Gina
|
Joj, zvezdica, saj ti ne bodo vakuuma delali samo zato, ker imaš razmaknjene mišice. Saj sem ti rekla, da sem jih jaz imela za 4-5 prstov, to je za celo dlan notri potisnit (v resnici sem vse 4 prste vmes dala), pa otroček se je zahaklal, so bile res težave pri iztisu, ker ga je popkovina nazaj vlekla, pa poleg tega imam še visoko dioptrijo, torej vse dejavnike, ki bi prišli v poštev za pomagat z vakuumom, pa sem kar lepo normalno rodila. Možnost, da bi ga pa tebi delali, je pa tako majhna, da je zanemarljiva. Poglej, meni so v resnici hoteli delat vakuum pa pri drugem porodu, ko je punčka ležala s temenom naprej. Ravno tako pomagajo, kadar otrok leži nap. v zatilni legi, ali kadar gre z ramico naprej+glavico. V teh primerih se zatakne čisto spodaj, ne more ven, ga vse stiska in mamica ga tudi ne more ven iztisnit. Oba sta v hudi stiski, otrok je lahko celo v življenjski nevarnosti. Torej, kaj hudiča naj pa zdravniki drugega naredijo, kot da pritrdijo na otrokovo glavico vakuum in pomagajo obema! Ali naj ga pustijo tam umret ali kaj? Saj carskega tudi ne morejo več delat, ker otrok na pol ven gleda, ni več sredi trebuha, halo! Samo zaradi razmaka mišic, pa ne delajo vakuuma. Garantiram. Meni je otroka vsakič, ko je glavica ven pogledala, nazaj notri potegnila tista 2x ovita popkovina okrog njegovega vratu. Če bi ga delali, bi ga zaradi česa drugega, kar pa ti zdaj ne moreš vedeti. Pomiri se!
|