Medvedka
|
Ojla! Vaje za nosečnice so meddrugim opisane tudi v prilogi zraven Materinske knjižice, ki si jo že ali pa jo boš v kratkem dobila pri ginekologu. Prav tako so opisane za vsako trimesečje posebej tudi v posebni izdaji revije Mama, in sicer Mamina nosečnost. Je pa tako, da jaz nekako vseeno bolj zaupam tistim vajam, opisanim v Materinski knjižici, saj so jih ziher napisali ali pa vsaj pregledali ginekologi, porodničarji. Vaje seveda lahko začneš delati takoj, saj nikakor ne bodo škodile ne tebi, ne pikici. So priporočljive, da ostaneš bolj v kondiciji do poroda. Jaz sem zdaj v 23. tednu, pa priznam, da sem jih do sedaj delala vsega skupaj kakih petkrat, torej nisem ravno najlepši zgled... Je pa sicer zelo dobra hoja v naravi (to pač delam, ko sprehajam psičko in sebe...) in tudi plavanje (vendar v morju, ne v bazenu). Glede materinske šole... Midva bova šla, ko bom v 7. mesecu, torej oktobra. Pravijo, da se prej ne splača, ker še tako ful pozabiš, je pa najbrž dobro iti nekoliko prej, če te slučajno kaj prehiti in pa tudi, ko še nimaš tako velikega trebuha. Bodočemu očku ni treba v materinsko šolo, če pa bo želel biti zraven pri porodu, bo moral bodisi hoditi s tabo v materinsko šolo ali pa bo moral opraviti poseben tečaj za očete, ker brez enega ali drugega ga ne bodo pustili zraven. Se pa meni zdi prav, da gre zraven v vsakem primeru, saj bo v končni fazi tudi on dobil otroka in (upam) skrbel zanj... Pa še, če se boš morala do porodnišnice voziti, je lepo, da te pelje on ali je vsaj s tabo... Kakorkoli že, upam, da sem ti pomagala, sicer pa ti želim lepo nosečnost in zdravega otročička! Medvedka
|