Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka? 16.9.2007 20:51:34
|
|
|
|
Anonimen
|
a je to tavelik zic kjer se pripne s tavelkim pasom? če ja potem jaz ne bi kupila takega sedeža. zato so zame zakon trimaxi, ki so veliki in je tut moja velikanka pri 18 kg še z lahkoto v njem
|
|
|
|
RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka? 16.9.2007 21:05:53
|
|
|
|
NinaŠ
|
Kupi 9 - 35 kg, ti sedeži imajo tudi še 5 točkovni pas, ki ga kasneje, ko je otrok dovolj velik, da se pripne le z avtomobilskim pasom, odstraniš. Anže ima zdaj dobrih 16kg, velik pa še ni zadosti, da bi ga pripela z avtomobilskim pasom - mu pride čito previsoko čez vrat.
|
|
|
|
RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka? 16.9.2007 21:05:59
|
|
|
|
mayci
|
Mi smo pred kratkim kupili Maxi Cosi RODI XR, naš mali pa ima 14 kg. Mislim, da je važno, da je otrok dovolj velik, da mu gre pas lepo čez ramo in ne, da ga reže v vrat.
|
|
RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka? 16.9.2007 21:12:19
|
|
|
|
Gina
|
Če se pripne z navadnim pasom od avta, oz. če nima posebnega pasu v avtostolu, na 5 točkah pripetega, otroka niti slučajno ne bi dala notri. Ti stoli so vsi nevarni, ne glede na teste. Notri dati otroka, ki še nima 18kg, pa ni pametno. Saj navadno se nič ne zgodi, če pa se, potem pa otrok, ki mu v tem primeru po možnosti gre pas malo čez vrat, leti s hitrostjo najmanj 40km/h 15-20 cm naprej in potem še z isto hitrostjo nazaj (kar je hitrost, ki potrga nekatere hrbtne drobne vezi ali mišice, enako se zgodi z vratnimi, spodnji del pasu se zategne z enako hitrostjo v otrokov trebuh, od česar dobi najmanj krvave podpludbe po trebuhu in vsakodnevne preglede z UZ, če nima kakih krvavitev v trebuhu, + z glavico udari toliko, da je možnost fejst pretresa - v primeru bočnega trka je dodatna možnost, da z glavo udari v tisti del naslonjala za glavo, ki trdo štrli ven, kar prinese še hujši udarec). Pri isti hitrosti otroku v avtosedežu s petočkovnim pripenjanjem otroku nič ni. A bi šla reskirat? Na tvojem mestu bi kupila avtostol s pettočkovnim pripenjanjem, ki je od 9-36kg in bo držal otroka. Je pa res take sedeže, ki bi bili kaj zakaj, težko najti pri nas. Ampak se najdejo, če dovolj brskaš.
|
|
|
|
RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka? 16.9.2007 21:21:25
|
|
|
|
Anonimen
|
Uf, sploh nisem porajtala, da se v tem sedežu pripne samo s tem avtomobilskim pasom. No, sej v štacuni bi dojela, pa ste mi pot prišparale. Ne, seveda, absolutno ne dam tamale v tak avtosedež! Hvala vsem!
|
|
|
|
RE: V avtosedež 15-36 kg lažjega otroka? 17.9.2007 0:29:07
|
|
|
|
Anonimen
|
pozdravljena,tut mi smo se znašli v enaki situaciji,tamalega 5mesečnika smo dali v sedež od 0do 18,ta velkega ,novembra bo 2 leti,pa v 15 do 36 in sicer smo ga probali dat sedet v maxi cosi rodija,pa mu je bil previsok,zato smo se odločli za romerja ki mu je super,ima isofix in je zmagovalec testa varnosti za leto 2007,pa še namenjen je od 15 in ne od 18kg naprej .naš ima 14 in polkg.A tiste ki ste v avtu zapasane s pasom pa se pasate za okras s tritočkovnim pasom??!!Mislite raje na to da m.c.rodi nima isofixa(in njemu podobni) in da je zapasan ne samo vaš otrok,temveč tudi sedež.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?