|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vaš odhod v porodnišnico?
5.12.2005 5:46:54   
Anonimen
Kako ste šle tja?
S tem ne mislim samo na to, s čim ste se peljale in kdo je šel z vami, ampak celotna situacija - kdaj ste doma (ali kjerkoli že) ugotovile, da zdaj je pa čas? Kako ste to povedale tistemu/tisti, ki je šel/šla z vami? Kakšna je bila njegova/njena reakcija? Kako ste "potovale" do tja? In seveda vse anekdote, ki ponavadi spadajo zraven.
Jaz sem bila z bivšim možem na kavi pri prijateljih, ko me je nekakšno špikanje v trtici začelo že tako motiti, da sem bivšemu možu rekla, če me odpelje na pregled v porodnišnico. Brez kakršnekoli naglice ali živčnosti sva se usedla v avto in se odpeljala tja, vmes pa sva klepetala o popolnoma vsakdanjih stvareh, saj sem bila zdravnikov že navajena. In ko so mi v sprejemni rekli, da bom ostala kar tam, ker sem že 3cm odprta, je bil to zame popoln šok, pa čeprav sem bila en dan pred PDP, počutila sem se pa običajno, ne pa kot ženska, ki v bistvu že rojeva. Moj bivši se je odpeljal domov, ampak preden je on do doma sploh prišel, sem jaz ob 22:21 že rodila. Tako, da se doma tudi sezuval ni (s časopisom v rokah je vstopil v stanovanje, ko je pozvonil telefon - jaz), ampak se je samo obrnil in prišel nazaj.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vaš odhod v porodnišnico?
5.12.2005 6:13:28   
CUKRČEK
Meni je ob pol enih ponoči odtekla voda.  No nisem bila čist prepričana, če je to to. Pa sem zbudila moža in je rekel, da naj kar povem , če je treba it in je spal naprej. Pol sem pa imela generalno čiščenje (to pomeni, da sem vsake 2 minuti šla na stranišče ).
Ob pol treh sem se pa odločila da treba it. Spakirava in gas. Sem imela popadke vsake par minut in možek se je bal, da bom že kar v avtu rodila. Pol se  je pa mal umirilo in smo v por. vse opravili. V porodni je šlo lepo gladko in ob 8.35 sem rodila hčerko. Jaz sem jokala ko dež od sreče, mi je kar nerodno ko se sponminjam kako sem tulila. Mož pa čist zmeden, škarje so se kar tresle , ko je popkovnico prerezal.
to je to. Pol sva veselo pošiljaa "mesiđe" o rojstvu in mož je komaj čakal, da je lahko po sendvič skočil (ja, porod zelo zlakoti očeta).

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2005 7:46:23   
Arwen
Jaz sem šla enteden pred PDP na CTG v porodnišnico, brez kakršnihkoli znakov, da se že kaj dogaja. No, pa se je izkazalo, da sem že 3 cm odprta in smo kar rodili.user posted image Moj je komaj uspel iz službe prit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2005 8:12:51   
Anonimen
Jaz sem tisto jutro ob 8. uri itak imela napovedan pregled, ker sem bila že čez rok. In ko sem ob 6. uri vstala, da bi šla na WC, mi je nekaj steklo po nogah, bila je kot nekakšna roza sluz. Zato sva šla kar takoj. Med potjo sem se kar bala, močno se noge držala skupaj, da mi ne bi kaj ven padlo,user posted image , kar se je pozneje izkazalo za popolnoma nepotrebno, ker tudi čez dva dni nisem mogla rodit, ker se nisem nič odpirala. So me pa takoj dali v porodno, klistir in vse to, samo potem pa nikamor več ni šlo in sem bila tam dva dni in dve noči. Tista sluz pa je resnično bila posladica razpoka mehurja in noben čep, kakor bi mislila danes, ko berem tule na RR o teh čepih. Do takrat hvala bogu za to še nikoli nisem slišala, ker je treba rodit v 48 urah po razpoku mehurja.

(odgovor članu Arwen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2005 8:25:29   
fipi
Prvič sva z mojim lubijem ful bila panična. Za začetek pa sploh nisem vedela, da imam popadke. Sem zjutraj šla na wc, pa sem mislila, da imam driskouser posted image , sedela sem pol ure na školjki in šele nato mi je kapnilo, da so to popadki. Za piko na i pa sploh nisem hotela v bolnišnico sem doma na kavču jokala, kot dež, ampak bolečina je vse hujša bila in čim bližje sva z mojim bila porodnišnici, bolj sem na njega kričala, da naj pelje hitreje user posted image .

Drugič pa mi je odtekla voda in sva se peljala v porodnišnico, kot če bi šla na kavo. Nič panike, tudi popadki niso bili tako boleči. V avtu sva se tolko presmejala no res...... te vožnje nikoli ne bom pozabila, pa tudi prve ne.

In zdaj sem se spomnila obeh porodov in občutkov in evo, kaj zdaj delam..... user posted image user posted image user posted image , bi  še enkrat šla  v rim, če bi odmislili finančno plat.  Joj rojstvo je nekaj najlepšega, kar se ti lahko v življenju zgodi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2005 8:35:29   
BibaJ
Midva sva šla na običajen pregled (CTG+UZ) 4 dni čez rok (na nedeljouser posted image ). Na uz so ugotovili, da ni več dovolj plodovnice in so mi porod sprožili z gelom. Jaz sem bila še čisto zaprta! Rodila sem čez 21 ur.

(odgovor članu fipi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2005 8:50:04   
Anonimen
2 dni čez rok sem namesto na že tretjo amnioskopijo v kranju odšla raj na pregled na jesenice kjer sem nameravala rodit. naredl so mi ctg - nobenih popadkov, pol mi je pa še dohtar grozni naredil uz, pa vaginalno pregledal pa je reku, ja gospa a greste kr rodit :) sem rekla ni problema sam če je anesteziolog prisoten, je reku ni problema ga že kličemo :) maternični vrat sem mela zrel, odprta sem bla tut že 2 prsta, tko da so me lepo spedenal, klistir, pol pa umetne popadke, predrtje mehurja, pol pa še ea v hrbt pa še to spustl in potem so se začeli neboleči popadki na 2 min in so trajal 5 ur. dvakrat prtisnla in tamala je bla zuni.

v drugo si želim identičnega poroda user posted image

(odgovor članu BibaJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2005 9:01:52   
Teni_

Dva dni po  roku so me ob pol 3 zbudili popadki na 3 minute. Mojemu sem rekla, če se bo vstal zdaj ali bo počakal, da se stuširam. Malo pred 3. sem poklicala še mamo, da je  prišla čuvat Tejo. Ob pol 4 sva štartala in jaz sem še v avtu rekla, da če je to to, da potem bomo pa imeli enga pijančka (martinovo). Nekaj minut čez 4. sem prišla v porodno, moj pa ven na cigaret, ampak še ni skadil, ko je šla sestra po njega, da naj pride not, če noče zamudit. 4:17 sem rodila. Me je moj ravno včeraj zafrkaval, da sem mu še cigaret odzrlauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2005 9:09:16   
Teni_

Aja, sem se še nekaj spomnila. Teta od mojega dela v porodnišnici in je rekla sestram, da naj gledajo, da bom do 7. rodila(firbec, ker se ji je takrat končala smena). Sem rekla, kaj do 7. jaz imam namen prej rodit. Pa so se smejale, resno me pa ni noben jemal. Še ko sem rekla, da se mi zdi da je ze zunaj, me skoraj niso resno jemali. Potem  pa je babica pogledala in rekla: joj pa res in izpustila vse papirje iz rok. Meni je to zdaj full smešno, ko se spomnim.  Pa še za 1. moram napisat. Takrat pa mi je okoli 18. ure odtekla voda in smo šli. Bila sem brez popadkov, zato so mojega poslali domov spat. Ob 21. uri pa so si premislili in mi dali umetne. So mi govorili, da to pa zdaj lahko dolgo traja. Baje je trajalo 1 uro(ne vem točno kdaj so se začeli popadki).

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2005 9:10:14   
sminc
Jaz sem bila 8 dni pred PDP. Ob 4 zjutraj mi je odtekla voda, zbudila mojega češ- bo treba it... In veste kaj mi je rekel?  Ja saj so mene tud začele ledvice bolet.user posted image user posted image user posted image user posted image Hudo.user posted image user posted image user posted image   POtem sem ga čakala da se je stuširal- jaz se nisem mogla ker sem se vsa tresla od adrenalina. Ob 5 sva prišla v porodnišnico, pregled kjer so ugotovili da sem že 3 cm odprta, klistir, pregled, EA in ob 9 sem postala mami. Simpl.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2005 9:14:17   
Dejča
Mi smo še isti dan do dveh zjutraj praznovali 30. rojstni dan naju obeh - zjutraj se mi okrog sedmih odlušči čep, a ker popadkov še ni, sem šla do 9.30 spat nazaj, tam nekje se mi je začelo dozdevati, da bi bili lahko popadki. Ker niso bili močni, so se pa kmalu začeli na 10-5 minut pojavljati, sva se okrog enih popoldne odločila, da greva v porodnišnico. Če naju bi poslali domov, bi šla pa v kino user posted image (to sva se resno pogovarjala). Šreden sva šla, sem si še umila lase, se stuširala, obrila, porezala nohte, šla sva še v trgovino po par stvari - skratka, nobene panike. Zdravnica me je na pregledu vprašala, če sploh vem, da mi je odtekla voda in da sem 3 cm odprta. Jaz sem jo pa čisto brezbrižno vprašala, če bo to (porod) danes, je pa odvrnila: "Ja, seveda bo danes!" Pol je sledilo klistiranje, malo čez pol štirih popoldne sem bila v porodni, kjer so mi dali še umetne popadke, čez dobro uro - osem minut do petih sem pa rodila user posted image .
Aja, pa še to: ker sem rodila v celjski bolnici, sem se morala prej dogovoriti glede epiduralne - en in edini anestezist je bil ravno na dopustu in je rekel: "Vi kar pridite 27. 6., se bova vse zmenila"! No, rodila sem že 26. brez EA in bi mu 27. lahko že nesla pokazat svojo user posted image Taro.

Želim ti vso srečo in hiter porod!!

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2005 9:22:41   
viv_
3 tedne pred rokom, direkt iz službene novoletne zabave, sva šla z možem peš v porodnišnico. Ura je bila 3 zjutri.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2005 9:35:41   
špelin@
Hehe, pri meni je šlo v drugo vse na ful hecen način user posted image  V bistvu me je moj G na moje teženje poslal na sprožitev poroda, ker so mi noge tako satansko otekle. In me je mož prihodnji dan peljal v sprejemno v LJ, kjer me je ena specializantka pregledala in ugotovila, da sem že 4 cm odprta!! Me niso nič sprejemali na oddelek, ampak poslali v porodno, kamor sem zaradi naglice prišla s sončnimi očali na glavi user posted image user posted image  Popadkov sploh nisem čutila, šele zadnje pol ure, preden je naša user posted image  pokukala na svet, mi je bilo jasno, da gre zares user posted image  Mož ni imel niti časa, da bi šel preparkirat avto - je poklical kolegovo ženo, ki je to uredila user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2005 9:39:41   
Anonimen
Imela sem redni pregled 8 dni pred rokom (CTG+UZ). CTG ni kazal nobenih popadkov tako, da sem sestri še rekla, da upam, da do novega leta pa bo kaj.(rok sem imela 24.12.) Ko sem prišla do G, naredi UZ, pogleda če sem kaj odprta, pa pravi da sem za en prst že, me pošlje domov, da napotnico za ponedeljek za rodit(bil je četrtek) pa mi zraven reče, da bom še pred ponedeljkom prišla rodit. Ko sem prišla domov sem najprej pripravila do konca potovalko in  me je začel full čudno špikat, pa sem mislila, da je to od pregleda. Moj je nameraval tisti dan delat naprej- no saj je samo 2 uri ne pa 4 tako kot je nameraval. Ker je postajala bolečina vedno bolj pogosta, sem začela malo gledat na uro. Poklicala sem mojega, da je prišel, se preoblekel in me peljal v porodnišnico. Odprta sem bila že 4 prste. Potrem je sledil klestir, pa čakanje na anastezista(tisti dan je imela ene par operacij). Od predrtja mehurja do poroda so minile samo 3 ure in že je bila Maša zunaj.

(odgovor članu viv_)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2005 9:47:41   
ninocka
En mesec pred PDPjem sem do 12:30 visela na RR in cakala stroj, da se operejo plenice, potem sem sla pa spat. Ob 3:20 sem se iz hrbta obrnla na desen bok in cutla, kako mi je neki med nogami pocl (kot da bi vodni balon). Sem ustala, sla na WC in razmisljala a je voda al sem se polula .
Sla sem zbudit mojga, k mu itak nc ni blo jasno in ga vprasala, kaj naj nardim. A greva v LJ se pokazat, sam ce je voda, me bojo obdrzali, jst pa nisem hotla v LJ rodit, al se zapeljeva do PO. Pol sem sla pod tus, ko sem prisla iz tusa mi je adrenalin tok nasponu, da sem se zacela ful trest in ful me je zacel zebst in sem zlezla nazaj v pojstlo in se zadekala do brade. Moj je tacas poisku telefonsko od porodnisnice PO, sem poklicala in vprasala, ce je mozno, da je voda (glede na to da je 1 mesec prhitro) in je rekla, naj se pridem pokazat. Pol je blo pa treba se spakirat stvari za v porodnisnico in nisem mela pojma kaj vse rabim (totalen black out), zato sem  narocila naj gre v dnevno iskat vse revije (mama, nosecnost in porod, moj malcek...), ker sem vedla, da sem v eni vidla ta seznam. Potem sem po revijah iskala seznam, ko sem ga nasla, sem mojmu govorila kaj mora spakirat, sama sem se zmeri zadekana lezala v pojstli.
Ko sem mela za silo spakiran, sem se sla oblect in sva se odplejala v PO. Na obvoznico sva zavila ob 03:55, v PO sva bla ob 4:30. V avtu sva se normalno pogovarjala, nobene panike, nisva mogla verjet, da je to to, sploh pa ker sem se jst prejsn dan zaebavala, da bom pa dons kar rodila . Men je slo po glav se, da nimam piskotov in da ne vem, ce bom lacna zdrzala porod in ce cem mu rect, da se ustav na enmu Petrolu, da si grem piskote iskat. Pa sem bla pol preventivno raj tih, ker bi ga lih ferslok sunu, ce bi mu to omenila 
Bla sem pa brez popadkov, zato tud nisem bla ziher, da je to voda.
V PO so me dali v pripravljalno sobo (klistir, britje) in mi dali 1 uro casa, da se zrihtam, moj me je caku na hodniku. Jst sem bla fertig v 5 min in sem se pol z mojim pogovarjala na hodniku in mu tezila, da naj poslje vsem sms, da rojevamo, ker drugac bojo vsi nekam sli in bojo pol uzaljeni (moja mami je sla lih zvecer v Beograd, sestra je mogla sluzbeno v KG, oci je sel na Korosko, njegova sestra je sla na morje, njegova dva pa nekam breskve nabirat). Pol je koncno poslal SMS, in so zacel vsi klicat in me bodrit (drz se, sej bo).
Ob 6ih so me dali v porodno sobo (se zmeri brez popadkov) in sva tam od utrujenosti zaspala za priblizno kaksno urco. Neki cez 7  so mi dal umetne popadke, neki cez 8 so mi jih nehal dajat (svojih se zmeri nic), nardil so mi CTG, ugotrovili, da otroku pada pulz, zato sem mela pr seb celo delegacijo zdravnikov, sestr in babic. Nardil so mi se UZ, tko da sem malega se zadnjic vidla v trebuhu , neki cez 9 so mi spet dal umetne popadke,  ki so se do skor do 11h zaceli stopnjevati tam na priblizno 2 min. Ko je bil od otroka pulz neki casa stabilen, bi mogla rodit v 1/2 ure, odprta sem bla 8 cm (prisla  med 1 in 2 cm), samo je bil mali prevec gor, zato so se odlocili z aurgentni CR in ob 11:42 sem rodila.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu sminc)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.12.2005 9:51:31   
Majdi
Tisti dan ko sem šla v porodnišnico sem imela neke vrste popadkov na 20 minut. Ker nisem mogla spat sem ob 1 uri in pol ponoči šla delat golaž za kosilo. Pol sem pa šla nazaj spat.  Zbudim se ob 8 uri in na hlačkah opazila roza rdeč izcedek. Pozajtrkovali smo še in šli normalno v porodnišnico. Tam so mi naredili vse te preiskave in sem ostala en dan noter. ponoči sem imela popadke na 2 minuti. Ob 5 uri so mi naredili klistir ob  6 uri pa sem že bila na porodni mizi. Pol je prišu še moj dragi in je bil z mano dobre 3 urce dokler nisem rodila malo pikico. Izkušnja je bila lepa, porod lahek brez zapletov. Upam, da bo nasledni porod tudi tako.user posted image

Iris je naš zlati sonček in zdaj se nam je pridružil še en sonček z imenom Sebastjan

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.12.2005 10:13:36   
Barbela
Takale je pa moja zgodba:

PDP sem imela 11.7.05. Čep se mi je odluščil natanko ob 12h, v nedeljo, 3.7.05. Popadkov še ni bilo, samo križ me je takooo bolel. Po kosilu sva šla z možem na 1 urni sprehod, da bi zadevo malce pospešila - pa nič. Potem sva se šla vozit po makedamu - pa nič. Nato sva šla malo na okol po obisk, da bi čas hitreje minil - pa se je vleklo ko pondelk. No okol 21ih so se začeli neredni popadki in okoli 3je ure zjutraj sva šla v porodnišnico, ker je bilo že kar nekaj popadkov na 10min. Ves čas sem govorila, da če so to popadki, pa res ni tako hudo user posted image  . V porodnišnici so rekli, da še nisem za porodno. Odprta sem bila 1cm in popadki so začeli slabeti. Mojega so poslali domov. Ves pon. potem nič. Nekaj čez 2. uro zjutraj pa mi je odtekla voda. Potem so sew začeli tudi močni popadki in je bolelo ko user posted image  So me pregledali pa še niso bili nič zaskrbljeni - kr sem bila odprta spet samo 1cm. V porodno so me poslali nekaj čez 6.to zjutraj, klistirja nisem dobila, odprta sem bila 2cm, dali pa so mi še umetne popadke. Okoli 7me je prišel mož, ob 9.23 pa je na svet prijokal Jaka.

Veliko sreče in lepih občutkov pri porodu.

Barbara

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.12.2005 10:37:06   
metka
Prvič - proti jutru me je zbudilo "špikanje"  v križu. Počasi sva vstala, se oblekla in odšla v porodnišnico > se pokazat ( tako so mi svetovali ). V sprejemni je rekla, da ni še nič videt in bom verjetno šla še malo domov user posted image , ampak moram počakati na mnenje zdravnika. Čakava,čakava... pride in me pošlje na oddelek. Tam nekaj časa odležim, potem pa me končno pošljejo v porodno. Vse skupaj se je vleklo od 8 do 21:46, ko smo dobili našega sončka user posted image .

Drugič - glede na izkušnje prej, sva se odločila, da nikogar ne poslušava  in počakava čimdlje doma. Ko so se začeli prvi popadki (okrog 21 ) sva lepo gledala Tv in moj user posted image  je rekel dokler ne bo nadobrih 5 min ne greva nikamor. Ob  polnoči sem klicala starše naj pridejo popazit tavelko, ker bo pa čas, da le greva. Se je kar malo mudilo... ob 1:30 so me sprejeli, ob 2:12 sva pričakala drugega sončka user posted image .

Tretjič - mogoče doma user posted image user posted image    

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.12.2005 10:50:33   
iana
Gil:
V soboto zjutraj ob cca 9.00 se je začelo nekaj lahkega, ampak ker ne maram paniciranja sem šla še v knjižnico, v Interspar, k staršem na obisk, s psom na sprehod ( mož je med tem malo zadremal ), pospravila stanovanje in obesila nove zavese, pripravila nekaj pogodb, si spekla pečenico s kislim zeljem, jo pojedla,  šele potem povedala možu, da bom morala rodit, se šla namočit v banjo s toplo vodo in se ob 22.30 odpravila v porodnišnico. Rodila ob 01.40. 3 dni čez rok.
Jakob:
V petek ob 10.30 sem itak imela kontrolo pri ginekologu. Že dva dni nisem bila čist taprava, kar sem ginekologu tudi omenila. Je pogledal in rekel, naj grem kar v porodnišnico.  Šla sem tja, jim rekla naj me pogledajo, ampak da moram še domov, pa po starejšega v vrtec, pa malo na sprehod, pa v trgovino po zalogo hrane za moške in da pridem pop nazaj. Niso bili pretirano navdušeni ( petek ), ampak so le rekli OK. Naredila sem torej kar je bilo treba, se najedla in šla ob 18.00 ( ker me je preganjal mož, sicer še nebi šla ) nazaj. Ker z mižem še nisva imela izbranega imena, sva sedela pred porodnišnico v avtu in se "kregala", dokler se nisva "dogovorila". Rodila sem ob 21.30. 1 dan pred rokom.

Priporočam vsem zdravim ženskam z zdravimi otročki. Meni  res ni bilo hudega.
In moža sem med porodom obakrat poslala domov.

Ne sam jamrat, naredi kaj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.12.2005 11:58:07   
dory
Jst sem sla zarad bolecin in slabosti kak mesec prej na ctg, ki sem si ga mogla prou izborit...tamal ni vec brcal pa sem hotla,da preverjo zakaj...no ko sem sla na ctg me je mela se clo moja G...nakar je blo res premal utripov, ampak ona me je le obdrzala na opazovanju..naslednje jutro me je pregledal drug G in takoj poslal rodit...plodovnica je bla ze zelena, utripov pa skoz manj...stanje res zivcno, moj svoh srce je pobezljal, visok pritisk je se narascal...k sreci so naju takoj odresili stiske in naredili urgentni cr...

(odgovor članu iana)
Neposredna povezava do sporočila: 20
5.12.2005 12:14:35   
kofetek2010
okrog polnoči sva z mojim vsak po svoje prišla domov, veseli december pač user posted image
kmalu po tem, ko sem prišla izpod tuša in se spravila v pižamo sem začutila otrdevanje trebuha in bolečine na 20 minut, to je trajalo cca.2 uri, nakar so te bolečine bile že na 5 minut user posted image  mojemu sem 2x rekla, da imam popadke na 5 minut in da bi bilo dobro, da greva v porodnišnico - a se gospod user posted image  ni pustil motit pri spanju in mi je rekel, da če bom zjutraj še vedno tako mislila, da me bo odpeljal v porodnišnico in da naj grem spat user posted image  (PDP sem imela 17.12.1996, to pa se je dogajalo že na petek, 13.12.1996)
oblekla sem se, mu napisala listek "hvala, da si me odpeljal rodit!", vzela torbo, se vsedla v avto (počakala, da je popadek minil) in odpeljala user posted image  do porodnišnice sem potrebovala točno 5 minut - pred porodnišnico pa vratar: "kam greste?", "ja rodit!?", on: "kdo?", "jaaaaaaaaaz!!!!", a ni me pustil notr z avtom, zato sem pobrala torbo in bi mu avto kr tam pustila, saj sem spet imela popadek user posted image  nakar je videl, da gre zares in me pustil z avtom notr, tako, da sem se odpeljala čist do vrat porodnišnice user posted image
itak sem bila jezna kot user posted image  in mojemu še do danes nisem oprostila user posted image  ob sprejemu me je babica vprašala, če sem sama in če sem se že poslovila user posted image  ja, seveda, sem se user posted image  
ob 3h ponoči sem že ležala na porodni postelji, priklopljena na CTG in se prestavljala iz levega na desni bok user posted image  popadki še vedno na 5 minut (a ne dovolj močni), odprta 2 prstauser posted image
ob 7h se je moj zbudil in me klical v porodnišnico, med.sestra mi je potem kar pustila telefon ob postelji, saj sem bila na mojega jezna kot user posted image  in se sploh nisem hotela pogovarjat z njim zato je klical in klical in klical user posted image  no, ob 9h se je pa user posted image  primajal do porodnišnice in ostal z menoj dokler nisem ob 15:44 rodila user posted image  (tistih 12 ur rojevanja pa ne bi opisovala user posted image )

nato je šel pa ponovit vajo od prejšnjega večera user posted image in jo ponavljal še par dniuser posted image , tako, da je bil en dan tako user posted image  zmatranuser posted image , da niti v porodnišnico ni prišel na obisk user posted image

(odgovor članu iana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.12.2005 12:15:15   
A-N-J-A
21.5. je bil moj PDP.Vstala sem ob 6h zjutraj,ker nisem mogla spat.Na pižami sem imela en tak mini flekec,ampak dobr to je bil lohk tud beli tok.No,se zrihtam preoblečem in se zleknem na kavč(da se spočijemuser posted image ),nisem ležala pol minute...poplava.Nič mi ni blo jasn,a to je to al kajuser posted image .No grem v kopalnico,se spet preoblečem,dam turbo rudija med noge in v spalnico povedat,da mi je odtekla voda.Jaz sem mislila da bo mojga kap zadela,tega izraza ne bom nikoli pozabila.Me je še ene 5x uprašal,če sem zihr,da mi je voda odteklauser posted image .No pol smo se še slikal za spomin in šli.Dol sem še mami potrkala na vrata in ji sporočila,da gremo(pa glih piknik je bil v planuuser posted image ).Mami je rekla sej bo,sej nou nič hudga,no takrat mi je šlo pa kr mal na user posted image .
No pridemo v sprejemno na ctg nič popadkov,odprta za prst in pol,pa še to s pomočjo babice(auč!!!).Pošljejo me na klistir,no in takrat se je pa začelo,popadki na 3 minuser posted image ,ura je bila 9 zjutraj.Mojga so poslali domov ,ker so rekli,da bom enkrat zvečer rodila.Jaz sem si pa skos govorila,da bom kmal rodila,ker je moja mami tud hitr rodilauser posted image .Ko je bila ura 9.30 sem klicalauser posted image ,da naj hitr pride,ker jaz ne morm več,brez njegauser posted image .Prišel je v 7min(ni mi jasno kako).Bil je full živčen in ko me je vidu kok me boli je kar maluser posted image ,pa sem ga potolažla,da porod pač boli,pa sej je vedu,ne?Pa je reku,da me ful težko gleda kako trpimuser posted image .
Potem sem si zaželela še protibolečinsko(prej sem bila sigurna da ne bom nič rabla,da ja ne bi škodla user posted image ),ha,ha pa na konc sem prosila za šeee,pa je babca rekla,da zdaj pa dost,da bo bejbi preveč zaspanuser posted image user posted image .
No po vseh teh popadkih,so mi dali še umetne,ker so bili moji prekratki in pol sem jaz izjavla,da zdej pa mene neki ful dol tiši,pa prav babca a lulat al kakat,sem rekla ne vem sam tiši me k norca.Babca reče da bomo mal na boku pritiskal,pa se primem za nogo pritisnem,pa prav moj:A je to glava?.Pol pa sam akcija,so letal k nori kapo gor pa halo...Pol smo pa 3x pritisnil in Ela je bila zunaj na mamine bušijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .Spomnim se samo da so se mi ful roke tresle pa sam ja,ja se govorila,če me je kdo kaj vprašal.Bla sem pa v enem takem posebnem stanju,ki ga ne znam opisat.K da bi lebdela,ne vem tak fenomenalen občutek(hvala Eli).
No,potem smo bili ene 3h v porodni pol pa na oddelek,kamor je  svojo vnučko takoj prišla pogledat babi in je skos govorila:joj,kok je luštna.Pa skos se je smejala,no sej smo se vsiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu iana)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.12.2005 12:28:31   
soncek&luna
jaz sem na PDP 21.10. sla na CTG, brez kakrsnihkoli znakov, da bi se kaj dogajal...  CTG so bili zaznani popadki, sam jih jaz nisem cutila....pred pregledom pri G sem sla na WC, ker me je lulat prijel pa je zraven se voda zacela odtekat- zelene barve user posted image ....pri G pa mi je se preostalo stekl, ko je prste not porinuuser posted image , je zabolel k sam user posted image ... je rekel, da bom kar ostala in sla rodit...sem rekla prav, super, pol me je pa strah ratal... na sreco sem vzela stvari s sabo, glede na to da je bil D dan....
aja, peljal me je pa prijatelj...
ko sem prisla v porodno in do rojstva je trajal 4 ure user posted image , popadke so mi umetno sprozili, sem dobila tudi EA, ki pa na zalost ni prijela user posted image .... se sreca, da ni bilo nikogar poleg, ker sem vse posiljala nekam, tut zdravnika user posted image  tko so bolel popadki....pa tulila sem tut k zmesana, babica me je pa se spodbujala, da naj kar kricim, da mi bo lazje user posted image  in mal je pa res pomagal

Mami, pika moja!

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.12.2005 12:36:16   
Suzi*
Zvečer ob polnoči 2.3. sem se tuširala in se mi je zdelo da je nekaj odteklo, pa nisem bila sigurna in sem šla spat. Zjutraj ob 4.30 sem šla na WC in takrat mi je začela odtekat voda. Pa tudi čist rahli popadki so se začeli. Nekaj časa sem tako sedela na wc-ju in razmišljala, da to bo to. Ob 5. je možu zvonila budilka za v službo. Ko se je vstal in prišel do kopalnice, sem mu rekla, da bomo šli rodit, an pa meni "a res?" in taaake oči. No, pa sploh ni blo panike. Sva se lepo oblekla ko medveda, jest nisem mogla, se odpeljala v porodnišnico (cele 3 minute vožnje). Zunaj je bilo hudo mrzlo, -16 stopinj. brrr  Ob 6ih sva prišla tja, so me pregledali, sem bila 1 cm odprta z rahlimi popadki. G je bentil, zakaj tako hitro pridemo v porodnišnico ....ampak saj mi je odtekla voda (sem si mislila, matr, govorite, da je treba v tem primeru takoj prit, pol vam pa ni prav). So mi dali klistir, mož me je čakal v predsobi. Ker so bili wc-ji zasedeni, sem uporabila za silo wc, v katerem je bila počena šipa, mrzlo kot hudič in iz pipe je visela ledena sveča. user posted image  Zdaj mi je grozno, takrat mi je blo pa smešno za znoret.user posted image  
Ob 8. sva prišla v porodno, popadki so bili šibki (meni se niso zdeli), sva se ful smejala in debatirala. Dali so mi umetne popadke, ob 9. sem bila odprta 4 cm in dobila protibolečisko injekcijo v rito. Potem sem pa med popadki spala, mož mi je masiral križ. Sem bla čist zafiksana in sem možu med popadki rekla, da naj si še on zrihta to injekcijo, da bo videl kako je fejst. user posted image user posted image  Šlo je nato ful hitro. Ko je babicaže videla glavico, naju je vprašala kaj misliva da bo (user posted image  ali user posted image ), ker da ima ful laskov. Midva v en glas, da bo sigurno punčka. user posted image  Z babico smo se še med popadki za pritiskat ful zafrkavali in se smejali. Kapo dol. Res je bla specijalna. Ob 12.03 sem rodila našega sončka Anžeja. Najprej sem vprašala, če ima vse, kar rabi imet in so mi smeje odgovorili, da ja. Pol pa sploh nisem vedla, da me šivajo, mi je blo čist vseeno, jaz sem samo strmela v Anžeja in bila v user posted image . Mož pa je streml v njega in mene gledal s takim spoštovanjem kot še nikol prej. Ja, tudi za njega je bilo to čudovito doživetje.

Rojstvo otroka je res nekaj najlepšega, kar se mi je zgodilo. Komaj čakam naslednjo nosečnost.

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 5.12.2005 12:41:26 >

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 24
5.12.2005 17:22:26   
bobek05
Moja anekdota je ful dolgočasna, ker ni bilo nobenega dirkanja, nobenega špikanja ali kapljic vode... Evo, mož me je peljal v bolnico ob 10h, so mi naredili UZ, CTG in vzeli kri, naslednji dan pa pod nož user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.