|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V tolažbo tistim,ki imate podobno težavo
13.3.2008 9:11:53   
Anonimen
Se še spomnite,ako smo jamrale,da naši otroci imajo težave z odvajanjem blata?Naš Timi je kar 4 leta,še več od dojenčka dalje,je smtarla kakanje,kot nekaj hudega,bolečega.tudi po teden dni je zadrževal balto,stiskal in jokal.jokal,ko je moral na WC,histerično in obupano.
veliko poti smo naredili,do zdravnikov.rekli so,da je psihično,da se bo uredilo.
težko smo čakali ta dan,saj je bila res huda ta težava.Sirupi taki in onaki so kamaj kaj pomagali.res je moral pošlihtat v svoji glavi.
No in sedaj ga moram pohvaliti,zgodilo se je.Letos avgusta bo star pet let in že dva meseca mu je odvajanje blata postalo,čist normalen dogodek.
Sedaj hodi redno,tudi do dvakrat dnevno,brez joka.
Torej mamice,ki se še ubadate s to težavo.Potrpljenje in čas jim dajte,vse se bo uredilo,slej kot prej.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V tolažbo tistim,ki imate podobno težavo
13.3.2008 9:39:55   
fragola
Hvala bogu, da se je tako rešlo, da je blo res samo zaradi psihičnega izvora!
Jaz mam pa bratranca, ki je imel lih tako zelo velike težave z kakanjem in so mu morali dnevno delat klistir, po velikih mukah, jokih in nevem še kaj vse so mu ugotovili, da se je na črevih naredila neka membrana in zato ni mogel normalno kakat, zdaj po operaciji pa kaka normalno, tudi pri njemu so rekli, da je psihičnega izvora, vendar ni bilo, tokrat so zdravniki bilo zelo nemarni, ker bi ga lahko vzeli bolj resno, kajti fant je star 11let!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.3.2008 11:11:58   
Karina&Laura
Neva6,

zanima me ali je otroku kaj škodovalo če ste dalj časa dajali sirup. Moja punca je stara 3,5 leta in od tretjega leta naprej nam dela kakanje problem prej je že leto dni hodila vsak dan v stranišče kakat. Sedaj ji dam vsak dan žlico sirupa včasih tudi po dve in potem ji moram dat plenico da se vanjo pokaka al pa se kar v gate. Bojim se da bi se navadla sirupa ker ji ga dajem vsak dan.

Me veseli, da vam je ratalo.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.3.2008 11:52:36   
Naja30
Super, da se je uredilo! user posted image  

Ko sem bila majhna, sem tudi jaz imela obdobje, ko nisem hotela na wc, pa ne vem zakaj. So rekli zdravniki, da je psihološko. Mogoče res, je pa nekega dne minilo samo od sebe.

(odgovor članu Karina&Laura)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.3.2008 11:54:27   
viv_
Tako kot pravi Neva, pošlihtat morajo v glavi! To je trajalo pri nas v starosti 1 - 2 leti, torej skupaj 1 leto!

Mirna - 19. 12. 2003
Zarja - 30. 10. 2006

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.3.2008 12:14:37   
srki
Joj, tole je moralo biti pa res mučno, tako za vas kot za njega, uboščka. Samo da je zdaj dojel, da ni to nič takegauser posted image .

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.3.2008 12:29:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Karina&Laura

Neva6,

zanima me ali je otroku kaj škodovalo če ste dalj časa dajali sirup. Moja punca je stara 3,5 leta in od tretjega leta naprej nam dela kakanje problem prej je že leto dni hodila vsak dan v stranišče kakat. Sedaj ji dam vsak dan žlico sirupa včasih tudi po dve in potem ji moram dat plenico da se vanjo pokaka al pa se kar v gate. Bojim se da bi se navadla sirupa ker ji ga dajem vsak dan.

Me veseli, da vam je ratalo.

Nam je zdravnica dala Portalak.nekaj časa smo mu ga dajale,samo,da rezultatov ni bilo,pa sem jaz svetovala,da naj ne bi ga dajali več,ker sem , kot zdravstveni delavec imela malo pomislekov,da se črevo ne bi polenilo.
Naj ne bi škodovalo,pravijo.No nato smo pa na RR-ju izvedele-uporabica Šnucika se je potrudila in našla,sirup,ki ga kupiš v lekarni.se opročša,,ker se ne spomnim imena sirupa.Ni odvajalo je pa mehčalo blata,tako zmehča zasušeno
blato v črevesju in gre lažje.Pri takih težavah,so svečke la blažji žegen,ker spucajo le spodnji del črevesja,potrebno pa je spucat po vsej dolžini zastalo blato.Takih problmov ima mnogo otrok,le redki imajo te težave zardi okvar na črevesju,ostali pa zaradi nezrelosti.
Bom poskusila poiskati temo v kateri je ime tega sirupa.

Neposredna povezava do sporočila: 7
13.3.2008 23:36:46   
valči
Neva 6,
me veseli,da ste rešili stvar,sem ti danes mislila pisat pismo.
Če bi mi mordalahko svetovala.Smo v taki godlji,triletna hčerkica ima hude težave s kakanjem,saj si verjetno brala našo štorijo,na dva dni jo prisilim,da gre kakat in joka,kriči zadržuje z mukami spravi ven.Tako sva se danes mučili,jo je tiščalo,pa ni hotela pritisbnit,po svečki šele dva kupčeka,ki sta bila bolj trda.Meni je bilo kar slabo od žalosti,res,ker se tako trudim za njo.Ji dajem vlakninsko hrano,polnozrnat kruh pečem sama za njo,sadje,zelenjavo,suhe slive,pomaranče,veliko pije,pa pe 2 krat na dan dobi Lacecton sirup.Pa ničuser posted image user posted image Pa nima mehlkega blata.Sem spet čisto iz sebe od skrbi in ni čudno,da jo je strah kakat.

Kaj naj ji še naredim za zmehčat blato?Pa še kivi mi vsak dan poje.
Kakanje ji je največja muka sploh.

Potem sem še danes dobila odpustno pismo z bolnice,v katerem zdravnica krivi mene in družino za zaprtost in da ima neustrezno hrano.Kot da bi mi nož zasadila v srceuser posted image In da samo mleko dajemo in nič sadja ter zelenjave,pa še par takih pikrih laži je navedla,da mi je minilo do nje,nesramnost.Že tako sem prizadeta,pol pa še ta z...user posted image

Oprosti,ker smetim temo,samo karkoli,bim mi hudo prav prišlo,ker se mi punca zvija že,ko kahko vidi.

Pa čestitke vnukecuuser posted image ,upam,da nam tudi nekoč uspe tako srečo doživet.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.3.2008 8:02:39   
Blink1
Ojla

Še ena mamica, ki je dala vse to skozi. Pri nas se je začelo pri 2. letu in je trajalo do 3. Celo leto. Takoj na začetku, ko sem spraševala po lekarnah, so mi že farmatevtke rekle, da je to faza, ki jo nekateri otroci pač morajo preživet.

In tako smo živeli... iz dneva v dan, od kakanja do kakanja... jokanja, napenjanja, boleče ritke itd... Spremenili smo prehrano, nehali piti mleko in jesti sladko.

Vsak dan sem ji dajala 2 žlički Portalaca... je bilo za malenkost bolje, ampak otroci morajo to porihtat v glavi.

jaz sem se držala tega, da več kot 3-4 dni ni zadrževala. Četrti dan sem ji dala svečko, ki je v bistvu služila za stimulacijo. Neja je namreč blato zadrževala in sem ga včasih že kar videla, ampak potisnit pa ni hotelauser posted image user posted image Že ko sem samo omenila svečko je včasih šla kakat. Če ne, pa sem ji svečko dala in je v naslednji minuti pokakala svečko in vso blato.

Najbolj pomembno je, da je blato mehko, da izgubijo strah. Ampak problem mehčanja blata ni v sirupih, ampak v rednem odvajanju. Če otrok 4 dni blato zadržuje se to strdi ne glede na sirup.

Tudi mi smo potem začeli uporabljat sirup Lactecon, ki ga je predlagala Šnucika in takrat se je nehalo. Verjetno ne samo zaradi sirupa, ampak tudi zaradi tega, ker je to obdobje minilo. Od takrat kaka brez težav, če pa opazim kak dan, da je blato trše, pa ji dam ta sirup.

Naj vam čimprej mine... jaz sem bila res že čisto obupana. Hodili smo okoli zdravnikov in nismo dobili ničesar. Nikoli pa nismo šli tako daleč, da bi razmišljali o klistirju.

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.3.2008 8:12:55   
klepetka
čist isto kot opisuješ ti,neva ,je bilo pri nas.Pri nas je bil učinkovit le sirup LAcecton,ker ni tak osladek.Po portalaku in prorektalu je šlo tamalmu na bruhanje zarad sladkosti.Na  glicerinske svečke je pa tud že čist imun ratal.
Amapk presekirala pa sem se toliko zraven ,da to ni res.
Je bil  tamal pa zdaj star 5 let.

aja,pa nam je rekla pediatrinaj da ne bo odvisen od sirupa ,ki smo ga skoraj vsak dan dajali,ker da to ni odvajalo.

tako da tudi pri nas je bil potreben samo čas.

(odgovor članu Blink1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.3.2008 8:44:34   
Anonimen
Valči,pozdravljena.
In ostale tudi pozdravljeneuser posted image
Nič se ne sekiraj več,sedaj ti lahko to rečem.Pa ne oziraj se na zdravnike,ki nimajo ne posluha ne razumevanja,ampak samo obsojajo v tri dni.Take presliši.Nikar se ne počuti krivo.Samo poglej koliko nas je,ki smo se spoprijeli s takimi težavami.Priznam,da smo se tudi pri nas doma počutili krive,kajti kljub temu,da imam tri otroke,se s tako težavo nisem še srečala.Naša pediatrinja,je takoj rekla,da je psihičnega izvora,enostavno tak otrok pojmuje kakanje nekaj,kar mu prinese bolečino,zato zavrača.Tudi mi nismo videli izhoda in obupno smo si želeli,da se že enkrat to konča.
Z omenjenim siprupom smo mehčali blato,podkupovali,naprimer,če se je pokakal,je dobil nagrado,če ne ,pa naprimer ni dobil,tistega,ki si je tisti dan zaželel.Pač smo se poslužili tudi takih drastičnih posegov,skreganih z
napisano besedo psihologov.In glej ga zlomka v dveh mesecih sekiranja in truda je uspelo.Poznam še eno deklico,ki je imela leta take težave,njej so revci delali klistirje,preden so ugotovili,da je težava tudi zaradi celijakije.Ampak to je redko.In deklca sedaj normalno odvaja.
Zatorej,potrpite,vem,da je hudo,ampak nekega dne,ko bo zrelo,bo uspelo.
Aja,pa naš ima zdravo prehrano,veliko sadja,veliko zelenjave.Če pomislim živi od tega,nor na sadje in zelenjavo,poleg ostalega seveda.

< Sporočilo je popravil neva6 -- 14.3.2008 8:45:18 >

(odgovor članu klepetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.3.2008 8:45:37   
ana b
Oj!
Neva user posted image  super, da se je porihtalo.

Mi še vedno čakamo ta dan. Enostavno ne zna kakat. Namesto da bi pritisnil stiska ritko user posted image . Do sedaj smo ga že 2x peljali na klistir. Pri nas še najbolj zaleže, če vsaki dan zjutraj težim, da mora kakat, ker bo sicer dobil zdravilo v ritko (=svečko), ki pa jo ne mara. In potem se pokaka, ampak samo v pleničko user posted image , če ga pa kaj zmoti, pa seveda adijo kakanje user posted image .

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.3.2008 9:07:27   
Anonimen
Ana,tri leta in več se je vse vrtelo okoli kakanja.dan na dan si slišal le te besede.ajde gremo kakat,ko si videl,da ves rdeč v obraz stiska in stiska.Moja hči ga je posadila na školko in držala kar ritnici narazen,tako,da ni mogel več stiskat nazaj,včasih je uspelo,da je kar ven padlo,včasih pa mu je uspelo potegnit nazaj in spet cel dan agonije.Najbolj nas je bilo strah,ko si ga v kakšnem vogalu videl,da je že na koncu,da bo sedaj pa le kakal,in predn si ga prinesel do školke ga je že minilo in sote od začetka.To so bile scene za kakšno grozljivko ali psiho nadaljevanko.user posted image

(odgovor članu ana b)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
14.3.2008 9:13:43   
Karina&Laura
Moram vam povedat da mi je kar malo lažje prenašati vse te težave ko berem, da se tudi druge soočate s temi problemi pri naših otrokih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.3.2008 9:17:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Karina&Laura

Moram vam povedat da mi je kar malo lažje prenašati vse te težave ko berem, da se tudi druge soočate s temi problemi pri naših otrokih.

A ne de?Jaz nisem mogla verjet,da jih je veliko otrok,ki se jim to dogaja.Sploh,da lahko obstaja taka težava,nisem niti pomislila.
Ponavljam,sedaj lahko malo mirneje počakate,da bo čas zrel.meni so rekli,da tam do petih celo šestih let se lahko zavleče.

Neposredna povezava do sporočila: 15
14.3.2008 23:47:43   
apolonica
tud sama sem se že velikokrat zjokala, ker moj 3,5 star lumpek zadržuje blato. enkrat sem celo  odprla temo na to. to se nam vleče 1 leto.
neki bi vprašala: sama mam občutek, da če ga silim na wc, dobi še večji odpor in noče. sploh ne pomnim pa kdaj bi mi nazadnje sam povedal, da bo šel.
včasih ne gre tudi 6 dni, ampak klobasa po sploh ni trda, ampak ogromnauser posted image !
tko da ga vedno opazujem in mu v šali rečem, da mam eno skrivnost za povedat in mu ji bom na wc, da ne bo nihče slišal. sam pol sediva in se pogovarjava tud 1 uro. pa se nič ne pritožuje, da ne bo, tud pritiska, ampak ne dovolj.

kak je pa vaša taktika? pri nas glicerinske svečke ne pomagajo.

sam kako ukano in idejo bi tud sama rada zvedla, ker sem sigurna, da je to psiha.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.3.2008 0:02:51   
karmy
moj brat pa je mel težave do pred kratkim, ko so mu ugotovili da ma gliste že dolgo dolgo časauser posted image zdaj so mu dali zdravilo,pa nima več problemov z odvajanjem blata... 

< Sporočilo je popravil karmy -- 15.3.2008 0:03:01 >

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu apolonica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.3.2008 8:12:45   
šnucika
super neva...za Timija!user posted image

Lactecon tudi pri nas stopi v akcijo,ko ne more kakat...sedaj že sama prosi zanj.

P.S. po mojem je Timiju pomagalo plavanje z mano....user posted image user posted image  (šala)

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.3.2008 10:06:12   
Anonimen
apolonica pozdravljena!Nobene posebne taktike nismo našli.enako smo se obnašali kot ti.Prepričevanje obljubljanje,branje knjig na WC-ju itd,pa ni uspevalo.Včasih je postiskal včasih pa ne,če je začutil,da ga kao boli je odnehal.Edino kar nam je ostalo,je bilo,da,ko smo ga opazili,da se napenja,smo dirkali na stranišče,tudi po desetkrat na dan.Muke so trajale po teden in več.Le v vrtcu je nekako imel rešpekt do vzgojiteljic in je šel.Tudi naš je nabral materijala v enem tednu,da se je enkrat skor školka zamašilauser posted image
Šnucika,najbrž pripomore tudi gibanje za boljšo prebavouser posted image

(odgovor članu šnucika)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.3.2008 13:43:42   
tiktak
O super. Mi smo imeli te težave hvala bogu le kakšna 2, 3 mesece, pa se je potem uredilo kar samo od sebe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?