|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   V čem je fora?
2.8.2007 13:09:55   
Freycha
Od kar sem mama (danes je 1. mesec user posted image ), no pa tudi že prej sem stalno poslušala druge, kako so govorili: smo se zredili, nismo cel dan nič spali, smo zrastli, smo zobke dobili, smo, smo, smo.... sedaj me tudi sprašujejo: a se dojite, a se redite, a spite....

Prosim, dajte mi razložiti, v čem je to fora. Ker pri meni se redi samo Dita, jaz hujšam (zaradi dojenja, da ne bo kdo mislil, da sem na kaki dijeti), sicer cel dan res nič ne spim, če Dita ne spi (ampak vprašajo za Dito), zobe že imam, kmalu mi jih bo zobar začel ven metati, pa tudi jaz dojim, Dita pa se doji, raste tudi samo Dita, jaz bom počasi skupaj začela it, itd.....

Pa ne vem, a je meni folk čuden, ker tako govori, al sem jaz malo čudna?user posted image

< Sporočilo je popravil Nalin RR -- 2.8.2007 15:40:44 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: V ČEM JE FORA?
2.8.2007 13:13:01   
Udb
Vsak po svoje. Jaz ponavadi povem o kom govorim, včasih pa tudi rečem "nam" ali pa "mi". NE vem. Meni se zdi vse OK.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.8.2007 13:13:24   
tanikaa
Mene to nič ne moti. Vsak naj se izraža, kak mu odgovarja.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
2.8.2007 13:15:24   
Freycha
ne trdim, da se človek ne bi smel izražati, kakor mu paše.... samo zanima me od kod to prihaja in zakaj folk tako govori.......

smem pa tudi sama povedati, da mi je to čudno, kajne?user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
2.8.2007 13:20:05   
nuala
Je že bila enkrat debata o tem.
Meni osebno se zdi to bedasto ( smo noseči, sva noseča, mi pa že sami jemo banano ) ampak enim je pa to očitno fino, tako da, evo, vsak po svoje.

Tolerantnost je ena bistvenih sestavin preživetja.

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.8.2007 13:22:03   
Klarita
Nič se ne jezi Freycha, mislim da je to že star način in da so to že včasih tako govorili. Meni je to tudi ful smešno, ampak kaj čmo, ne bomo ljudi kar tako spremenili.
Razumem še, če vprašajo:
- a spite kaj (ker če otrok ne spi, starši ne spijo)
Doji se pa res samo otrok, ampak je to kar nekako ostalo vse enako. Meni gre tudi na živce, če odrasli govorijo z otrokom v pomanjševalnicah, ampak določeni otroški izrazi še nekako grejo, znorim pa, ko je otrok že enih 3 ali več let star in mu govorijo še kar "čičaj" in še huje "boš naniko papal" (če bo banano jedel....).

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
2.8.2007 13:22:49   
siskamiska
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

men se tud to smešno sliši, čeprav tudi sama dobivam sindrom "vikanja"

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  kolk si me nasmejala Freycha

(odgovor članu nuala)
Neposredna povezava do sporočila: 7
2.8.2007 13:25:58   
Blacky30
Jaz mislim, da gre za to, da ko se otrok rodi, starša zaživita z njim novo življenje, on nič ne more sam, vse mu pomagata, torej pri dojenju sta prisotna mama in otrok, spat ga da eden od staršev, redi se res sam, a spet po zaslugi mamice itd. V prvih tednih njegovega življenja ne počne čisto nič sam, vse dela skupaj z mamico in očkom. Vprašanje "Če spite", pomeni, da če se otrok sredi noči zbudi in joka, potem ste budni vsi trije. To je moje mnenje.

Tudi jaz postavim vprašanje npr. A se dojita?
Meni je tak čisto OK.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.8.2007 13:28:51   
felicia
Mene si tudi nasmejala.user posted image

Nikoli nisem razmišljala o tem ampak res včasih kar množino oz. dvojino uporabim tudi sama, pa ne vem zakaj. Mogoče zato, ker je dojenček zelo odvisen od tebe in sta še vedno nekako povezana zelo. Mogoče zato pol govorimo a se redite, ker je mali odvisen od mame.

No ne bom preveč zafilozofirala!

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.8.2007 13:29:32   
HuAnita
Mene je pri vsem tem najbolj hm, motilo, no, malce mi je bilo čudno, ker prav nikogar ni zanimalo, kajo se JAZ počutum, vsi samo za deco sprašujejo, mene pa k.... gleda...
Ampak zdaj sem baje že iz tahujšega, tako da se ne sekiram večuser posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.8.2007 13:30:29   
Freycha
no Blacky30, ta tvoja razlaga mi še gre skozi. Sploh mogoče res pri spanju in delno tudi pri dojenju. Ampak zobje pa rastejo samo otroku, redi se tudi samo otrok (in se bo s pomočjo mame dokler ne bo sam začel služiti za hrano v bistvu), raste tudi samo otrok itd......

me pa seveda še zanimajo ostala mnenja.........user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.8.2007 13:33:36   
Anonimen
o jz ma ne govorim tako..smo se dojili..pa tko naprej....
rečem pač sm dojila.pa tko.ane...sj se jih ni cel kup na meni dojilo napreimer...user posted image

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
2.8.2007 13:34:02   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

Mene je pri vsem tem najbolj hm, motilo, no, malce mi je bilo čudno, ker prav nikogar ni zanimalo, kajo se JAZ počutum, vsi samo za deco sprašujejo, mene pa k.... gleda...

joj, to je pa tudi mene pakrat pogrelo. Kot da sem jaz nula...

Pa na to temo lahko hitro dva primera povem:

1. se pogovarjam z eno, ki je ravnokar rodila in jo prvo vprašam, kako je ona. Pa je kar malo utihnila in ni bila sigurna, če me res zanima, kako je ona, al sem mislila tamalo al kaj. Pa jo še enkrat malo drugače vprašam, kako se počuti... pa je v pol stavka povedala, da je ok, potem pa kar sama začela razlagati, kako je otrok. Pišuka, saj bom do otroka tudi prišla, mene pač zanima, kako si ti..... samo je folk že kar avtomat ratal, ker se vsi takoj navadijo, da sprašujejo, kako je otrok, za mamo pa vsem dol visi....

2. enkrat me ena vpraša: ja kako pa ste? Glede na njen user posted image začuden pogled sem predvidevala, da je mislila Dito, ampak sem najprej (namenoma) razložila, kako sem jaz, potem kako sva midva z dragijem in šele potem, kako je Dita..... pa ji ni bilo nič jasno....

user posted image user posted image

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.8.2007 13:39:22   
babylove
Tudi meni gre to na živce in se mi zdi bedasto.

Pa tudi tole: rodili smo! Ja kdo vse je pa rodil, pri hudiču? Mama, ata, babica, stric in sosed?

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.8.2007 13:39:46   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita

jz ne vem zakaj je pri vas tako ampak mene so zmei vparšal kako al bo...pa tko naprej...ne vem no nimam slabih izkušenj s tem...user posted image

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
2.8.2007 13:40:43   
Zamima
mene tudi ne moti, jaz se rada pohvalim v imenu obeh user posted image , torej: danes pa sva banano JEDLI.

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.8.2007 14:12:43   
Anonimen
Meni je šlo to včasih pri eni kolegici na živce, ker je res preiravala. Sicer mi pa ne gre.

(odgovor članu Zamima)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
2.8.2007 14:18:25   
Anonimen
kar se tiče dojenja sem vedno uporabljala besedno zvezo "se dojiva " "sva se dojila" ker mi je dojenje tako dvostransko početje - jaz njemu hrano, on meni zadovoljstvo. Če rečem : sem ga dojila, mi deluje tako brezosebno user posted image  - ma sem res čudna.
Drugače pa sem in ločujem kdo je kdo.
Ne in me ne moti, če kdo reče "rodili smo", saj s tem pokaže določeno mero navezanosti, ljubezni, naklonjenosti do tiste, ki je tehnično rodila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.8.2007 14:28:48   
Zamima
meni gre edino na jetra to, ko v bolnici rečejo: in zdaj bomo porodili otroka! AAAAA vsak las se mi na glavi postavi pokoncu - a oni bojo rodili za mene? no pol pa kar! user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.8.2007 15:12:47   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30

Jaz mislim, da gre za to, da ko se otrok rodi, starša zaživita z njim novo življenje, on nič ne more sam, vse mu pomagata, torej pri dojenju sta prisotna mama in otrok, spat ga da eden od staršev, redi se res sam, a spet po zaslugi mamice itd. V prvih tednih njegovega življenja ne počne čisto nič sam, vse dela skupaj z mamico in očkom. Vprašanje "Če spite", pomeni, da če se otrok sredi noči zbudi in joka, potem ste budni vsi trije. To je moje mnenje.

Tudi jaz postavim vprašanje npr. A se dojita?
Meni je tak čisto OK.

Se strinjam. Mislim, da starši doživljajo s svojim user posted image  te stvari. Glede zobkov npr.  tudi starši zraven doživljamo izraščanje, še posebej če je to zelo hudo. In če me kdo vpraša kako spimo, po moje misli na vse - saj če se user posted image  zbuja na pol ure, bo vedel, da ne spimo ne vem kako dobro.

Meni je pravzaprav vseeno, kako se kdo izraža in kako me kaj vpraša, saj konec koncev tudi sama začnem naprej o user posted image  razlagat, šele potem o sebi. Ker se mi itak vse vrti okoli tamale.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.8.2007 15:49:39   
Slončica
Jst tud ne prebavljam tega pačenja ala a zdej pa rižotko papate???Pa smo same za mizo
Pa a se dojiteuser posted image  Ja valda cel blok mam na joškiuser posted image
Sicer pa probam preslišat končnice,je boljše

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.8.2007 16:02:52   
kjava
Ej, Freycha, mene pa neki druzga zanima? Kako, da ti za toliko rojstev tuki na RR zveš, da jih objaviš na Rodili smo?

Aja, moram še jaz teb odgovorit prej: ne vem v čem je fora, jaz sama ne govorim v množini, vsaj ne da bi vedla, če pa drugi, me pa tud ne moti. user posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
2.8.2007 16:27:43   
krfjolca
Jaz niti ne govorim tako, no mogoče mi kdaj kaj uide user posted image .
Sicer me pa načeloma ne moti, edino tisti ekstremni: "midva sva pa noseča" ali "sva šla rodit" user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 23
2.8.2007 16:32:28   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Ej, Freycha, mene pa neki druzga zanima? Kako, da ti za toliko rojstev tuki na RR zveš, da jih objaviš na Rodili smo?

Ker smo se tako zmenile z julijkam in sem jim dala mojo tel. št. da so lahko sporočale novičke, jaz pa sem imela potem nalogo, da sem objavila na forumu in popravila seznam na julijskem čveku....user posted image user posted image

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 24
2.8.2007 16:38:53   
kjava
Aha, hvala! user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.