Magi*
|
aja, pa mimogrede: mislim, da ti ne more varnostnik ukazati, da slečeš otroka... meni se je nekaj takega zgodilo v Merctaorjevem hipermarketu ali centru ali kaj že je. na moj (menda 29.) rosjtni dan sva z dragim skočila not kupit 2 buteljki in sladko smetano in odšibala k blagajni. na blagajni plačava (ne poceni vino) in se odpraviva, za nama pa varnostnik. in naju je tam pred vsemi začel šikanirati češ, da sva gotovo kaj ukradla in naj mož dvigne jopo. ja itak, kupiš dve nuteljki Kristančiča in ukradeš čigumi pa nisva bila v pisarni, pač pa kar tam pred vsemi. in je mož dvignil jopo, ker spodaj ni bilo nič, naju je šele odvelekel v pisarno. ko je ugotovil, da res nimava nič drugega s sabo kot denarnico, dve buteljki in smetano, je samo namignil češ, bejžta mi izpred oči. sem bila tako besna kot ris. če me ne bi mož odvlekel stran, bi ga verjetno kar... in potem naju je stric odvetnik poučil, da te nima varnostnik kaj pregledovati, da ti ne sme brskati po stvareg - lahko te prosi, da mu pokažeš, ni pa to tvoja dolžnost. v tem primeru pokliče policijo, ti pa imajo drugačna pooblastila. saj vem, da opravljajo svoje delo, vendar bi morali znati delati z ljudmi. vsak je nedolžen, dokler mu ni krivda dokazana. če naredijo napako, bi se lahko vsaj opravičili. predvsem pa ne delali teatra, da te ljudje gledajo kot kakega kriminalca. neva, ne sekiraj se, v trgovini so na ta dogodek že zdavnaj pozabili. verjamem pa, da ti ni bilo prijetno.