Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: VPRAŠANJE O AMNIOCINTEZI 16.11.2006 12:51:07
|
|
|
|
KK
|
Zdravo, ni ti potrebno biti tešč, celo priporočljivo je, da ješ preden greš na amnio, ker potem do kosila ni nič hrane. Delajo ti na živo, ni nič zelo hudo, čeprav se sliši in je malo neprijetno, ko ti prebode trebuh, si pa za 5 min, če je otročiček pri miru, tudi konec. nato pa sledi počivanje. Jaz sem bla v Dravljah na NS in so me napotili v porodnišnico, po tem sklepam, da tega tam ne počnejo. Izvidi cca. čez 3 tedne. Mislim, da je tudi nekaj časovne omejitve, do kdaj greš lahko to delat - ne vem pa do kdaj, če sploh. Genetski posvet - če verjameš ali ne, se mi zdi da je to tvoja odločitev, ker če ne verjameš v tisto kar ti povedo, ne vem če je ravno smiselno potem it na amniocentezo in se pač sprijazniš da tako kot bo, bo. Nesmiselno je iti v riziko, čeprav samo 0,5% možnosti splava, če ne veš kaj te čaka na koncu, kakšne so možni izidi. Genetski posvet ti samo povedo kakšni so lahko končni izvidi, odločitev je pa čisto tvoja - kot je tudi tvoje telo in tvoj otročiček. lp p.s. če pa boš šla na amnio - ti pa želim veliko sreče da bo z otročičkom vse ok...
|
|
|
|
RE: VPRAŠANJE O AMNIOCINTEZI 16.11.2006 12:53:05
|
|
|
|
Naja31
|
A ni tako da se AC dela samo v 17. tednu?
|
|
|
|
RE: VPRAŠANJE O AMNIOCINTEZI 16.11.2006 13:18:01
|
|
|
|
tinaaja
|
ne dela se nekje najpogosteje od 16-18 tedna, pa tudi se kasneje.
|
|
RE: VPRAŠANJE O AMNIOCINTEZI 16.11.2006 18:35:55
|
|
|
|
malecka_mateja
|
ne dela se od 16-18t in ne več kasneje ker potem niso baje rezultati več tako točni ker plodovnica ni več tako čista.... tako da v 30 ziher ne delajo
|
|
RE: VPRAŠANJE O AMNIOCINTEZI 16.11.2006 18:41:49
|
|
|
|
tinaaja
|
mislila sem kaksen teden kasneje, 10 dni. evo kopirano iz strokovne literature: Med diagnostičnimi testi lahko ponudimo biopsijo horionskih resic med 11. in 14. tednom nosečnosti, zgodnjo amniocentezo med 16. in 18. tednom nosečnosti, ter kordocentezo in placentocentezo po 20. tednu nosečnosti.
|
|
|
|
RE: VPRAŠANJE O AMNIOCINTEZI 16.11.2006 18:50:53
|
|
|
|
KatjaZ
|
Če so v ozadju zdravstveni razlogi, delajo amniocentezo tudi v 30 tednu - meni so jo...
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?