štručka
|
Mi imamo matrixa in smo zeeelo zadovoljni in bi tudi letos (kupili smo ga lani) težko našla bolj ustrezen voziček zase. Osebno sem se zanj odločila zato, ker je zeeelo lahek (po porodu bi kaj težjega težko dvigovala v avto), se hitro in enostavno zloži, v AX-a ga ruknem v nekaj sekundah brez razstavljanja koles (pa tudi te se zelo enostavno snamejo), je zelo okreten kar prav pride predvsem v trgovinah, ko ga lahko enostavno krmilim z "mezincem" ene roke , ker ima velika kolesa in malega lahko povsod zapeljem, tudi v vsak makedam, ne da bi dobil pretres možganov...Za dojančke je praktičen, ker se športni del skoraj popolnoma poleže, za malo večje je spet super, ker je športni del precej širok in zelo komot (za primerjavo od Quinny freestile). Hrbet sedeža nima stopenjskega naklona, kot večina vozičkov in lahko vedno najdem ustrezen naklon sedeža....še bi lahko naštevala, a sem glavne stvari naštela Ima pa (kot vsak voziček, popolnega še ni na tržišču) nekaj pomanjkljivosti; -matrix košara....sicer zeeelo prijetna za novorojenčka na sprehodih, ker je malo tesnejša od drugih, tudi udobna za vožnjo v avtu, a kljub temu, da je dobila ustrezne zelene luči iz strani testiranj ni najbolj varna. V bistvu je med najslabše ocenjenimi avtosedeži. Druga pomanjkljivost te košare je, da tudi, če smo jo v začetku hoteli uporabljat v avtomobilu,nam jo je mali v nekaj kratkih mesecih prerasel (resda, je med tistimi največjimi dojenčki) in smo bili tako po 5-ih mesecih prisiljeni v nakup avtosedeža skupine (O-18kg). To bi, če bi vedeli rezultate testiranj matrixa storili že veliko prej, če bi bili ti rezultati že na voljo, a niso bili, ker je bila košara matrix novost na tržišču. -sam voziček ima v bistvu le nekaj manjših pomanjklivosti...; *da se športni del ne da obrnit v kontra smeri vožnje (jaz to pogrešam, moj otrok pa niti slučajno, saj zvedavo zre v svet okoli sebe), *da se ne da dobit original marele, tistih ovalnih cevi na vozičku pa se neoriginalne bolj slabo oprimejo *da je zavora na zadnjih kolesih malenkost štorasta za odblokado, in rada dela "tk-tk-tk", če jo slabo odblokiraš ...to je glede slabosti vse. Če bi še enkrat kupovala voziček bi se zopet odločila za Jane, a tokrat nebi vzela Matrixa. Vzela bi športni del in, če bi bil otrok zimski bi vzela navadno košaro (ne matrixa) in jane navadno lupinico, ki ima kar ok teste in se jo lahko prestavi na voziček in je res ultra lahka. Glede na to, da z otrokom v prvih nekaj mesecih nismo delali nevemkakšnih relacij bi to verjetno popolnoma zadovoljilo naše takratne potrebe. Nebi pa jemala drugega vozička, ker smo na Jane skoraj čustveno navezan....
|