|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V skupini z mlajšimi....
13.8.2008 11:22:06   
Še ena T
Izvedeli smo, kako bodo razdelili in prerazporedili otroke v skupini s 1.septembrom.
Moja hčerka je rojena konec leta 2005. Skupaj s še enim fantkom iz njene skupine, ki je tudi  rojen konec  leta, bosta prerazporejena v skupino z mlajšimi letniki.  Nekateri pravijo, da zdaj hčerka ne bo več tako hitro napredovala in da se bo zaradi družbe predvsem mlajših otrok tudi sama malo pootročila. So s tem res kakšne večje težave? Ima katera že podobno izkušnjo?
Se morda to potem pozna pri vstopu v šolo, ko bo pa morala iti s svojim letnikom, pa bo tam med najmlajšimi in nenavajena na tempo starejših?
V bistvu zaupam vrtcu in mislim, da so zadevo že tako preučili, da bo prav, ampak ob trenutni prezasedenosti vrtcev se tudi malo bojim, da kar malo pokrpajo skupine na škodo otrok.
Prosim za kakšno izkušnjo. Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V skupini z mlajšimi....
13.8.2008 11:55:15   
majcci
Ko je šla naša v vrtec, je bila v svoji skupini (1-3 let) najmlajša. Je novembrska in je šla v vrtec, ko je bila stara malo manj kot 2 leti (septembra je šla v vrtec, novembra je bila stara 2 leti). Drugo leto vrtca pa je ostala v tej skupini od 1-3 let, vsi njeni vrstniki pa so šli v višjo skupino, tako da je bila potem v tej skupini najstarejša. Ker ni šla s svojimi vsrtniki naprej (s katerimi gre letos v šolo) in ker se je pootročila na začetku (več se je jokala, govorila bolj z otročjim glasom, ...), se je mama šla protožiti, vendar ni pomagalo nič. Je ostala v tej skupini. Čez eno leto je potem prišla spet k svojim vrstnikom in ostala z njimi potem do konca in gredo letos skupaj v 1. razred.
Na začetku kot sem napisala, se ji je poznalo, da je najstarejša in da so ostali mlajši in se je spustila na njihov nivo, kar pa ni trajalo dolgo kakšen mesec. Je pa res, da je še enkrat "predelovala isto snov". Tako da ni ne vem koliko napredovala. Saj škodilo ji ni, vendar smo bili vsi mnenja, da bi ji bilo bolje, če bi šla s svojimi naprej, tudi glede prijateljstva.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.8.2008 12:13:53   
Alfabeta
Moj je bil prvo leto najmlajši, kar je bilo dobro, ker je pobiral za starejšimi. Naslednje leto pa je bil najstarejši, tako je pravzaprav še sedaj ko je star 4,5 let ampak moram reči, da kaj dosti se ni poznalo, edino na začetku je hotel nekaj bolj po otročje, po dojenčkasto, pa bi se kar cmeril, ampak sem ga pravi čas ustavila. No, potem naprej ni bilo težav. Je pa najbolj priljubljen v skupini, ker je najstarejši, prepuščajo mu vlogo liderja (kar največkrat tudi ni +), kar on reče, to pa delajo,...user posted image No, ampak ni pa on potegnil za njimi, ampak se oni zgledujejo po njem. HB ni pretepač,....ker potem bi bila pa kriza

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.8.2008 12:57:28   
MAŠKA
Naša je bila tudi med najstarejšimi v najmanjši skupini in je v vrtcu zelo dobro napredovala. Mislim, da imajo program prilagojen tako, da se ti ni treba ničesar bati.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.8.2008 14:34:08   
Še ena T
Joj, naša je že itak precej otročja in jokava tudi, tako da res ne vem, kaj še bo, če bo med mlajšimi... Že zdaj uporabi izgovor: če sem pa še majhna..., če se ji kakšno stvar ne da narediti.

Pritožbe najbrž niso smiselne, saj ne morem vedeti v naprej, kako se bo stvar obnesla. Upam,da vsaj dobi dobro vzgojiteljico.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.8.2008 16:43:50   
t5t6
Moja sta oba bila vedno v mešani skupin, saj je v našem vrtcu samo ena skupina v kateri so vsi od 1 do 6 skupaj. Jaz zelo zagovarjam take skupine saj se mi zdijo bolj življenske, otrok se nauči na različnost, no lani in letos je tako, da je skupina postala zelo heterogena, moj in še trije so petletniki ostali pa so stari tri in maj let. Kako pa se to obnese je odvisno tudi od vzgojiteljic, pri nas se zelo dobro saj starejše otroke zadolžijo tudi za mljaše, ko grejo ven jih obujejo, jim kaj prinesejo, lahko pomagajo porivati voziček... starejši so tudi reditelji in zato se počutijo zelooo pomembne. Si pa pri določenih aktivnostih vzgojiteljice porazdeljio delo tako, da se ena ukvarja samo s starejšimi, druga samo z mlajšimi. Jaz mislim, da v skupinah, kjer otroci niso čisto enako stari lahko več pridobijo kot pa izgubijouser posted image

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.8.2008 20:25:56   
Rubin.
A bo ostala v jaslih? Torej bo v skupini z 1 leto starimi otroci?

A niso skupine od 1-3 in od 3-6? 

No v tem vrtcu, ki ga bo obiskovala mala miss so jasli od 1-3, potem pa sta v vrtcu dve skupini od 3-5 in 5-6 letniki, to se mi zdi super porazdelitev.

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.8.2008 0:54:28   
janja
V našem vrtcu (pa mislim, da tudi v drugih vrtcih) imajo za to prilagojen program. Ko je šel naš iz jasli (in njegova skupina) so jim priključili skupino 5 letnikov. Naši 3 letniki so se od njih veliko naučili. 5 letnike so pa motivirali tudi tako, da so imeli oni zahtevnejše naloge in so bili nemalokrat učitelji mlajšim. Otroci so se med seboj zelo dobro razumeli. No, staršem 5 letnikov je bilo pa to malo manj všeč. So stalno nekaj komplicirali. Moram pa reči, da 5 letniki niso bili čisto nič prikrajšani in so imeli naloge in igro prilagojeno njihovi starosti, 3 letniki pa svoji starosti. Vzgojiteljici sta sicer rekli, da je to kar naporen projekt, ampak sta ga lepo speljali. Tako, da mislim, da ti ni treba skrbeti. Mi je pa všeč v našem vrtcu, da skupin, ki so se izoblikovale že v jasli, ne razbijajo. V skupini od starejšega sta bila že od začetka 2 otoka en letnik mlajša, pa ju niso nikoli dali v mlajšo skupino, ampak ostajata še vedno s prvotno skupino.

Mislim, da so tvoje bojazni odveč.

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.8.2008 10:06:03   
hanita
Isto sem jaz ugotovila, ko sem včeraj šla pogledat seznam, naša je najstarejša, drugi so par mesecev maljši, eni celo leto mlajši. Itak mi ni najbolj prav, ko jo primerjam s sosedovo, ki je 6 mesecev starejša in je v večji skupini, ni med njima prav nobene razlike.
Veliko je odvisno od vzgojiteljice, kolko se bo potrudila in prilagodila program večjim in sposobnejšim otrokom. Mogoče pa za prvo leto ni niti tako slabo, da bo z mlajšimi, malo zaradi samozavesti.
Kako velike pa so skupine pri vas, meni so rekli da jih je lahko 20?

(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.8.2008 11:18:07   
Še ena T
Pri nas je rekla, da je normativ za jasli 14 otrok, za starejše pa 18.

Saj res, zdaj me je ena med vami spomnila:
Ali to pomeni, da bo ostala v jaslih??? 
Potem bo v jaslih do skoraj četrtega leta..user posted image  ??
Nič mi ni jasno.  To pomeni tudi, da bomo še eno leto plačevali ceno za jasli?

Mislite, da je neprimerno, da s tem obremenjujem vzgojiteljice? Ampak bodo pa užaljene, če grem vprašat kar ravnateljico..

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.8.2008 19:38:34   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: Še ena T

Saj res, zdaj me je ena med vami spomnila:
Ali to pomeni, da bo ostala v jaslih??? 
Potem bo v jaslih do skoraj četrtega leta..user posted image  ??
Nič mi ni jasno.  To pomeni tudi, da bomo še eno leto plačevali ceno za jasli?

Mislite, da je neprimerno, da s tem obremenjujem vzgojiteljice? Ampak bodo pa užaljene, če grem vprašat kar ravnateljico..

Ja, moj je februarski in je bil seveda do septembra star 3,5 leta in sem do takrat plačevala jaslični prispevek. Do septembra ko je šel v novo skupino, ne jaslično.

Ena beseda ni konj. Pojdi do ravnateljice, če te tako moti. Z vzgojiteljico o premestitvi ne boš dosti rešila.

(odgovor članu Še ena T)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.8.2008 12:00:53   
Nika v službi
Za otroka, ki je dopolnil 3 leta in bi sicer spadal v II. starostno skupino, kolikor jaz vem, ne moreš plačevati jaslične cene. Stopi do vzgojiteljice, svetovalne delavke ali ravnateljice, odvisno, kako imate pri vas urejeno, in se pozanimaj.

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kaj jesti ob prehladu?
Prehlad, viroza dihal in gripa so bolj ali manj močni procesi čiščenja organizma, ki jih je dobro podpirati, ne pa zatre...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......