Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Vaše prehranjevalne navade?! 8.7.2005 11:12:02
|
|
|
|
PICANCEK
|
Vsi skozi poudarjajo, kako moramo zdravo živet, ko pa otroček pride na svet, pa še toliko bolj...čimveč zelenjave, sadja itd.itd. (vse kar spada zraven). zdaj je moj sinek star 10 mesecev in ker se midva z možem (odkrito) ne prehranjujeva preveč zdravo, seveda to ne moreva pričakovati tudi od otroka. Jemo sadje in zelenjavo, jogurte, ne svinjskega mesa, ampak kar veliko drugega mesa, veliko ocvrtih jedi, pomes frites, pečen krompirček, hamburgerji itd...pa klobase! Najin jedilnik z možem je ponavadi takšen: zajtrk: kos kruha namazan z margarino, kava malica: spet kos kruha s pašteto ali kaj sladkega ali kakšno sadje, jogurt kosilo: kot sem že napisala malica: sadje, jogurt ali nič, ker je kosilo bolj pozno večerja: (topli)sendviči s klobaso, hrenovka, sladkarije Kakšne so pa vaše prehranjevalne navade? A vsi tako zdravo živite? Picancek
|
|
|
|
Vaše prehranjevalne navade?! 8.7.2005 11:16:56
|
|
|
|
lefairyon
|
mi živimo popolnoma nezdravo...zajtrk redkokdaj-samo kava...malica kakšen jogurt ali puding....kosilosamo Leon-kakšna juhica pa krompirček in malo meska...popoldan sadje-leon frutek...večerja mlečna-gres, čokolino, riž na mleko za leona...za nas večerja okoli devetih-desetih-žvrkljana jajca na čebuli ali topli sendvič... kaj češ...vsak ima svoj način prehranjevanja...dokler se dobro počutite s takšnim prehranjevanjem vam čisto nič ne manjka... lp, nadi:rozica:
|
|
|
|
Vaše prehranjevalne navade?! 8.7.2005 11:19:44
|
|
|
|
tesa
|
Zdej ko smo doma in smo primorani malo bolj kontrolirati kaj jemo, že zaradi tamalčka so naše prehranjevalne navade precej bolj zdrave kot pred časom. Veliko več pojemo sadja mlečnih izdelkov in zelenjave in manj mesa in salam, kar je bila prej prvotna hrana od zajtrka do večerje. Vendar se bojim, da bo zdaj ko grem v službo spet vse po starem. Še dobro, da imajo otroci v vrtcu in šolah zdravo hrano, ker doma ponavadi pojemo kar kaj na hitrco; to je pa ponavadi kaj hladnega ali že naprej pripravljenega in še huje ocvrtega:zmeden:
|
|
|
|
Vaše prehranjevalne navade?! 8.7.2005 11:21:04
|
|
|
|
HuAnita
|
Jaz skušam jesti precej zdravo, ne maram večine začimb, zato mi je dobra enaka hrana, kot jo naredim za malo, moj :love: pa se pritožuje... Kruh pa redko jem, edina res pregreha so sladkarije, točnejenčokolada... Je pa zdrava hrana kar drag šport...:((
|
|
|
|
Vaše prehranjevalne navade?! 8.7.2005 11:53:08
|
|
|
|
NinKa
|
Jaz sem pa sklenila, da ko bo mali začel jest bo treba pazit na prehrano...in tega se držim.... Pri nas je zajtrk obvezen:kak topli senvič, kruh s paštetko, sirček, jogurt, kaj pač komu zapaše. Tut mož se drži tega, da zajtkuje vsak dan preden gre v službo. opoldanska malica: jogurt pa sadje ali kak Leibnitz. al pa rogljiček. Kosilo: za sedaj jemo skupaj vsak dan in kuham vse od mesa do veeeeeellllliko zelenjave, ker mišek raje papca zelenjavo kakor sadje.Vsak dan pa je zraven solata, kakrsna koli pač zraven paše. Cvrem ne veliko, raje pečem krompir v pečici. Popoldan: Milchschnite, prej je rad jedel Kinder Pingui, pa sem raje preklopla na Milchsnitte, ker je brez čokolade....pa seveda sveže jagode in maline iz vrta. Večerja: isto kot zajtrk....včasih tut za naju kakšna pizza al pa sedaj MCGreek iz McDonaldsa. Čez vikend se, če se le da grili, kjer se zraven poje ogromno sveže zelenjave.... Rezultat: od kar tako jemo, ni bil nihče od nas treh niti smrknil....da se malo pohvalim.... :sloncek::kuza::sloncek:
|
|
|
|
Vaše prehranjevalne navade?! 8.7.2005 13:15:09
|
|
|
|
ma-ja
|
Joj, če bi jaz jedla po tvojem jedilniku, bi imela najbrž 100 kil. Pri nas je pa zelo različno. Jaz se držim predvsem sadja in zelenjave, v zadnjih mesecih sem se odpovedala tudi sladkarijam. Moj mož zvečer poje po 5 sendvičev (pa se mu bolj malo pozna). Ta mala dva pa jesta v vrtcu, kjer imajo super prehrano in se nič ne pritožujeta. Drugača pa redko jesta zajtrk, obožujeta pa lubenice. Ponavadi je tako, da kar ta starejši ne mara, ta mala še proba ne. Imamo pa probleme pri babici. Naj povem jedilnik: zajtrk: rižota (od prejšnjega dne) malica: klobasa ali pa pečen doručak (Bog pomagaj) kosilo: makaroni z mastno omako Vmes pa za njimi skače še s sadjem! Moj komentar: sem čisto popi..., ker sta se potem zvijala zaradi prebavnih motenj! Se pa strinjam, da je dobro paziti na uravnoteženo prehrano, ne samo zaradi kg. Vse se nam na stara leta povrne. Otroci pa radi posnemajo odrasle in bolje bo za njih, da se naučijo pravilno jesti. Lahko jih usmerjamo, nisem pa za kakšna prepovedovanja, ker potem ravno tisto iščejo!
|
|
|
|
Vaše prehranjevalne navade?! 8.7.2005 13:57:03
|
|
|
|
Gina
|
Jaz jem srednje zdravo, se mi zdi. - zajtrk bela kava (če sem v službi, pojem še šolsko malico), sicer nič - pozabim, ne da ne bi hotela - potem se ne le najem, ampak nažrem kosila, ker mi je to najboljši obrok in je obvezno zdrav, ker ne maram junk fooda, vedno je zelenjava zraven, drugačno kosilo pri nas ne obstaja, klobas ne skuham nikoli, včasih si jih mož za večerjo, ampak redko, še hrenovke jemo 2x na leto, pomfri 3x na leto, edino pohane zrezke pa 1x na mesec, pa pico tudi, pa po kosilu kava - malica kakšno sadje ali jogurt ali kaj podobnega - večerja - kar si vsak sam vzame - kaj na kruhu ali čokolino ali korn fleks - aja zelo rada imam čokolado, ki izgine vame neznano kdaj - ko mi zapaše pač, pa sladoled tudi
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?