|
VETROVI, krči, kupčki-začaran krog 10.9.2005 23:43:40
|
|
|
|
violinski
|
Janika, tako sem naredila jaz - omejila prehrano na pašto, kruh, sir, njoke, krompir.... In rezultat je, da sva bila oba - jaz in mali zaprta. No, pri njem ni bil tak problem, je izključno dojen in se ni za sekirat dokler več dni zapored ne kaka (pri nas je to bilo samo en dan), jaz si pa skoraj ne upam več na stranišče, ker če že 'kakam' je moj ... ... ma ne vem, kot da bi bil brezbarven. Zato sem se 'vzela v roke' in popestrila jedilnik (jogurt, müsli, sadje, več zelenjave). Se mi zdi, da je tudi malemu ustrezalo, ker gre s tem na bolje, krči pa so dobili svoj urnik in se zgodijo pač dvakrat na dan, in niso več kadarkoli.
Kupčka tudi Aljoša ni in ni znal podreti, včasih je pa zaspal takoj po hranjenju, in do kupčka sploh prišli nismo. Zato pa poliva na veliko. Res lahko to pripisujem hlastanju, ampak nič ne pomaga, če ga začnem hranit preden se popolnoma predrami, ker iz dojk tako teče, da komaj folga pogoltnit - pa zaleti se mu, pa kašlja.... Tudi on jé max 6 minut in mu je dovolj ena dojka. Od začetka hranjenja pa dokler ga lahko odložim pa običajno mine tudi kako uro.
Kety, v par tednih se bo tudi naučil kupčka podret, tako se je Aljoša. Danes moram vedno počakat, da podre vsaj enega 'suhega' (ta pravo pivsko riganje) in enega 'mokrega' (pri čemer tako izdatno polije, da smo se že morali preoblačit, hlače v čistilnico, drgnjenje tepiha, ..... ) Pa še potem mu podložim plenico, ker vem, da bo spet vse mokro in v njegovi posteljici sem precej vzdignila vzglavje.
Maša - pri nas je običajno tako, da se začne s krči, potem se pa začne jamrati in jokati, ker od krčev postane lačen. Se pravi, kot praviš ti, začaran krog.
Pri blažji krčih mu pomaga, če ga slečem, se razbrca in (oprostite izrazu) sprdi, ko so blečine hujše pa pomaga samo nošenje na podlakti z glavo v komolčnem pregibu in HOJA. Nič ne pomaga, če sedim in ga tako podpiram, moram prav hodit. K sreči na ta način krči kar hitro minejo, pa še podajava si ga z možem, da ne dela samo eden mišic, ampak oba.
Drugače pa odštevam dneve in komaj čakam, da prilezemo do treh mesecev
|
|
|