ThinkPink
|
Mi imamo pa en velik problem z varstvom naše tamale. Pazita jo babica in dedek, ki se res trudita in naredita vse, da bi naši dami bilo udobno, pa vendar noče pri njih nič jesti, spije veliko premalo, noče zaspati (danes je bila pa tako utrujena, da je zaspala stoje oz. stala je ob kavču in imela naslonjeno glavico gor.) Poskušala sta vse finte, da bi kaj pojedla ali spila, hotela sta jo zamotiti, animirati, ponudila sta ji hrano v roke, hranila sta igračke, nastavila sta ji žemljico, če bi se spomnila in sama vzela, pa nič. Tako skoraj 8 ur ne pije čisto nič in se bojim, da tako dolgo več ne bo šlo. Spije pa morda cca. deci čaja. Tudi zaspati noče, ne v posteljici, ne na kavču, ne na rokah... Tako da sedaj nima niti dnevnega počitka, ob 18.30 pa doma dobesedno pade v posteljico. Pa tudi joka veliko, zjutraj ko jo prinesem je ena velika žalost, čez dan se pomiri in igra, ko pridem po njo pa spet jok, mami, mami.. V varstvo k babici in dedku sem jo uvajala že prej, tako da je bila vsak teden kakšno urco pri njih, sedaj pa bo morala biti vsak dan od 6-8 ur. Takšno stanje traja sicer "komaj" en teden, pa vendar me zanima...Ali se bo še navadila in začela delati vse normalno kot doma? Kako dolgo sploh otroci potrebujejo, da se privadijo nove rutine? Ne vem, mogoče pričakujem preveč od nje, da se bo kar navadila, samo mene to dobesedno ubija, ko vidim, kako je dete trpi, ko je v varstvu... Upam, da ima kakšna izkušena mamica kakšno vzpodbudno besedo.
|