Tina J.
|
Pozdravljene! Tudi jaz sem ze veckrat prebrala, da dojencki ne jokajo brez veze in sem verjela, tudi zato, ker je nas Tilen kar priden otrok (sedaj je star pol leta), in ce vse jokce sestejem skupaj ne joka vec kot 10-20min na dan. Zdaj se je pa zacelo dogajati, da sem ga npr. dala ob 19h spat, ker je bil zaspan, potem se je pa cez eno uro zbudil in zacel jokati. Kot ponavadi sem ga sla pomirit, da bi zaspal nazaj, pa ni hotel, zagnal je tak jok, da sem se ze ustrasila, kaj je narobe, ker nikoli tko ne joka. Ga dvignem, nesem v dnevno sobo, je bilo pa naenkrat vse v redu. To se mi je zgodilo 3x in sem si rekla, ocitno bo treba zaceti z vzgojo, mali se dere samo zato, ker noce spati. Potem sem se odlocila, da ga naslednjic ne dvignem, ce je cas za spanje. Spet se je jokal, kolikor mu je neslo, s tem, da sem bila ves cas zraven njega, ga bozala in drzala za roko. Jokal je 45 minut - toliko casa, da je zaspal. Vmes je prisel moz pogledat, kaj je to in ko ga ja Tilen zagledal, je mislil, da ga bo dvignil in je v trenutku zamenjal razpolozenje, zacel se je mozu smejati in brcati...Ko pa je videl, da bo vseeno moral ostati v svoji postelji, je nadaljeval z jokom, dokler ni zaspal. Zato lahko recem, da dojencki res ne jokajo kar tako, vcasih pa z jokom tudi poskusajo uveljaviti svojo voljo, vsaj za Tilna sem po vsem tem prepricana. Sicer ne bom trdila, katera metoda je najboljsa, ker nikoli ne ves, tudi otroci so razlicni, zato se vsak znajde po svoje. Verjetno Tilnu tudi zato ni bilo do spanja, ker je popoldne prevec spal, tko da ga zdaj cez dan ne nosim vec spati v spalnico, ampak spi kar v dnevni sobi, ker se hitreje zbudi (ce ga nesem v spalnico, spi tudi po 3 ure skupaj popoldne, potem pa seveda zvecer noce spati.) Lep pozdrav in cim prejsnje dobro spanje zelim!
|