ninocka
|
En mesec pred PDPjem sem do 12:30 visela na RR in cakala stroj, da se operejo plenice, potem sem sla pa spat. Ob 3:20 sem se iz hrbta obrnla na desen bok in cutla, kako mi je neki med nogami pocl (kot da bi vodni balon). Sem ustala, sla na WC in razmisljala a je voda al sem se polula . Sla sem zbudit mojga, k mu itak nc ni blo jasno in ga vprasala, kaj naj nardim. A greva v LJ se pokazat, sam ce je voda, me bojo obdrzali, jst pa nisem hotla v LJ rodit, al se zapeljeva do PO. Pol sem sla pod tus, ko sem prisla iz tusa mi je adrenalin tok nasponu, da sem se zacela ful trest in ful me je zacel zebst in sem zlezla nazaj v pojstlo in se zadekala do brade. Moj je tacas poisku telefonsko od porodnisnice PO, sem poklicala in vprasala, ce je mozno, da je voda (glede na to da je 1 mesec prhitro) in je rekla, naj se pridem pokazat. Pol je blo pa treba se spakirat stvari za v porodnisnico in nisem mela pojma kaj vse rabim (totalen black out), zato sem narocila naj gre v dnevno iskat vse revije (mama, nosecnost in porod, moj malcek...), ker sem vedla, da sem v eni vidla ta seznam. Potem sem po revijah iskala seznam, ko sem ga nasla, sem mojmu govorila kaj mora spakirat, sama sem se zmeri zadekana lezala v pojstli. Ko sem mela za silo spakiran, sem se sla oblect in sva se odplejala v PO. Na obvoznico sva zavila ob 03:55, v PO sva bla ob 4:30. V avtu sva se normalno pogovarjala, nobene panike, nisva mogla verjet, da je to to, sploh pa ker sem se jst prejsn dan zaebavala, da bom pa dons kar rodila . Men je slo po glav se, da nimam piskotov in da ne vem, ce bom lacna zdrzala porod in ce cem mu rect, da se ustav na enmu Petrolu, da si grem piskote iskat. Pa sem bla pol preventivno raj tih, ker bi ga lih ferslok sunu, ce bi mu to omenila Bla sem pa brez popadkov, zato tud nisem bla ziher, da je to voda. V PO so me dali v pripravljalno sobo (klistir, britje) in mi dali 1 uro casa, da se zrihtam, moj me je caku na hodniku. Jst sem bla fertig v 5 min in sem se pol z mojim pogovarjala na hodniku in mu tezila, da naj poslje vsem sms, da rojevamo, ker drugac bojo vsi nekam sli in bojo pol uzaljeni (moja mami je sla lih zvecer v Beograd, sestra je mogla sluzbeno v KG, oci je sel na Korosko, njegova sestra je sla na morje, njegova dva pa nekam breskve nabirat). Pol je koncno poslal SMS, in so zacel vsi klicat in me bodrit (drz se, sej bo). Ob 6ih so me dali v porodno sobo (se zmeri brez popadkov) in sva tam od utrujenosti zaspala za priblizno kaksno urco. Neki cez 7 so mi dal umetne popadke, neki cez 8 so mi jih nehal dajat (svojih se zmeri nic), nardil so mi CTG, ugotrovili, da otroku pada pulz, zato sem mela pr seb celo delegacijo zdravnikov, sestr in babic. Nardil so mi se UZ, tko da sem malega se zadnjic vidla v trebuhu , neki cez 9 so mi spet dal umetne popadke, ki so se do skor do 11h zaceli stopnjevati tam na priblizno 2 min. Ko je bil od otroka pulz neki casa stabilen, bi mogla rodit v 1/2 ure, odprta sem bla 8 cm (prisla med 1 in 2 cm), samo je bil mali prevec gor, zato so se odlocili z aurgentni CR in ob 11:42 sem rodila.