Anonimen
|
duc takole bom rekla. hvala bogu, da jih vsaj nekdo tudi zaradi zakona. Pa če je zaradi zakona, jim s tem vseeno rešimo življenje, zato ni to čisto nič mimo. Nekateri oz večina v sloveniji jih ne zavezuje ne zaradi njih, ne zaradi zakona. Pa če ne bi bilo zakona, sigurno ne bi svojega psa tako zavarovala, kot ga je dejansko treba, saj ne bi znala, pravtako ne bi imeli v štacuni takih varnostnih pasov. Tam ko smo prej živeli, je veliko ljudi iz LJ, pse vozilo z avti na sprehod, čist noben ga ni imel privezanega ali kako drugače zavarovane. Koliko ljudi na tem forumu se je pa javilo na ta post, da imajo zavarovane pse v avtu? Ogromno jih ima pse, pa sem prepričana, da jih večina ne upošteva ne zakona, kaj šele svoje ljubljenčke. Ali pa jih napačno zavarujejo. Privežejo jih s povodcem, da se ja ubošček zadavi, če zabremza in pade. A si ti svojega psa od prvega dne privezal oz zavaroval? Jaz ga privežem zaradi zakona, pa kaj, moj pes je vsaj zavarovan tako kot je treba . Pomeni mi pa moj pes vse, zato ne sodi ljudi, če jih ne poznaš. Smo se preselili v tuje kraje, smo vzeli psa s sabo, čeprav so nam vsi rekli naj ga pustimo doma, saj je sam prevoz stal celo premoženje, plus dokumetacija, ki smo jo 4 mesece rihtali, letali okrog ko zmešani, ker še noben pes oz žival ni šla v to državo in nihče ni imel pojma kako pa kaj. Naša slovenska veterina je obupala nad dokumetacijo, pa sva mogla vse midva rihtat. Tu nimava varsta (prijatelje , starše) zato se odpovedujeva dopustom in izletom, kamor pes ne sme. Še svoje nove hiše nisem videla, pa sem že iskala, kje je veterina. V prvih dneh sem imela nagledanih že 7 vaterinarskih klinik in vse naštudirano, kje, kam.... še za štacuno zase nisem vedela kje je. Naselili smo se raje v naselju, kjer se pes lahko sprehaja, kjer je velik trave, grmovja in ne tam, ko bi midva hotela. Pes je srečen, vesel, vzgojen, nič mu ne manjka, on je na prvem mestu, saj se resnično marsičemu odpoveva zaradi psa. Naju že imajo malo za mim, tako kot ti, vendar drugi iz povsem kontra razloga. Ta tvoj komentar je bil čisto odveč
< Sporočilo je popravil MIŠEK13 -- 3.8.2007 6:00:33 >
|