hati
|
> Nekega dne sedi Eva v raju pod drevesom in rece Bogu: > ''Bog, imam en problem.'' > > ''Kaksen problem le, Eva?'' > > ''Ves Bog, saj vem za vse tvoje zasluge. Ustvarjena > sem bila, obdarjena s tem prelepim vrtom in vsemi > cudovitmi zivalmi, zabavati me poskusa tale smesna > kaca, ampak jaz enostavno nisem srecna.'' > > ''Kaj te tezi in te dela nesrecno, Eva?'' vprasa glas > od zgoraj. > > ''O Bog, tako sem osamljena in teh jabolk sem tudi ze > do grla sita, '' odgovori Eva. > > ''Prav, ce je tako, je treba najti resitev zate, > ustvariti se moskega in ti ga postaviti ob stran.'' > > ''Kaj pa je to moski, Bog?'' > > ''Moski bo ponesreceno bitje z mnogimi napakami in > slabim karakterjem. Po eni strani ti bo veliko lagal, > te redno varal, o sebi pa si bo domisljal, da je > najboljsi mozen. Ceprav ti bo zivljenje pogosto > otezeval, bo imel tudi nekatere uporabne lastnosti. Po > drugi strani bo namrec vecji, mocnejsi in hitrejsi kot > ti, tako da bo uporaben tudi za tezko delo. Njegovi > najljubsi zabavi bosta lov in sport. Izgledal bo sicer > nekoliko trapasto, zlasti kadar bo razburjen, ampak > tebi na ljubo bo ustvarjen tako, da bo lahko > zadovoljil tvoje telesne potrebe. In ker ne bo imel > kaksnega posebnega razuma, te bo vedno potreboval za > nasvete in pametne odlocitve.'' > > ''Slisi se enkratno!'' je vzkliknila Eva in > privzdignila obrvi. ''Kje je torej zanka, Bog?!?!'' je > sumnicavo vprasala. > > ''Torej... dobis pa ga lahko samo pod enim > pogojem...'' > > ''Pod katerim pogojem pa, Bog?'' > > ''Kot je bilo ze omenjeno, bo ponosen in aroganten in > bo sebe neprestano obcudoval. Zato ga bos morala > pustiti tudi v prepricanju, da je bil on ustvarjen > pred teboj. A ne pozabi, to mora ostati za vedno > najina mala skrivnost... saj ves... me zenske med > seboj.'' :)- :)- :)-
|