Hope2
|
Nam so vlomili, ko smo bili doma, ampak smo jih slišali, ker so imeli kar nekaj težav in so kar fajn ropotali. Smo pa imeli res blazno srečo, smo njega bolj prestrašili, kot on nas. Doma nismo imeli nič, ne sefa, ne zlatnine (razen poročni prstan na roki), ne denarja (razen v denarnici), nobenih vrednostnih papirjev.... avte pa tudi take, ki se ne kradejo. To nam je policaj povedal, ful tolažba Odnesli bi lahko le lap top, denarnico, telefon, drugo pa že bolj težko. Očitno še brivnik Vse je odvisno kdo vlamlja ali kak profi ali narkič. Profi bo res vse preštudiral in ponavadi ne bo vlomil, če ni prepričan, da je kaj dragocenega not. Smo se pa pogovarjali takrat z ljudmi okoli nas in že težko najdeš koga, ki ni bil deležen vloma ali vsaj poznal koga. Vlamljajo pa večino, ko si doma. Najbrž zato, ker si itak tako presran, da mu boš vse dal in ker ponavadi ljudje nimajo alarmov ali drugega varovanja vključenega. Profiji vlamljajo s spreji... pošricajo in vsi tako trdno zaspijo, da imajo čas najti ključe od avtov, in vse ostalo kar jim je v inetresu. To se je zgodilo dvema, ki jih poznamo. Enemu se je še vlomilec v splanici pokakal in z ženinimi gatami obrisal rit. Občutek je grozljiv. Vlamljajo pa nekje med 3 in 4 uro zjutraj. Takrat skoraj vsak človek spi. Plastična okna in balkonska vrata se na izi lahko odprejo. Ponavadi samo šraufinceger porinejo na spodnji levi rob (oz tista stran, ki se odpira) in dvignejo ter odprejo. Nekatere okna kar fajn tesnijo in jih je težko odpret. Pri nas so poskušali pri 5 oknih oz vratih in jim je uspelo odpret samo 1 okno. Posledice vidiš, kot en mini utorček na spodnjem robu (slab cm širok utorček). Lahk prečekirate, če imate kaj takega . Mi smo imeli to že v prejšnjem stanovanju, ap nisem vedela čemu to služi, zdaj mi je jasno. Stekla ponavadi ne razbijajo, zato so bolj priporočljive ključavnice na oknih, kot pa protivlomna stekla Mene je še vedno tako strah, da imam občasno more, potem pa skačem sredi noči po možu in se derem. Preden gremo spat, obvezno vse rolete dol, alarmi prižgani, vse zakljeno, ključavnice povsod....zbudim se obvezno okoli 3 ure in bedim cca 1-2 uri....ušesa so našpičena celo noč.... ma da ne govorim kaki strahovi so, ko sam sama v hiši
|