Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
V vrtec s svečami iz nosa? 24.9.2006 14:29:37
|
|
|
|
taška30
|
Živjo! Mi lahko prosim poveste kdaj naj bi se otroka dalo nazaj v vrtec po bolezni? Recimo naša tamala je bila cel prejšnji teden doma, v pon. je že malo zakuhala, potem začela še smrkat. No, zdaj je že cca.2 dni brez neke vročine, mogoče 37,2°, pa še to ne ves čas, ji pa teče iz nosa non stop. Zbudi se s tako kepo pod nosom, da ji moramo 5 minut drgnit stran šmrklje z mlačno vodo. Drugače je čisto dobre volje, le malo manj hiperaktivna kot ponavadi, po moje tud zato, ker bolj malo je in nima energije. Naj jo imam še doma? Samo zaradi smrklja? Tukaj berem, da je 'normalno', da je pol vrtca smrkavega v tem času. Pa še mamica iz iste skupine mi je rekla, da so skoraj vsi v vrtcu in VSI smrkajo. Pri zdravniku sva bile in je rekel, da so ušesa in grlo OK in da je to viroza. Ne vem...ampak po tej logiki (da bo čisto zdrava za noter) je lahko non-stop doma? Hvala za mnenja, Taška
|
|
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 24.9.2006 15:56:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Taška, pri vrtcu je tako, da nikoli ne veš, kaj je najbolj prav. Če boš čakala, da bo popolnoma zdrava, jo boš lahko pripeljala v vrtec in bo okrog nje 10 otrok s svečkami, kihanjem, kašljanjem in se bo zopet česa nalezla. Takšno izkušnjo imamo mi. Nasprotno pa....če jo pošlješ v vrtec sedaj, ko še smrka, se ji stanje v enem dopoldnevu lahko poslabša in ti zopet zboli. Tudi to smo že doživeli. Tako da....naredi po občutku.
|
|
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 24.9.2006 16:39:30
|
|
|
|
muza
|
Pri nas je ista situacija. Naš otrok je bil doma teden in pol zaradi viroze. Najprej je ostal doma, ker smo mislili, da je le prehlad z močnim curljanjem iz nosa in malo oteženim dihanjem, nato močan prehlad s povišano nihajočo temperaturo, ker pa se po štirih oz. petih dneh ni stanje nič izboljševalo smo šli k zdravniku. Ušesa so bila v redu, pljuča tudi, grlo malo vneto, zmerno povišana temperatura, neješčost, malo oslabljena kondicija, občasen rahel kašelj in ogromno smrkanja....skratka običajna viroza. Iz nosu še vedno občasno teče, tako da brez robčkov ne upamo nikamor, povišane temparature pa ni že od čet. oz. pet., tako, da gremo jutri v vrtec. Tudi zdravnici se zdi logično, da gremo v vrtec, kljub smrkanju. Otrok je bil v vrtcu odsoten 7 dni + 2 vikenda, tako da bi morala biti po 11 oz 12 dneh viroza ozdravljena . Ker pa v vrtcu baje vsi otroci smrkajo, se situacija kaj kmalu lahko ponovi....na to pač moramo biti pripravljeni . Ker
|
|
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 24.9.2006 16:46:59
|
|
|
|
Marogica
|
Če ne veš, kaj bi bilo najbolje zaradi smrkavosti, vprašaj pediatrinjo. Če pogledam moja dva, imam občutek, da bi morali biti 80% časa doma, glede na to koliko sta smrkava. Pa ju kljub temu dam v vrtec. Po drugi strani pa razmišljam, da sama tudi ne ostanem doma, ko sem smrkava.
|
|
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 24.9.2006 16:47:35
|
|
|
|
tina104
|
Dokler ima temperaturo nad 37, ga jaz ne bi dala v vrtec. Smrkajo pa v vrtcu tako res vsi. Pa če bi gledala, da bo v vrtcu samo takrat, ko res ne bo nič smrkal, bi mogoče bil tam v 2 tednih 1 dan, se mi zdi. Pač naredi po občutku.
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 24.9.2006 17:35:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Smrkajo pa v vrtcu tako res vsi. Pa če bi gledala, da bo v vrtcu samo takrat, ko res ne bo nič smrkal, bi mogoče bil tam v 2 tednih 1 dan, se mi zdi. Pač naredi po občutku. No, čisto vsi ne. Naš ne, recimo. Kadar je bil "bolan", vročičen in smrkav, je bil doma, dokler se ni POPOLNOMA pozdravil. Pa se je to zgodilo v treh in pol letih vrtca morda trikrat. In zaradi takih, ki pridejo šmrkavi do kolen v vrtec, so potem kar vsi šmrkavi. Meni to ni, se mi zdi, da vi morali biti taki otroci doma. Je pa zdaj res vprašanje bolnišk, itd. Pa jo morda kakšen dan mož vzame ali ali pa otroka po koncu bolezni pelješ k babici.
|
|
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 24.9.2006 21:18:56
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz je še ne bi dala. Če ima občasno še 37,2, pa če še nima normalnega apatita, potem še ni zdrava.
|
|
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 25.9.2006 8:38:11
|
|
|
|
dana
|
Če imaš možnost jo le imej toliko časa doma, da se čisto pozdravi. Ker, kot je že ena napisala, če jo boš dala napol zdravo bo še bolj dovzetna da bo spet kaj pobrala. Naš je tudi danes čez noč zbolel (vročine sicer nima - zaenkrat) - mal smrka pa hripa, težko diha, in je ostal doma in bo najbrž kar cel teden doma. lp dana
|
|
|
|
RE: V vrtec s svečami iz nosa? 25.9.2006 10:02:38
|
|
|
|
nejcko
|
Glede na to, da se ji še vedno pojavlja vročina, je jaz tudi še ne bi dala v vrtec. Kar se pa smrkavosti tiče, je pa razlika, ali ima otrok tisti gnojni, rumeno zelen smrkelj ali pa le "vodico" oz. navaden, prozoren ali belkast smrkelj. Mislim, da če ne gre za gnojni smrkelj, lahko otroka komot daš v vrtec - meni je tako enkrat rekla celo naša vzgojiteljica. Ker v nasprotnem primeru bi bilo lahko 80% otrok kar 90% časa doma.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
PEDIATERnataly33Ste zadovoljni s svojim pediatrom/pediatrinjo?DA (
83%)
NE (
17%)
Število vseh glasov: 98Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!