|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V varstvu ne je in ne spi...
4.2.2009 20:44:16   
ThinkPink
Mi imamo pa en velik problem z varstvom naše tamale. user posted image  Pazita jo babica in dedek, ki se res trudita in naredita vse, da bi naši dami bilo udobno, pa vendar noče pri njih nič jesti, spije veliko premalo, noče zaspati (danes je bila pa tako utrujena, da je zaspala stoje oz. stala je ob kavču in imela naslonjeno glavico gor.) Poskušala sta vse finte, da bi kaj pojedla ali spila, hotela sta jo zamotiti, animirati, ponudila sta ji hrano v roke, hranila sta igračke, nastavila sta ji žemljico, če bi se spomnila in sama vzela, pa nič. Tako skoraj 8 ur ne pije čisto nič in se bojim, da tako dolgo več ne bo šlo. Spije pa morda cca. deci čaja. Tudi zaspati noče, ne v posteljici, ne na kavču, ne na rokah... Tako da sedaj nima niti dnevnega počitka, ob 18.30 pa doma dobesedno pade v posteljico. Pa tudi joka veliko, zjutraj ko jo prinesem je ena velika žalost, čez dan se pomiri in igra, ko pridem po njo pa spet jok, mami, mami..

V varstvo k babici in dedku sem jo uvajala že prej, tako da je bila vsak teden kakšno urco pri njih, sedaj pa bo morala biti vsak dan od 6-8 ur.  Takšno stanje traja sicer "komaj" en teden, pa vendar me zanima...Ali se bo še navadila in začela delati vse normalno kot doma? Kako dolgo sploh otroci potrebujejo, da se privadijo nove rutine? Ne vem, mogoče pričakujem preveč od nje, da se bo kar navadila, samo mene to dobesedno ubija, ko vidim, kako je dete trpi, ko je v varstvu...

Upam, da ima kakšna izkušena mamica kakšno vzpodbudno besedo.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V varstvu ne je in ne spi...
4.2.2009 20:59:39   
ajataja
kaj pa če bi babica prišla k vam domov in bi bila tam z otrokom,mogoče bi bilo bolje ker bi otrok bil v domačem okolju.

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2009 21:14:37   
kaja02
se strinjam za ajatajo, poskuste pri vas doma, kjer je navajena okolja, čez čas pa nadaljujte pri dedku in babici doma!!!, vsaj jaz bi tko storila

Kaja, 9.1.2002
Leja, 2.8.2008

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.2.2009 0:00:34   
sazi
Pri nas smo imeli zelo podobne težave. Le da niti pil ni. Ko sem ga prišla iskat, me je tam počakal s flašo vode, sem ga vzela v naročje in jo je na dušek izpraznil. Tam (pri varuški še z dvema otrokoma) sem ga puščlala kolikor malo se je na začetku dalo (4-5 ur), in op cca 2-3 tednih je začel pit, potem počasi jest, spal pa skoraj nikoli ni tam.
Zdaj smo imeli podoben priblem, ko se je pri skoraj 3h letih navajal na vrtec - no, se še vedno. Najprej spet ni pil, pa smo to hitro uredili - je že toliko star, da kakšno stavr razume, je NIč (res hudo), spi pa vedno - ga očitno kar namatrajo, ko je več dogajanja in hrupa, kot je navajen).

Počasi, pa bo že vse sprejel. En teden je premalo za "sodbo".

(odgovor članu kaja02)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.2.2009 12:27:04   
Lalica1
Kaj pa če se ji je kaj hudo zamerilo pri dedku in babici? Mogoče pa vseeno ni vse tako idealno kot ti misliš? To je samo en predlog, da ne boš mislila, da hočem stare starše očrniti, ampak možno pa je. Ti najboje veš!

Ali pa tako kot pravijo punce: naj babica pride k vam domov, da se jo bo navadila.

Pa pojdi tudi ti kdaj za več ur z njo k starim staršem.  Ob tem jo prepusti predvsem njima, ti pa bolj od strani opazuj, kako bo reagirala. Mogoče boš našla odgovor zakaj tako vse zavrača...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.2.2009 12:49:41   
ThinkPink

IZVIRNO SPOROČILO: Lalica1

Kaj pa če se ji je kaj hudo zamerilo pri dedku in babici? Mogoče pa vseeno ni vse tako idealno kot ti misliš? To je samo en predlog, da ne boš mislila, da hočem stare starše očrniti, ampak možno pa je. Ti najboje veš!

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.2.2009 12:57:15   
ThinkPink
Prehitro stisnila...

No, edino kaj bi se ji lahko zamerilo oz. kar sem skoraj 100%, da jo moti je, da je babica bolj glasne sorte. Pa ne, da bi se drla na tamalo (bog ne daj), ampak npr. ko prideva jo sprejme z velikim navdušenjem in hrupom, to pa naši ne ustreza, ker se je kar vstraši in takoj joče. Smo se tudi pogovarjali o tem, pa babica ne more iz svoje kože. Drugače pa ji ni hudega pri njima, jaz jima 100% zaupam, da se trudita po najboljših močeh. Ko smo tam vsi skupaj, npr. na kosilu je tamala čisto ok in se z njima igra, tako da mislim, da njo moti samo moja odsotnost in da bi bilo enako v vrtcu.

Da bi pa jo varovala pri nas doma, pa nočeta.

Neposredna povezava do sporočila: 7
6.2.2009 13:14:17   
end1
bo boljše sigurno, babica pa lahko tiše, če le hoče, saj je odrasla ženska, za svojo vnukinjo bo ja potrpela. Tudi pri moji je preglasno govorjenje ene babice bil vzrok za jok, sam to je nastala pol dolga štorija. Drugače pa v jasli z deklico.

Neposredna povezava do sporočila: 8
6.2.2009 13:17:39   
josephine27
meni se tudi porodniška počasi  izteka in bom otroka pustila pri babici do jeseni ko gre v vrtec. me tudi mene skrbi kako bo. ima babico zelo rad ampak samo ko sem jaz zdraven. sem ga parkrat pustila po 4 urce za vajo in baje je bila smrtna tišina ( drugače stalno neki čeblja). Jedel sicer neki je ampak ko je bil čas za spanje je bil pa tak jok da ga niso mogli potolžit in so potem mene poklicali da sem prišla ga iskat k je bil totalno koma. vseeno upam, da se bo počasi navadil tud na spanje. sporoči kako gre!

Neposredna povezava do sporočila: 9
7.2.2009 20:35:54   
Tisana
IZVIRNO SPOROČILO: ajataja

kaj pa če bi babica prišla k vam domov in bi bila tam z otrokom,mogoče bi bilo bolje ker bi otrok bil v domačem okolju.
 Pri nas se tudi to ni obneslo. Od kar se sooča s tem strahom pred zapuščanjem, in sem jo za par ur pustila z mojo mamo pri nas doma, več ne pusti moji mami niti, da se jo dotakne, kaj šele, da jo vzame v naročje. Ko je moja mama v bližini (kjerkoli), je pupa čisto alergična, če se oddaljim samo nekaj centimetrov, ker jo je očitno tako strah, da bom odšla. Pri nas je celo malo bolje, če jo odpeljem k moji mami domov - sicer je jok, ko odidem, a se potem nekako zamotita, pa čeprav občasno hlipa in kaže na vrata, pa vendar vsaj nekaj poje in tudi zaspi po dolgotrajnem uspavanju. ThinkPink, težko ti kaj pomagam, a mene vsi tolažijo, da je to le faza, ki jo pač eni otroci mnogo bolj intenzivno preživljajo kot drugi. Jaz upam, da bo kmalu minilo, ker sem že povsem izčrpana od večnega joka, nerganja in plezanja po meni. Pri nas je situacija celo takšna, da je kolikor toliko zadovoljna samo, ko sva oba s partnerjem ob njej. Takoj, ko eden stopi samo za vogal, je že jok, če je pa moja mama zraven, pa vrešči.

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.2.2009 21:03:29   
tanja22
Pozdravljena thinkpink, to je pogosta reakcija otroka ob odhodu, ko ni več toliko časa z mamo, kot je bil prej. Koliko pa je stara? Čeprav je to sorodnik (v tem primeru stari starši), otrok potrebuje čas da se navadi nanj. Zagarantirano bo začela piti več, nato jesti in kmalu bo tudi spala. A vsak otrok je poseben, nekateri potrebujejo manj, nekateri več časa. Ko bo hčerkica "razvila zaupanje" do babice in dedka, se bo vse uredilo. Verjamem da vam ni lahko, a verjemi vsak dan bo boljše. Tudi doma se čimveč pogovarjajte o babici in dedku, ji razlagajte kaj lepega o njiju,...ter izkoristite čimvel časa za crklanje ko sta skupaj. Ko pride do takšne spremembe v njenem življenju to ni razvajanje.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 11
7.2.2009 23:02:11   
PiaM
Mi smo imeli v vrtcu na začetku enake probleme in se je vse počasi uredilo. Bi jo pa na tvojem mestu dala raje v jasli.

(odgovor članu tanja22)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.2.2009 23:56:12   
atea
poskusite najti nekaj kar ji je zelo všeč: hrana, ograča, žival,.. in naj ji babica ponudi - tako bo dogajanje pri babici drugačno kot doma ter nekaj novega
toda ne  bodite ljubosumni, če je to otroku všeč pri babici- naj bo to samo njena posebnost
ne takoj nato isto stvar imet tudi doma
pri nas smo imeli tudi malo težav, ko pa ji je vzgojiteljica povedala da ima samo za njo določeno hrano v kateri neznansko uživa( da je uganila )-z mojo pomočjo-
kaj rada je se je pa svet zasukal v drugo smer                                                                                   kot bi odrezal se je zjutraj mudilo v vrtec ter ni se več mudilo domov

Neposredna povezava do sporočila: 13
8.2.2009 21:47:03   
jajula
pri nas je bila v času porodniške totalna kriza če me ni blo zraven in me je bilo ful strah kako bo v varstvu. no zato smo začeli tri tedne pred službo z uvajanjem babice in to kar pri nas doma. in se je ful dobro obneslo, ker je bila mala v domačem okolju in ima vse svoje stvari pri sebi. smo pa najprej začeli tko da smo se skupaj igrale, potem sem šla malo ven in tako stopnjevali za cel dan dokler sem bila še na porodniški, tko da če bi bla kriza bi loh prišla domov.
no pa najprej tud ni hotela jest od drugega kot od mene, ko ji je dala babi jest je bil sam jok. potem pa se je počasi navadla in veselo je tudi pri njej.

(odgovor članu atea)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.2.2009 14:54:23   
ThinkPink
Da se malo javim...danes je bilo že kar bolje, jokala skoraj nič, spila pol litra čaja, od njiju ni hotela jesti, ker sem imela vmes 1 uro prosto, sem jo šla nahraniti, tako da je vsaj nekaj pojedla, bili so tudi na sprehodu, kjer je lepo hodila in ju držala za roke (mene recimo noče:)) Spala še tudi ni, je pa mirnopočivala v posteljici...kar pomeni, da bo nekoč tudi zaspala tam. Uhh...upam, da ne sklepam prehitro, da se bo navadila in bodo vse moje skrbi zaman...

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.2.2009 23:52:25   
* Mateja *
otrok se mora navadit na novo okolje in ljudi, pa čeprav so žlahta. sej v vrtcu imajo tudi prvi mesec krizo, sej bo bolje s sčasom. Čas ji dejte, pa bo!

Neposredna povezava do sporočila: 16
15.2.2009 20:42:04   
ena varuska
ce ima otrok zacetno krizo,se to odraza tudi na apetitu in spanju..Takoj,ko bo otrok zacutil,da mu ni hudega,bo zacel jesti..Pri nas se dogaja ravno nasprotno-otroci zelo radi jedo,doma pa ne,tako da se lepo redijo in tudi spijo lepse,kot doma..Mislim,da po najvec 10 dneh mora otrok sprejeti vzgojiteljice,saj naj bi bila ona tista,ki se potrudi,da otrok v vrtcu tudi papca...Ampak je pa razlika med vzgojiteljicam,pri nas se hranimo tudi 30 minut,ce je treba..Ampak imamo prevelike pozeruhce,ki se jim mudi jesti..LP varuska

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?