|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V naših jaslih nimajo kahlic!!!
21.2.2006 14:02:03   
andrejaz
Kot je razvidno že iz naslova, v naših jaslih nimajo kahlic. Vedno sem živela v prepričanju, da imajo v vseh jaslih kahlice, in da vzgojiteljice otroke počasi navajajo na uporabo kahlic in se tako otroci zaradi skupinskega zgleda prej naučijo biti brez plenic.

Ko sem povpraševala na govorilnih urah, zakaj pri nas nimajo kahlic, sem izvedela, da ena deklica sicer uporablja kahlico, ki pa jo je sama prinesla zaradi težav s kakanjem, in da če želim, da lahko kahlico sama kupim in jo prinesem. To sem odklonila, ker se mi ne zdi smiselno, da bi samo moj otrok sedel na kahlici, če bi sploh hotel (omenjena deklica, ki jo že uporablja, pa je veliko odsotna zaradi bolezni). Dobila sem sicer še pojasnilo, da bodo mogoče spomladi občasno otroke dali sedeti na majhno straniščno školjko, ki jo imajo, vendar je to težko izvedljivo, ker je veliko otrok. Je pa v naših jaslih 10 otrok, ki so stari od 15 do 23 mesecev.

Prosim, če mi napišete, kako je z uporabo kahlic v vaših jaslih. 

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V naših jaslih nimajo kahlic!!!
21.2.2006 14:38:36   
Gordana-3
pri nas jo uporabljajo, v skupini je 14 otrok, najstarešji ima 2 leti in 2 meseca. moja je stara 22 mesecev in že nekako od novembra, oktobra jo dajejo na kahlo, ker je pokazala zanimanje, ko ta večji trije v vrtcu sedijo na njej. sicer do sedaj še ni bilo nič v njej user posted image
pa tudi tašča, ki hodi po njo, je zadnjič rekla, da je prišla po njo in so kar štiri punčke v krogu sedele na kahlah, vzgojiteljica pa je ta male previjala.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.2.2006 15:06:12   
Anonimen
Nasploh se kahljice v vrtcu čedalje manj uporabljajo zaradi higijenskih  predpisov. Nekaj pa je treba naučit otroka tudi doma, kajne? Drugače pa imajo v jaslih primerne majhne školjke na katerih prav tako lahko otroci sami sedijo!

(odgovor članu Gordana-3)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
21.2.2006 20:30:00   
andrejaz
Saj ni problem učiti otroka doma, vendar skupinski zgled marsikaj naredi. Vsaj pri našem je tako. Če bi vsaj nekaj otrok skupaj sedelo na kahlicah ali na školjkah bi mogoče tudi naš fant zdržal sedeti več kot nekaj sekund in mogoče kdaj naredli kakšen kupček. Star je pa 1,5 leta.

Upam, da bo še katera napisala kako je pri njih v jaslih.

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.2.2006 20:35:01   
TaRe*
Andreja jaz pa nimam pojma,ampak se bom pa pozanimala.
Vem,da kahlice imajo,ker sem jih enkrat videla v enem prostorčku.nisem še zasledila,da bi kdo gor čičal,ampak mogoče to še pride,kaj bi sicer delale tam.
Ti povem,ko izvem.user posted image

............ja,takle mamo..;)

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.2.2006 22:38:57   
Pajaca
Pri nas imajo vsak svojo kahlco in gor napisano ime..... začel so jo dajat gor že pred poletjem, torej ko je imela dobro leto...... sedaj je v vrtcu že skoraj suha.... rečmo da enkrat tedensko prinese domov mokre hlače.... dajo ji plenico le za sprehod in spanje. Prvič je bila brez plenice v vrtcu tam enkrat oktobra.... torej pri 19m.....

Je pa res da je naš vrtec zelo majhen, imamo le tri skupine otrok, tako da jim je najbrž lažje poskrbeti še za kahlce in odvajanje od pleničk.... so vzgojiteljice prav navdušene nad tem, če se otrok želi sam odvajat.

Aja je pa nismo nič silili... poleti je bila brez na vrtu, pa zraven bazena je imela kahlo..... jeseni pa doma ni želela več plenice...

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.2.2006 9:05:07   
kaja11
Pri nas jih od začetka dajejo na kahlico. Enkrat sem uletela ko je cela skupina na kahlicah čičala..... kaki cukriuser posted image . Moj lump je nad kahlico čist navdušen in mi doma sam pove kdaj ga kakat že od 15 meseca naprej. Ko zadevo opravi moramo pa valjda vsi ploskat in se čudit kaka faca je. Včeraj se je za planico prijel in kričal "KAJ JE TO... KAJ JE TO", pol se mu je pa očitno posvetilo in je nadaljeval v istem tonu "KAKAT, KAKAT"
Men je ful dobr, da so v vrtcu pričeli  s tem..... jaz mu sama sigurno še ne bi s kahlico težila.

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.2.2006 12:20:43   
Želvica
Tudi jaz imam enak problem. Otrok mi sicer hodi v vrtec, vendar je več doma kot v vrtcu. Zato ga že nekaj časa privajam na kahlico (sicer noče kakat, lula pa). Star je 22 mesecev. Se pa pojavi problem v vrtcu, ker jih v jaslih (v njihovi skupini) ne nameravajo dajati na kahlico, ker jih pač v tej starosti še ne dajejo. To sem se pozanimala pri vzgojiteljici. Ste mi pa dale idejo, da najbolje, da jo sama kupim in zahtevam, da se mojega malčka pač daje vsaj zjutraj enkrat na kahlico, da malo sedi gor, če ne drugega. Sicer pa ponavadi že sam hoče in reče, če ga lulat (ne vedno pa le).

LP

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?