Bauka
|
Prejšnji teden me je nekaj v vtrcu močno pogrelo, zato bi rada izvedela kako je v drugih vrtcih med dopustom vzojiteljic. Naj opišem dogodek: vzgojiteljica in pomočnica sta obe na dopustu, zjutraj oddam otroka (3,5 leta) v sosednjo skupino, ker so itak združeni. Varuje jih druga vzgojiteljica, vendar je vsaj iz našega vrtca, tako, da se vsaj na videz med seboj poznajo. To me ne moti. Moti me pa to: ko sem prejšnji teden en dan prišla po otroka, jih je varovala ena študentka. Normalno ni vedela kdo sem in po katerega otroka sem prišla in sem rekla, da sem prišla po Aljaža, še vedno ni vedela, kdo je sploh to. Zato mi je rekla, če ji pomagam in ji pokažem kateri je moj otrok-meni se zdi to nezaslišano!!! Vem, da si človek ne more zapomniti cca.20 imen v 1 dnevu, ampak mislim,da bi morala biti prisotna ena od vzgojiteljic. Jaz bi si lahko izbrala katerga koli otroka, ali pa še koga zraven-halo?(no, malo pretiravam:::) Potem sva se doma pogovarjala z možem in je rekel, da se strinja z mano, ampak, da so to že tako veliki otroci, da ne bi odšli s komer koli. Ja, ampak vsi vemo, da se je največ zlorab otrok s strani znancev (ali širših družinskih članov). Lahko bi prišel po otroka kdo, ki ga otrok pozna in če bi mu rekel, da se je zmenil z očijem, da ga pelje domov, bi pa otrok verjetno šel, naš bi sigurno in glede na slabo izkušnjo, dvomim, da bi šla punca, ki ni poznala otrok po imenu preverjat komu smo dovolili, da lahko namesto nas odpelje otroka iz vrtca. Mislim, da so mal neodgovorni in lahkomiselni, hudiča, pa saj delajo z otroci, ne s kruhom... Ne vem, mogoče sem preveč panična, ampak razmišljam, da bi se o tem pogovorila v vrtcu. Prosim za vaša mnjenja! Me pa še nekaj zanima: ali imajo v vseh vrtcih tak prepih? Iz sobe v našem vrtcu sta 2 izhoda na teraso, oboja vrata so na stežaj odprta, ko se odprejo še vhodna vrata potegne še s 3. strani. No, in naš zgoraj omenjeni sin je v čet. spal pred enimi od teh odprtih vrat in popoldan mi je že jamral, da ga boli grlo, v pet. vročina, k zdravniku in Ospen za 10 dni. Sem kar mal jezna, a ne morejo prezračit, ko so dop. zunaj, potem, ko grejo spat, je pa že itak taka vročina, da gre v prostor samo vroč zrak. Jaz imam doma ponoči in zjutraj prezračeno, čez dan je pa zaprto, če ne, je noter za ponoret vroče. Vem, da je tam le toliko otrok v enem prostoru, ampak, da so na takem prepihu, pa tudi ni v redu, ali pač... No, pa sem se razpisala in olajšala, zdaj pa vas res prosim za mnenja in izkušnje. Hvala.
|