|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varčevanje
21.10.2004 9:14:17   
MINEJA
Punce, ali imate kakšne pametne nasvete varčevanja? Ko sva bila z možem sama, sva še kar nekaj prišparala, sedaj pa bistveno manj. Saj veste:duda:: plenice, kozmetika, obleke, čevlji, igrače, oprema , ... Pa ne me narobe razumeti...
Kako ve varčujete? :zmeden:
Moram povedati, da se vedno trudim, da najdem stvari, ki jih uporabljam v akciji, kupujem ne najdražjih oblek, ne pretirano in ne premalo igrač, ...

Pa ve?:zmeden:

:kuza::kuza::kuza:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Varčevanje
21.10.2004 9:27:00   
VALENTY
Midva varčujeva preko knjižice,otroka pa imata vsak svoj fond (odprt na naju).Tako,da večino denarja gre za varčevanje.Je zelo težko,ker jaz nimam službe,mož pa tud ne zasluži miljonov.Se držimo nazaj,šparamo in gledamo da gremo čim cenej skoz.Hvala bogu da kako stvar dobim,kej jima zašijem,več al manj pa se odpovedujemo stvarem.Mi je hudo za mala,ker jima ne morem včasih kaj privoščit,zato pa raje mal stiskamo in šparamo,da ko bosta večja ne bosta imela teh problemov.Če dugač ne vsaj šolo jima bom lohk plačala.
MIslim,da če imaš nekje nekaj privarčevano se le počutiš malo bolj varno.
Lp:)

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Varčevanje
21.10.2004 10:07:56   
romy23
Midva varčujeva na več načinov.
Varčujeva v NSVS, življensko zavarovanje-to sva ravno kar sklenila...upavičenec ob doživetju je pa najin sin. Lahko si pogledaš izračune na www.slovenica.si-midva imava fond polico.
Ter vse dinarčke, ki nama na koncu mesca hodijo viška dava na devizni račun.

Jst sm taka, da porabim toliko kot imam in zato sm šla v taka vrčevanja, kjer moraš vsak mesec vplačevati, ker če ne bi ves denar potrošila. Moraš pa sama pretuhtati zakaj bi varčevala in koliko časa.

lp romana

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Varčevanje
21.10.2004 10:08:50   
Anonimen
Midva varčujeva v stanovanjski shemi, še enem stanovanjskem varčevanju, ostale prihranke imava pa v skladih in se res splača.

Res je težje varčevat, ko imaš otročka. Jaz zadnje čase nič kaj dosti igrač ne kupujem (razen kakšne knjigice), ker sem opazila, da nobena igrača ni tako zanimiva kot doma npr. kuhinjski pripomočki.
Po oblačila gremo več ali manj v Avstrijo, ker je cenejše. Plenice in čevlji, to je pa druga pesem...

Me je kar groza, kako bo šele, ko bo šla v šolo! :zmeden:
K sreči nam še kar nekaj let manjka... :bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Varčevanje
21.10.2004 10:14:51   
malika
jaz imam eno varčevanje na črno(ati tega ne ve) in dajem na stran 15.000 sit, pa tamali ima rentno, drugače pa nič.Brez dnarja smo pa itak vedno:(

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Varčevanje
21.10.2004 10:19:14   
beti 1
Meni se tudi zdi, da je najlažje varčevati tako da se odločiš kolikšen znesek boš na mesec za to dal in si potem uštimaš eno obliko varčevanja (rentno, stanovanjsko,...) in trajnik in potem varčuješ. Midva sva mela NSVS, pa sploh nisva pogrešala tistega denarja, ker ga pač ni bilo (plača 15., trajnik 18.). Zdaj ko se nama je iztekla shema pa ne znava več na stran dajat, bi morala kar trajnik odpret pa na malčkovo knjižico dajat, pa bi blo.
lp
beti 1

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Varčevanje
21.10.2004 10:48:20   
puncica
Midva sva se odločila da bova končno vstopla v vzajemne sklade ker se mi zdi tako varčevanje najbolj donosno, čeprav nisem čist prepričana:zmeden: Bomo vidl kako bo:zmeden: To bova nardila za tamalo, pa bomo vidl kako bo ko bo bila mal starejša kolk bo naneslo. Do zdaj vse kaže na ful pozitivne rezultate.

Drugače pa varčujeva tak da vplačujeva lote da bomo enkrat bajtico sezidal. Da pa bi ful šparala in ne ve kako pocen hrano kupovala pa ne, se mi ne da iskat po katalogih pa v trgovini. No če vidim trajno ceno al neki na polici da je nižja potem pač vzamem tist kar je bolj pocen. Se mi zdi da si včasih kr preveč prvoščimo. B

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Varčevanje
21.10.2004 10:54:03   
Sarina
Midva z možem imava sklenjena različna varčevanja - eno rentno pri banki na pet let (dobimo spomladi ven, da bomo lahko hišo prekrili :)), potem eno NSVS na pet let (dobimo tudi drugo leto ven, da bomo okna na hiši zamenjali :)), potem imava vsak svojo varčevanje-zavarovanje pri zavarovalnici (on na 25let, jaz na 15 let in sva zdaj že na polovici :)), potem pa še eno varčevanje na pet let, ki se izteče čez štiri leta, da bomo takrat zopet lahko kaj pri hiši naredili. Ja, pa tamala ima svojo hranilno knjigo, kamor polagava vse, kar dobi.
Za investicije na hiši pa res rabiš dosti denarja na kupu :(. Za kredite ni noben od naju navdušen, zato raje varčujeva. Najprej bi si radi renovirali hišo, potem pa bomo vlagali v avte, dopuste in ostali luksuz, če bo kdaj denar za to. Trenutno je zelo zelo težko, ker sem jaz brez službe :(, pa bomo že nekako. Imava samo en - bolj skromen avto, na morju smo bili samo en teden, smučat trenutno ne hodimo, igrač (dragih) tudi ne kupujemo - ker lahko otrok prav lepo živi tudi brez njih - najraje se tako igra s čisto preprostimi stvarmi. Pri oblekah tudi ne igramo luksuza - tamala k sreči ogromno dobi od babice in dedija, midva pa tudi izbirava za vse tri cenejše variante.
Ja, včasih,ko še nisva bila poročena in brez hčerkice je bilo čisto drugače - če bi vedela, bi že takrat bolj šparala :)-. Pa mi ni žal - tako lepo kot nam je zdaj, nam še ni bilo, pa čeprav je dosti, dosti manj denarja. Imava pa zdravo in navihano hčerkico, vsi smo zdravi in imamo se radi! To mi največ pomeni. Ni ga čez družinsko srečo :love:. Trenutno si samo grozno želim službo. Če si skromen, je lahko življenje čudovito :):):).Ena :rozica: vsem!

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Varčevanje
21.10.2004 11:08:31   
kimi
malika jaz imam isto varčevanje kot ti:)- samo moram zdaj vse v eure dat pa na banki knjižico odpret

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Varčevanje
21.10.2004 18:09:50   
Annny
Tuji vzajemni skladi

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Varčevanje
21.10.2004 23:06:54   
frutka_
NSVS varčujeva, in se nama sprosti prihodnjo jesen. Denar bova porabila za urejanje mansarde.
Sicer pa "varčujeva" doma pod pojštrom...hahaha. Ampak vse miši odnesejo. Sicer pa kaj bi varčeval. Denar mora krožit, da se vrne!

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?