|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   VNETJE OČI
9.5.2007 11:21:46   
metka84
Pozdravljeni!Moja user posted image bo stara 3 mes pa ima eno okico vneto kaj pomaga?Pravijo da moje mleko naj not stisnem ve katera če je to res,sem malo ji probala stisnit.

_____________________________

Ta prava nagajivka
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 11:24:30   
Anonimen
no nasveti babic, babc, in ne vem koga so stiskat not mleko pa kamelice pa ne vem kaj še vse. nasvet moje pediatrinje in okulistke pa je bil..boh ne daj not stiskat svoje mleko ker še več bakterij vneseš v oko. nobenih kamelic oko je treba čistit s fiziološko raztopino in vato. skrbeti da je oko suho od zunaj. če postane rdeče oz se ne popravi k zdravniku ker je to bakterijsko vnetje in je treba dat kaplice (recimo bivacin). js sem poslušala zdravnike!

(odgovor članu metka84)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 11:25:26   
Naja31
Če teče gnoj ven, potem bolje da gresta k zdravniku.

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 11:26:50   
blak
Res je, tvoje mleko pomaga. Če pa po nekaj dneh ni boljše, pokliči pediatra. Ti bo kake kapljice dal in je takoj mimo.

Lp

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 12:06:14   
metka84
Pozdravljene!Gnoj ji teče ven ja.Ne vem koga naj poslušam eni pravite da ne mleko drugi ja.Mislim da je najbolje da boma šle k pediatru kot je napisala naja31 da vidimo kaj bo rekla in dala kake kapljice.Hvala za odgovore.Kaj je fiziološka raztopina voda in sol?

_____________________________

Ta prava nagajivka

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 12:11:08   
bini
ja, odvisno kolk je tega gnojčka... če ga je čist mal, potem poskušaj z mlekom - seveda si bradavico prej temeljito očisti, pa roke tud... na ta način sem jaz prve 3 mesece kar velikrat zdravla učke našga aljaža...
če je pa gnoja tolk, da se po spanju uček kar skupej zlima, potem pa nujno k pediatru, ker ti bodo sam antibiotične kapljice pomagale (tobrex)... ponavadi je boljše že drugi dan...
fiziološko pa kupiš v lekarni.. lahko tud sama prekuhavaš sol v vodi, ampak jest jo rajš kupim oz. mi jo pediatrinja napiše na recept.
user posted image

_____________________________

Svet je lep!!

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 12:17:27   
metka84
Nekje sem prebrala da lahko tudi od noska se prenese v oči in da moreš nosek čistit s fiziološko raztopino, jaz imam aspirator za nos tistega na baterije ali potem še vseeno rabim fiziološkouser posted image Jaz sem enkrat tudi imela vnetje oči ampak to je že dolgo nazaj in imam še doma mazilo in kapljice tobrex mislite da ji lahko dam sicer so odprte kar nekaj časa ali bo boljše če grem do pediatrinje in ne davam kar sama kapljicuser posted image

_____________________________

Ta prava nagajivka

(odgovor članu bini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 12:20:42   
Naja31
Starih kapljic jaz ne bi dajala, saj na njih piše, da morajo biti porabljene v nekaj tednih po odprtju. Poleg tega vrh flaške verjetno ni več sterilen.
Glede na to da ima tvoj dojenček samo 3 mesece, bi jaz vsekakor šla k zdravniku.
Pa vnetje oči je zelo nalezljivo, tako da pazi da se ne prenese še na drugo oko.

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 12:29:34   
blak
Če ji gnoj prav ven teče, pol pa res pojdi k zdravniku. S Tobrexom je res takoj boljše in nikakor ne uporabljaj starih kapljic.
S fiziološko pa je tako. Par minut preden nameravaš nosek čistit, špricni not malo fiziološke, da vse skupaj malo omehča.

Pozdravite se in lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 12:32:51   
Barbara.Z
Mi imamo 15 dni staro punčko in ima tud vneto očko. Pedijatrinja oz. babica mi je dala fiziološko raztopino in z njo čistim očko. Vedno moraš čistit od zunaj navznoter. Nato ko je učka čista vbrizgam kapljico mojega mleka. Pravijo, da ni bolšega kot je materino mleko za oči. Tudi za odraslega če ima vnete ali rdeče očke pomaga.

Lep pozdrav!!!!

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 13:26:03   
1304
Draga moja, preberi navodila od Tobrexa ..ko so enkrat kapljice/mazilo odprte so zelo kratek čas uporabne!!!!!!!!!!! Pediatri so v službi vsaki dan...ne čakaj ....

< Sporočilo je popravil 1304 -- 9.5.2007 13:27:26 >

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 14:15:15   
NRMM
Če ima samo vneto očko,jaz ne bi na tvojem mestu hodila k pediatru,da se ne nalezeta še česa drugega. Pokliči in vprašaj,kajti za vnetje očk,ti pediater napiše kar recept za tobrex in otroka niti ne rabi pogledat.

Drugače pa je materino mleko za očko zakon. Tudi moja pupa je imela probleme z vnetjem kot dojenček in sem ji z mlekom v dveh dneh ozdravila user posted image .

_____________________________

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007


(odgovor članu 1304)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 16:03:42   
metka84
Zdaj sem se spomnila da imam fiziološko doma ko mi je babica rekla naj jo kupim ker je mela zamšen nosek ali lahko s temi kapljicami tudi čistim očko ker gor piše da je za nosekuser posted image

_____________________________

Ta prava nagajivka

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: VNETJE OČI
9.5.2007 16:37:17   
bskrle
Pojdi po mazilo. Jaz ponavafi pokličem po tel. in pediatrinja napiše recept, niti en hodim tja.

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: VNETJE OČI
10.5.2007 10:13:06   
fidko
Na je star slabih 12 meseceh pa ima že od 1. maja nekaj z očmi. Nima gnoja, le srbi ga in oči ima rdeče, celo nekaj žilic je popokalo. Smo šli na Metelkovo na dežurno 1. maja pa nam je dal kapljice. Po treh dneh ni bilo nič bolj pa sem šla k otrokovemu zdravniku. Ker ga ni bilo in je bilo nadomeščanje je samo rekla naj spiram s fiziološko. Sicer mi je hotela dati neko mazilo a je preverila in ugotovila da je od 3 leta dalje. Še vedno ima rdeče očke. Pa ne vsak dan. Ta teden bom šla še enkrat k pediatru. Mož je že čisto besen saj kadar grem za kakšen problem k zdravniku ne vedo nič.

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: VNETJE OČI
11.5.2007 14:52:48   
saska11
Mamice, mene so naučili tako:
novorojenčki imajo zelo, zelo zelo pogosto vnete očke oz. jim iztekajo solzice in gnojček. To je povsem normalno ker solzni kanali še niso prečiščeni in so še malo zamašeni, zato pa iztekajo solzice, ki včasih preidejo tudi v gnojček. Oko se spira s fiziološko tekočino, z rahlim pritiskom in krožno masažico med noskom in očeskom pa se kanal sčasoma sprosti. Tako je bilo pri naših dvojčicah, obe sta imeli to z obema očesoma od rojstva do tretjega meseca starosti, potem pa sem delala to kar sem zapisala in mi je svetovala pediatrinja, pa je vse minilo. Samo enkrat vmes smo donili Tobrex kapljice, pa je bilo 1 teden dobro, nato se je zadeva ponovila. Zato, ker ni bilo pravo vnetje, ampak ta zamašitev solznega kanala. Drugo pa je, če je vneta tudi veznica - notranja spodnja stran veke, ki je krvavo rdeča, takrat pa gre lahko za pravo vnetje oz. okožbo pri porodu (klamdija).  V tem primeru pa nastopi pediater, ki vzame bris gnojčka in po laboratorijski preiskavah ugotovijo, za kaj gre.

(odgovor članu fidko)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: VNETJE OČI
11.5.2007 18:06:42   
metka84
Hvala saska 11.Miaslim da to ni bilo pravo vnetje zato ker sem ji takoj ščistla s kamilicami(nasvet pediatrinje) in sem ji spravla gnojček ven ki pa se ni pojavil več.

_____________________________

Ta prava nagajivka

(odgovor članu saska11)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: VNETJE OČI
12.5.2007 20:27:01   
metka84
Moji  user posted image   spet teče gnojček iz očk danes se ji je to pojavlo .Kolkrat na dan ji lahko čistim s fiziološko raztopino,ko spi se ji očke ne zlepijo ali je to vnetje ali pa se ji samo čistijo solzni kanaliuser posted image user posted image


_____________________________

Ta prava nagajivka

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: VNETJE OČI
12.5.2007 22:18:17   
madela
Kaj pa če je alergija na cvetni prahuser posted image  Jaz imam take oči,da za pogledat nisem. Glede tvojega mleka,jaz sem v lanski reviji (mislim da je lanska)prebrala,da materino mleko pomaga in da ga lahko kaneš v vnete očke.
Pa še moje mnenje:jaz ne vem,če bi otroku dala fiziološko v očiuser posted image  To je sol,a je ne pečejo oči še bolj?

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: VNETJE OČI
13.5.2007 9:50:01   
metka84
Mogoče je pa res alergija na prah,ker fant je alergičen na prah.Meni se tudi malo čudno zdi za fiziološko ker kot praviš madela je res sol notri, no ne vem mogoče pa je v zelo malih količinah in ne more škodit očem.user posted image

_____________________________

Ta prava nagajivka

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: VNETJE OČI
13.5.2007 10:03:16   
Marogica
Metka, ne eksperimentiraj preveč. Očitno je tvoj otrok pač nagnjen k vnetju oči. Jih je kar nekaj, ki imajo "zamašene" solzevode in se jim ob vsakem prepihu, prehladu vnamejo oči. PRi nas je bilo enako, od 1 meseca ta mlajšega sina.
Prvikrat smo še nekaj probali s fiziološko, pa s kamilicami, pa se je potem vedno tako končalo, da smo pri pediatrinji dobili antibiotične kapljice, ki so oko pozdravile v ca. 3 dneh.

Važno je, da vsako oko posebej čistiš, od zunaj navznoter, da se mu pogosto umivajo rokice, ker si tudi tako lahko prenese še na drugo oko. PRedvsem, ko bo malo starejši in je že bolj aktiven.

PRi nas je to trajalo nekje do 1 leta, mogoče malo več, potem se je stvar umirila in so se očke pozdravile oz. niso več tako občutljive.

Kar se pa kapljic tiče, pa bodi previdna. Kot so že ostale zapisale, se naj ne bi uporabljale "stare", predvsem, ker se z odprtjem stekleničke po ca. 14 dnevih zmanjša efekt kapljic. Pa tudi sem mnenja, da nekih stvari, za katere nisem prepričana, ne dajem sebi niti otroku. PRedvsem, ko gre za oči, saj nikoli ne veš, kaj lahko s tem povzročiš.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu metka84)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: VNETJE OČI
13.5.2007 10:31:03   
happy mam
Nama je pomagalo samo MOJE MLEKO!

_____________________________

Mi smo pa tako srečna družinica! Imamo namreč malega ŽAKA!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: VNETJE OČI
14.5.2007 16:42:09   
saska11
Jaz kot sem zapisala, očke sem jima spirala s sterilnim zložencem in fiziološko raztopino ob vsakem previjanju, tudi večkrat, do 10x na dan, pa je pomagalao. Vedno. Če pa dvomiš, kako se otročiček počuti, ko mu to delaš, pa najprej probaj na sebi. Ni res, da oko peče, če spiraš s fiziološko, to ni taka koncentracija soli, kot če jo narediš sama doma. Probaj.

(odgovor članu happy mam)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Angelska imena za deklice in dečke
Preverite seznam prelepih in zelo posebnih imen za dečke in deklice, ki nosijo angelski pomen.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?