dolg do DURS-a. Meni se namreč ne splača ukrasti identitete, saj bi z njo vred tisti, ki bi jo ukradel, dobil še več problemov, kakor jih ima sedaj, brez tega.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 8:09:49   
zmajaz
Podpis pod Kerenso - se sploh ne obremenjujem s takimi zadevami - če hočejo mojo davčno, jo pač naj imajo. Pravzaprav sploh ne vem, kaj lahko tako groznega počnejo z mojo davčno, da bi se morala sekirat, ker so jo zahtevali ...

Aja - sicer pa, odkar sem odprla s.p., je moja davčno celo povsem javno dostopna v Ajpesu in jo lahko prav vsak vidi, tako da ...

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.10.2010 8:10:41 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 8:14:36   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Se mi je že zgodilo, da mi dečva pravi, da mi ne more računa izdat, ker ji "blagajna ne prime", če ne vpiše podatka. user posted image

user posted image  Izvirno.

Meni se je pa zadnjič zgodilo, da sem nesla eno cunjo zamenjat in sicer v KIK. Pa sem morala cel obrazec izpolnit, zaradi menjave. Kompilcirajo, kot da menjamo atomsko orožje, ne enih otroških pajkic. Faaak. Potem je pa na koncu še mojo telefonsko hotela in sem jo vprašala, če sem ji všeč. Pa je rekla potem, no, če hočete. Ne, nočem.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 8:22:33   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Se mi je že zgodilo, da mi dečva pravi, da mi ne more računa izdat, ker ji "blagajna ne prime", če ne vpiše podatka. user posted image

user posted image  Izvirno.

Meni se je pa zadnjič zgodilo, da sem nesla eno cunjo zamenjat in sicer v KIK. Pa sem morala cel obrazec izpolnit, zaradi menjave. Kompilcirajo, kot da menjamo atomsko orožje, ne enih otroških pajkic. Faaak. Potem je pa na koncu še mojo telefonsko hotela in sem jo vprašala, če sem ji všeč. Pa je rekla potem, no, če hočete. Ne, nočem.

user posted image user posted image user posted image D'best. Si moram tole zapomnit user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 9:14:22   
jagoda77

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ja, meni gre na živce to, da smo vseskozi kontrolirani. IMam občutek "big brotherja". Vse o meni vedo in komot me kontrolirajo preko slike tudi kjer živim (pojdi recimo na geodetsko upravo, ima vsak od nas hišo poslikano, ali pa če greš na google earth, vidiš kaj se ti pred domom dogaja, ali pa če vzamemo ekstremni primer, ki ga bomo dopustili, da nas bodo kontrolirali kje bomo vozili, ko bo satelitsko cestninjenje - za bruhat). In tako z vsakim od nas. Dopustili smo to. Po eni strani varovanje podatkov tam kjer je res brez smisla (ne smeš recimo imena in priimka otroka nikamor javno napisat, dovoljenje za vsak pasji drekec pekec, ki sploh ni pomemben), po drugi strani pa najbolj pomembne podatke hočejo o meni povsod - tudi tam kjer ni potrebe.

Strinjam se s tabo bumerang, zabluzili smo kot družba. Ni niti zaupanja, da tega sploh ne bi bilo treba povsod niti dajat niti skrivat, niti ni toliko kontrole, da bi bilo to v celoti prepovedano delat. Družba big brotherja. Ne, ni mi všeč ta naša država v tem kontekstu.


Glede geodetske sem že jaz zadnjič komentirala, da je čist preveč podatkov na internetu, če mene prašate. Tudi to, koliko ima kdo kakšno nepremičnino ovrednoteno in to, da poleg imena, priimka in naslova se izpiše tudi tvoja letnica rojstva. Ok, naj ima GURS podatke, ne pa da do njih vsak dostopa. Pač hiša, stanovanje... je moja privatna lastnina in ne vem, zakaj bi moralo biti sedaj vse to na internetu in povsod objavljeno. Če že kdo želi vedeti mojo nepremičnino in kaj o njeni vrednosti, bi moral dobit pošto in vpogled odobrit. Ne vem no. To je tvoja privat zadeva, drugač je, če si poslovni subjekt, za moje pojme.
Men je vse skupaj zgrešeno to, ker tudi ta javni vpogled se lahko izkoristi za pošiljanje reklamne pošte. Pač neka firma zavarovalnica reče... u v LJ na Dunajski od številke do številke bi pa poslali pošto, in greš v javni vpogled, tipkaš naslov dunajska cesta 129, ljubljana in dobiš lastnike in pošlješ pošto... super, za tiste, ki jih to jezi npr. od kje zavarovalnici vaši podatkiuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 9:35:09   
miapia
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Osebnih dokumentov se ne sme fotokopirati!

Lahko so "na vpogled" in to je vse.

Lahko se jih, če osebno privoliš. In lahko se zbirajo osebni podatki, če osebno privoliš. Privoliš pa s svojim podpisom.


_____________________________

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 9:40:13   
Kerensa*
A sme neko podjetje, npr. mobilni operater, fotokopijo osebne izkaznice imeti kot pogoj za sklenitev naročniškega razmerja? Se pravi - če hočeš pri nas naročnino, potem se moraš strinjati s fotokopijo?

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Varovanje osebnih podatkov
11.10.2010 15:01:16   
Arwenko
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Arwenko, ni moj problem, če imajo veterinarji problem z identifikacijo, moje EMŠO zaradi lastne komoditete ne bodo dobili. Naj si izmislijo lastno kombinacijo identifikacijske številke, kaj vem, kombinacijo prvih dveh črk imena, priimka, naslova in pasme živali.


Samo okrog tega, tukaj ne gre za njihovo lastno komoditeto ampak predpis VURS-a, ki je državni organ in ima to pooblastilo da tvoj podatek dobi (podobno kot naprimer CSD če hočeš). Gre pa zato, da je vsak posameznik kazensko odgovoren za svojo žival, se pravi mora bit žival prijavljena točno na določeno osebo in ker je pač ogromno ljudi z enakim imenom, pač ne morejo živali beležit na Mojca Novak in pol še **** kod zraven, ampak jo beležijo na EMŠO od Mojce Novak, ki je edinstven. Pa ne zato ker so si veterinarji tak zmislili, ampak ker je Mojca Novak kazensko in pravno odgovorna za tega psa in vsakršno škodo, ki jo ta pes naredi in država ne misli pol ugotavljat katera izmed 20-ih Mojc Novak v Sloveniji je ta prava in odgovorna. In iz tega vidika mi kot odgovornemu lastniku psa to pač ni sporno no. Mi je bolj sporno kopiranje osebnih brez potrebe, to jaz tudi ne dam odkrito povedano in v nobenem hotelu jim ne puščam osebne v recepciji, dobijo jo za tiste pol minute, da si prepišejo številko dol, ki jo spet rabijo zaradi naše zakonodaje, ko naredijo prijavo prenočišča, pa dobro no, pač morajo, saj niso sami krivi.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?