|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V kolikem času v porodnišnico-odtek vode
14.5.2009 21:24:26   
Anonimen
Punce,

najbližjo P imam oddaljeno z avtom 3 min, ker pa bi rada šla rodit v LjP, ki je oddaljena 70 km  me zanima ali imam dovolj časa, da pridem do nje ko mi odteče voda?

hvala

tik pred rokomuser posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V kolikem času v porodnišnico-odtek vode
14.5.2009 21:26:28   
benika
Jaz se tako daleč ne bi vozila. Niti pod razno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2009 21:29:38   
Taula
Šla naj bi takoj kot ti odteče, če ti bo sploh odtekla, lahko boš imela samo popadke. 70 km je meni osebno predaleč. Jaz sem se peljala 5 min, pa sem bila paničnauser posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2009 21:30:51   
anika87
Jaz tut ne vem, če bi se... pa če maš 3 min do porodnišnice... A maš slabe izkušnje al kaj? Ali si čula negativne čveke o svoji porodnišnici? Ne vem no, če maš kak poseben razlog za Lj... ti že veš, boš videla, mogoče boš pa mela že prej redne popadke, preden ti odteče voda. 

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2009 21:32:42   
Isabellabina
Hm ,ja čisto odvisno ,lahko rodiš šele naslednji dan ,lahko pa že prej.Jaz sem še v petek zvečer ležala pred tv-jem in ko sem vstala se je ulilo in predno sem se zrihtala in zbudila moža so se začeli redni popadki na pet minut in vse krajši so postajali tako ,da je mož šibal z avtom ,ko zmešan...rodila sem v urci ...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.5.2009 21:40:29   
bskrle
Če se ti voda ulije, potem takoj v najbližjo P, če ti odteka počasi in so popadki  na 15 min- potem lahko greš kam dlje, če si prvorodka.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.5.2009 21:41:59   
zmajaz
Meni prvič plodovnica sploh ni odtekla - so mi šele v P predrli plodovne ovoje, 2. sem pa rodila 9 ur za tem, ko mi je začela plodovnica odtekati. Obakrat bi imela več kot dovolj časa, da pridem v P tudi na drug konec Slovenije. Še zdaleč pa ni pri vsaki tako, zato se ne moreš na to zanesti - ene rodijo zelo zelo hitro in vnaprej težko veš, kako bo pri tebi.

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.5.2009 21:44:11   
benika
Če se ti voda ulije, potem takoj v najbližjo P, če ti odteka počasi in so popadki na 15 min- potem lahko greš kam dlje, če si prvorodka.

Nima veze ali je prvorodka ali ne. Moja kolegica je prvič rodila v 20 minutah, jaz pa v 16. urah. Ni pravila. In ravno zaradi tega si jaz ne bi upala na tako dolgo pot.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.5.2009 22:11:18   
bjondi
Tudi jaz sem mislila kaka panika je ,če ti voda odteče...no meni je in to ornk in predno je rešilc prišel ,ker takrat kot naročeno nismo imeli nobenega prevoza domauser posted image ...in vse skupaj od odtekanja vode pa do rojstva je minilo 6 ur...no ampak popadke sem pa dobila šele po klistiranju...tko da je odvisno res od vsake posameznice...

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.5.2009 7:26:44   
pokec3609
.................da ne odpiram spet nove teme na isto vsebino........zdej bom 3 rodila, svojih popadkov ne poznam, obakrat prej so mi porod sprožili z umetnimi popadki.

Včeraj sem imela pregled pri G in le ta mi je še enkrat zatrdila, da če mi odteče vsa voda da me mora peljat rešilec.
A je to res tako pomembno?.....Do P imam 15 min. zakaj za vraga bi čakala  rešilca, če me lahk kdo pelje z avtom? Vem da moram ležati, ampak saj v avtu tut lahko.
Ker že sam filing da bi se mogla peljat z rešilcem ( razen seveda če ne bi imela nikogar da me pelje) mi je zlo zoprn.
Ker kaj ......bi mi odtekla voda , bi poklicala rešilca in potem bi rešilec pršu po mene in me od vrat stanovanja nesel leže al kako?

(odgovor članu bjondi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.5.2009 7:31:06   
resnično srečna
ja...naj bi te...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu pokec3609)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.5.2009 7:34:28   
fusia
Če odteče voda je lahko za otročka nevarno, če še ni spuščen z glavo v porodni kanal (al kako se temu reče), ker lahko ko se takrat spusti z glavico stisne popkovnico, če se slučajno popokovnica nahaja na tem mestu. Zato naj bi tudi ležala, če odteče voda.
Druga fora pa je, da se dohtarji in sestre v resnici zaradi tega nič kaj ne sekirajo, ker je verjetno to redek zaplet. Meni je odtekla voda doma in so se začeli popadki tako na ful. Do avta sem nekako prišla, v avtu sem kao ležala, v porodnišnici pa se niso nič trudili, da bi me dali v ležeč položaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
15.5.2009 7:48:21   
ninocka
Men je pri prvem odtekla voda, popadkov nisem mela. Rodila sem v Postojni, drugace sem pa iz LJ.
Pa se doma sem prej skor vec kot 1/2 ure bluzila - najprej pod tus, pa klicat v porodnisnico, pol me je tolk zeblo (adrenalin) in sem se tolk tresla, da sem sla v pojstlo pod kovter se gret, pa se vmes po revijah iskala, kaj moram spakirat za v porodnisnico, govorila mojemu, kje je kaj, on je pa pakiral.
V avtu sem se pa peljala sede (nisem vedla, da moram lezat), rodila sem pa cez cca. 8 ur s CR. V porodnisnici se mi je ulilo se enkrat ful vode, svojih popadkov nisem mela (dajali umetne), odpirala sem se dost hitro, edino pikec se ni spustil + mel je neko stisko z dihanjem, zato so mi  potem naredili CR.

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.5.2009 10:34:22   
bjondi
IZVIRNO SPOROČILO: pokec3609

.................da ne odpiram spet nove teme na isto vsebino........zdej bom 3 rodila, svojih popadkov ne poznam, obakrat prej so mi porod sprožili z umetnimi popadki.

Včeraj sem imela pregled pri G in le ta mi je še enkrat zatrdila, da če mi odteče vsa voda da me mora peljat rešilec.
A je to res tako pomembno?.....Do P imam 15 min. zakaj za vraga bi čakala  rešilca, če me lahk kdo pelje z avtom? Vem da moram ležati, ampak saj v avtu tut lahko.
Ker že sam filing da bi se mogla peljat z rešilcem ( razen seveda če ne bi imela nikogar da me pelje) mi je zlo zoprn.
Ker kaj ......bi mi odtekla voda , bi poklicala rešilca in potem bi rešilec pršu po mene in me od vrat stanovanja nesel leže al kako?

Po  mene je rešilec prišel ,ker pač nisem imela drugega prevoza...smo v prvem štuku in sta modela prišla gor me vprašala ,če sem v redu in če bom šla lahko po štengah dol peš user posted image ...pa tako priporočajo ležanje...tako sem z brisačo med nogami šla peš dol po štengah do rešilca...tako da sem od rešilca pa vse do rojstva otročička ležala-razen po štengah...

Neposredna povezava do sporočila: 14
15.5.2009 14:40:22   
daisyb
živjo,

jaz se tudi obremenjujem s podobnimi težavami. aprila sem se preselila v italijo...rodit pa moram v sloveniji in imam tudi cca 70 km do šempetra in ne vem ali naj grem tle v bolnico, če mi odteče voda ali naj se peljem do šempetra. jaz bom kar mojo ginekologinjo vprašala na naslednjem pregledu...bom vidla kaj mi ona reče.

najboljš, da vprašaš ginekologinjo.

lp,

daisyb

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.5.2009 14:59:57   
Tanja_
Jaz mam namen rodit v Postojni, sem pa iz Lj. Vprašala sem svojo G, ki je rekla, da je časa da pridem do Postojne tudi če mi voda odteče dovolj.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?