|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VUR - ledvični refluks
17.9.2009 13:51:27   
bellisimma
Našemu komaj 2 mesečnemu fantku so odkrili ledvični refluks III. stopnje, kot zaščito jemlje vsak večer Promitren. Zanima me, tiste mamice, ki imate izkušnje s tem, kakšni so stranski učinki dolgotrajnega jemanja te zaščitne doze? Vem, da je to manjše zlo kot pa ponavljajoči uroinfekti in posledično brazgotinjenje ledvic..pa vendar me je groza, ko pomislim na dolgoletno jemanje antibiotika. Sploh pa že pri tako majhnem dojenčku. Zelo sem žalostna, da mora to prestajat user posted image . Kljub vsemu upam, da bo zadevo prerastel in že na naslednjem pregledu MCUG ne bo imel refluksa.

Ni mi jasno, da je to zelo pogosta napaka sečil pri otročkih, pa tako malo se govori o tem. Hvaležna bom za vsako informacijo oz. vašo zgodbo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VUR - ledvični refluks
17.9.2009 16:20:54   
karamela
Pozdrav,

tudi mi smo pri 2 letih ugotovili VUR II-III stopnje pri hčerkici. Njej jemanje Primotrena ni pomagalo, ker je imela bakterijo odporno na ta antibiotik, tako, da  smo bili 3x v bolnici. Nato je jemala 6 mesecev vsak dan Nitroforantoin. Sedaj se je pri pregledu ozl. kontroli pokazalo, da se je umirilo in ji ni potrebno več jemati ta zdravila.

Primotren predvidevam, da dobiva v zelo majnih količinah kot preventivo. Veš pravijo, da se to stanje z leti popravi in izboljša.  Nam se je (upam da za skozi in trkam na les).

Res so bogi, ampak bolje Primotren kot kakšni zapleti. Torej mi smo po cca 2 letih brez vseh terapij.

Držim user posted image  za vas.

(odgovor članu bellisimma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: VUR - ledvični refluks
17.9.2009 16:40:16   
afnica mala
Pozdravljena,

naši pikici so predpisali Primoten pri 1in 3 dneh starosti- takrat je prvič dobila vnetje. Pri 3 mesecih so z MCUG-om potrdili VUR 3 in 1 stopnje. Zdaj ima 11 mesecev.

Stranski učinki- jaz mislim, da je zaradi antibiotikov zmanjšala vnos hrane toliko, da smo bili skoz nekaj po bolnicah. 10 dni po začetku jemanja antib. je začela vsak teden manj in manj jesti. Tako jaz mislim, kot tudi njena homeopatinja.

Zaradi zaščite že od prvega meseca jemlje Biogaio. Tudi mene skrbi kaj ji to dela v čravesju, ampak vseeno boljše kot ponavljajoča vnetja. Samo držim pesti, da se stanje izboljšuje in da do takrat bakterije ne ratajo odporne na Primotren.

Mi smo se s tem sprijaznili, pač pazimo pri kopanju, da je v vodi le kratek čas in, da proba čim več popiti. Trkam, amoak do sedaj se vnetje ni ponovilo. Kot sem že napisala, mi je 100x več živcev požrla njena neješčnost, ki se je zdaj končno unesla.

Je pa res-šele zdaj sem ugotovila, da ima cel kup otročkov to "napako". Koliko časa pa so tebi bellisimma rekli, da bo na antibiotikih- kaj predvidevajo?Nam so rekli do 3 leta nekje naj bi se popravilo.

Srečno

(odgovor članu karamela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: VUR - ledvični refluks
18.9.2009 12:21:30   
Anonimen
Moja nečakinja je bila pri 14 mesecih operirana, zdravila niso pomagala. Odkrili so ji VUR pri 6 mesecih, na redni kontroli urina. Kasneje še slikanje s kontastnim barvilom, ki je samo potrdilo vse skupaj, da gre za hudo okvaro obeh ledvic, ena je bila samo še na 20% delovanja. Operacija je bila neizbežna, ker v nasprotnem primeru bi bila do 8 leta starosti na popolni odpovedi ledvic in posledično na doživljenjski dializi. Po operaciji je vse B.P., zdravila je jemala samo še preventivno 1 leto- iz Italije zdravila. Operirana je bila samo najslabša ledvica, druga se je popravila sama user posted image user posted image user posted image user posted image . Zdaj hodi samo še na redno letno kontrolo in do sedaj je 8 let izvid vedno odličen.user posted image

Glede vse terapije pa se je najbolje pogovorit z urologom, ki najbolje pozna situacijo.
Upam, da se vsem vašim malčkom čimprej popravi stanje ledvičk.user posted image

(odgovor članu afnica mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: VUR - ledvični refluks
18.9.2009 13:36:53   
bellisimma
Karamela - Primotren dobiva zvečer 1ml.
Bi mi lahko katera iz prve roke kaj več povedala kakšni so še stranski učinki dolgotrajnega jemanja tega Primotrena?

Afnica mala - praviš, da ste bili pri homeopatinji- imaš dobre izkušnje? Ker me je groza, da bi do 3. leta jemal antibiotik. Sicer naš še čaka obisk nefrologa, ki bo povedal kaj več. Predvidevam, da bo Primotren naš spremljevalec vsaj do 1 leta, ko bodo še enkrat preverili stanje. Če se ne izboljša, pa verjetno dlje..če se poslabša - operacija. Baje ni nič posebnega in imamo v Ljubljani pravega strokovnjaka, ki to dela. PO eni strani se mi zdi manjše zlo operacija in, da je pol vse bp, kot pa toliko let tega strupa, pa še nisi ziher, da se ne dela kakšna škoda na ledvicah..

Didlina - super za tvojo nečakinjo, da se je zgodba tako lepo končala,

in hvala vsem za lepe želje za vse "VURovce" user posted image

aja Glede preiskave MCUG -Sem pa ful jezna, ker mi nihče od dr.-jev ni niti omenil, da je možna tudi ultrazvočna (UZCUG), ki je prav tako učinkovita le škodi dosti manj sploh pa pri takih malih otročkih. Baje je problem zaradi financ, kje pa drugje. Grrrr..No toliko v vednost tisti, ki jih to še čaka, pozanimajte se kako je s tem, da ne bo po nepotrebnem otroček šel pod rentgen user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: VUR - ledvični refluks
21.12.2012 10:38:03   
bellisimma
No samo, da javim kako je sedaj z našim fantkom:
Primotren je jemal 1 leto, nato smo začeli postopno ukinjat in hkrati začeli s homeopatijo (bili pri homeopatinji, ki je bila tudi zdravnica). Fantek je zdaj star 3.5 leta, nobenega uroinfekta ni bilo več, in po pregledu so dejali, da naj bi se refluks sam od sebe pozdravil.

Toliko, če bo še katero zanimalo, včasih je vseeno potrebno kaj na lastno pest raziskat,se posvetovat še s kaknim zdravnikom...
veliko zdravja vam želim.

(odgovor članu bellisimma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: VUR - ledvični refluks
21.12.2012 10:38:56   
bellisimma
No samo, da javim kako je sedaj z našim fantkom:
Primotren je jemal 1 leto, nato smo začeli postopno ukinjat in hkrati začeli s homeopatijo (bili pri homeopatinji, ki je bila tudi zdravnica). Fantek je zdaj star 3.5 leta, nobenega uroinfekta ni bilo več, in po pregledu so dejali, da naj bi se refluks sam od sebe pozdravil.

Toliko, če bo še katero zanimalo, včasih je vseeno potrebno kaj na lastno pest raziskat,se posvetovat še s kaknim zdravnikom...
veliko zdravja vam želim.

(odgovor članu bellisimma)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: VUR - ledvični refluks
24.12.2012 22:39:23   
dani33
Jaz poznam eno deklico, ki je od rojstva imela refluks in je jemala primotren do 6 leta starosti. Vsake pol leta je hodila na rentgenski mcug preiskavo, ker uz niso delali. Vseskozi je bila na primotrenu. Danes je stara 18 let in nima nobenih težav z ledvicami, niti ni posledic zaradi jemanja primotrena. 
Imam pa sama sina starega 3 mesece, ki ima razširjen sečevod.  Rodil se je z uroinfektom. 1 mesec smo jemali antibiotik nato pa smo šli na rentgenski mikcijski cistogram, ki ni pokazal  refluksa. nato so nas čez 1 mesec napotili na scintigrafijo  zopet sevanje, da vidijo če ima mogoče zožen sečevod kje vmes med ledvico in mehurjem, pa tudi to ni bilo. Zdaj pa zopet sumijo na refluks in imam napisano , da čez pol leta  ultrazvočni mikcijski cistogram.
Ali katera ve, kaj se res lahko zgodi , da se refluks ne vidi ? Nič mi ni jasna ta zdravnikova logika ? Vem samo, da so včasih delali samo rentgenski mikcijski cistogram .  

(odgovor članu bellisimma)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




plenice
Evica22

katere plenice uporabljate?

pampers (nemške) (35%)

pampers (avstrijske) (7%)

hoferjeve, lidlove (11%)

müllerjeve (27%)

DMove (10%)

ostalo (10%)


Število vseh glasov: 230

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!