ronja
|
POjma nimam, kako je do nesreče prišlo, vem pa, da se v megli res nič ne vidi in je grozno vozit. Ne moreš se kar ustavit in čakat, da se megla dvigne (sploh ne na ac), si pa že pri 40 lahko nevaren, če nič ne vidiš. Zadnjič sem morala enkrat v taki megli domov iz drugega konca Ljubljane, 100x sem že šla to pot, takrat sme se pa zgubila. Ker enostavno nisem vedela, na katerem križišču sem, stavb okoli se ni videlo in sem falila... Bila sem živčna, ker se ni nič videlo in sem se koncentrirala samo na cesto in na to, da ne bom koga zbila, vse ostalo (ala pot:D) je bilo pa drugotnega pomena... Lahko se zgodi - lahko je nekomu nekaj priletelo v šipo ali je videl smet na cesti in ni vedel, kaj je, malo zabremzal in drugi vanj... NOben kriv. Če vidiš nekaj in ne veš, kaj je, je normalno, da zabremzaš, nihče noče koga povozit... Tudi na ac je lahko kak človek. Lubi je enkrat na srečo pravi čas ustavil, ko se mu je pod avto hotela vršt punca, ki je malo naprej povzročila prometno nesrečo (bila je pijana, brez izpita in vzela očetov avto brez dovoljenja, naredila nesrečo in v tisti paniki se je hotela kar na licu mesta ubit), pa je bilo to na obvoznici... Če bi gonil, bi jo zbil. Tako da ne moremo rečt, da v megli pa ne smeš bremzat - če vidiš nekaj, ne veš kaj je, kaj češ drugega? Lahko se komu pokvari avto in gre ven, lahko pride kaka žival na cesto (prijateljica je na prav tej ac zbila srno)... Lahko pa da kdo res ni upošteval predpisov, dostikrat se najde kak pameten, ki misli, da vidi v megli... Ampak če voziš, pa tudi če 40, pa se pred tabo naenkrat vsi ustavijo zaradi nesreče, boš priletel notri, ker jih ne vidiš pravi čas... Seveda pa je odločilno, s kakšno hitrosjo uletiš not in s kakšno priletijo za teboj... V hudi megli sva se po primorski ac vozila že nekajkrat lepo 40 km/h in bila res lepo presenečena, da so tako vozili vsi - vendar smo imeli srečo, da ni bilo gneče na cesti in nobenega pametnjakoviča, ki bi prinorel...