|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varčevanje na banki in krediti
9.11.2007 14:27:04   
ARIANNA L.05
Lep pozdrav vsem,

malo berem razne teme pri financnih dilemah starsevstva, kot so najemi kreditov, razne oblike varcevanje, najemnine,...

Nekaj me zanima, to vprasanje se mi je pojavilo, ko sem pri par puncah prebrala, da jim banke ne odobrijo kredita, ker imajo prenizek OD ( € 700 - € 750 mesecno. Kristus. Pa kaj hocejo? Pa saj ravno ljudje, ki nimajo visokih plac, ponavadi potrebujejo stanovanje oz kredit zanje, vecinoma. Saj ce prejemas visoke mesecne zneske za delo ki ga opravljas, najem kredita res ni problem), namrec, ali ko gre za varcevanje pri bankah, a te takrat tudi vprasajo koliko zasluzis in ti recejo da ti mora tak in tak znesek mesecno ostati na racunu? Meni se zdi, da jih takrat ne moti, koliko zasluzis oziroma koliksni so tvoji mesecni redni prilivi. Vazno, da ti pri njih varcujes in da jim "dajes" denar vsak mesec, s katerim oni potem razpolagajo. Seveda, ljudje z nizkimi mesecnimi dohodki bodo zelo tezko varcevali in ce ze, za male zneske, a vseeno me zanima ali te sploh vprasajo za te podatke?

Medtem ko so pri najemu kredita pravi krvosesi. Ce pomislim, da je v tujini ze skoraj vsaka banka, ki ti odobri 100% najem kredita in ne zahteva pologa.

Zalostno da smo povsod prvi (sledimo drugim drzavam kot cucki) kar se slabih reci tice (npr. povisanju davkov, samomori, zvisanju cen oz. visokih cen prehrane,...), ko pa gre za visanje plac, odobrenje kreditov tudi tistim, ki si to tezje privoscijo, takrat smo pa se bolj zaostali kot najbolj zaostala drzava tretjega sveta.

Res me pogrejejo take stvari. In ko pomislim, da ce ti banka npr. odobri stanovanjski kredit in ko ga izplacas (ce ga, kajti kdo ve kaj bo cez 20 ali 30 let, ko bi ga naj odplacali), izracunas, da si jim na vsoto ki so ti jo odobrili (npr € 100.000,00) placas banki se enkrat toliko. Vampirji. Kar slabo mi je. Direktorji bank pa zivijo na visoki nogi in se sopirijo okoli kot najbolj prevzetni pavi.

Ceprav ne poznam vseh teh punc (in nekaterih fantov), ki so prijavljeni na ta forum in ki se tezko prebijajo iz meseca v mesec, mi je zelo hudo zanje. Ta boj za golo prezivetje mora biti grozen. Jaz trenutno zivim v tujini z druzino, smo v najemu, placujemo tudi visok vrtec (tu ti ne gledajo kaka je tvoja placa, ker je vecina vrtcev v privatni lasti), € 130.00/TEDEN. Saj ti ostane nekaj na koncu meseca da si lahko privoscis tudi kak priboljsek, a tudi mi zelimo na svoje, da vsaj ne meces denarja v smeti, ceprav banki placujes vrtoglavo provizijo (na zalost so banke po celem svetu enake, kar se obresti tice, le pri kreditih so dosti bolj odprte kot nase, ker vidijo, da drugace ljudje kreditov ne bi najemali).

Sem govorila z mojo mamo pred tednom dni in mi pravi da se vse drazi, in da place ostajajo iste. Bog se usmili, le kako prezivite tiste, ki ste same, ki nimate pomoci starsev oziroma ki imate nizke place?? user posted image

Za POPuser posted image T!!!!!

Lepo se imejte.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 12.11.2007 0:02:06 >

Laura Arianna - 14.03.2005
V pricakovanju drugega soncka - 09.02.2008
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VARCEVANJE NA BANKI IN KREDITI
9.11.2007 14:29:20   
ARIANNA L.05
Ah, ja. Se nekaj. Za moje pojme je placa € 750/mesecno kar v redu, glede na to, da vecina ljudi zasluzi se manj. Jaz sem ko sem bila se v Sloveniji zasluzila € 500 NETO!!user posted image Se dobro da smo ziveli pri mami, ki ima kar dosti prostora.

(odgovor članu ARIANNA L.05)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: VARCEVANJE NA BANKI IN KREDITI
9.11.2007 14:55:51   
LINA31
ja, eni res živijo z zelo nizkimi plačami, pa vseeno preživijo. Kapo dol!

Kje pa sedja ti živiš, če ni skrivnost?

Neposredna povezava do sporočila: 3
   Varčevanje na banki in krediti
9.11.2007 14:59:38   
anandrej
Pravzaprav ne vidim, čemu se čudišuser posted image Jasno, da se banka preden da kredit dobro prepriča, če ga boš zmožen odplačevat, ker v nasprotnem primeru se stvari zakomplicirajo. Pri varčevanju jim je pa načeloma vseeno, če dobijo denar, ker varčuješ zase in ne odplačuješ dolga. Se pravi, če prekineš varčevanje to banki načeloma ni v škodo, če pa nehaš odplačevat kredit pa malo bolj. Ne vem, no, to je po moji kmečki logiki.

< Sporočilo je popravil Mič RR -- 12.11.2007 0:02:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?