bambi
|
Pri nas bo razlika točno 2 leti in ko sem zvedela, da sem me je na začetku bilo malo strah, kako bo, ker se je naša Gaja zelo rada nosila, pa še stanovanje imamo mansardno, tako da je kar nekaj stopnic..... Na začetku mi je bilo slabo za znoret, hodila sem v službo, pa še en izpit sem morala opravit, tako da se mi je včasih že mešalo. Ko so slabosti minile, pa so mi v 20. tednu na UZ ugotovili, da imam posteljico preko materničnega vratu. To je pomenilo, da moram veliko počivati, absolutno nič dvigovati in v primeru krvavitve takoj oz. v roku 30 min prihiteti v porodnišnico. Najprej sem mislila, da tega ne bom zmogla, kako naj počivam in nič dvigujem ob 20 mesečni navihanki. Zjutraj mož gre v službo ob 5.30 in sem zato morala jaz vsako jutro poskrbeti za našo malo ljubico. Pa smo se vsega naučili!!!! Najprej je malo še izsiljevala, ker se je hotela nosit, potem sem se jaz vsedla na tla, jo objela, se pocartala in ji lepo razložila, da je ne morem nosit, ker imam v tebuščku dojenčka in da ga bi bolelo..... Nekaj časa je trajalo, da se je navadila, naučila se je sama splezati iz svoje posteljice, pač oblačenje traja bolj dolgo, ampak smo se vse lepo naučili, tako da ni problema. Pazit moram edino na to, da ko spi zraven mene, ko se ponoči zbudi in sama spleza k meni v posteljo, da me ne brca v trbuh. Kako bo ko pride sestrica, pa še ne vem, ampak če so vsi ostali preživeli bomo tudi mi, a ne??? Čim lepšo ti želim