|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uveljavljati otroka čez leto ali konec leta-k...
29.3.2007 11:00:09   
Bejba
Midva sva do sedaj imela prijavljena otroka kot davčno olajšavo čez leto in je bila plača na podlagi tega kar dosti večja. Zdaj pa berem, da nekateri bolj prakticirate to, da jih prijavite samo konec leta in s tem dobite večjo dohodnino. Kaj je boljše in za kaj se v večini primerov odločate?
Jaz razmišljam in mi nekako bolj sede, da je plača večja. Sedaj po izračunih dohodnine za 2006 pa naj bi mož dobil 5000 SIT nazaj, jaz pa naj bi plačala 13000 SIT, kar se mi ne zdi nekakšna revolucija.
Kakšno je vaše mnenje?
Hvala!

LP;B

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce
za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa.
(Elizabeth Stone)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uveljavljati otroka čez leto ali konec le...
29.3.2007 11:22:43   
Gordana-3
jaz sem svojo pupo uveljavljala pri dohodnini in tako lani dobila nazaj 140.000 sit. mi je tajnica izračunala, da bi imela nekje dobrih 10.000 večjo plačo. vem pa, da teh 10.000 na mesec ne bi prišparala, ampak bi porabila, 140.000 pa zmeraj prav pride, ko jih dobiš naenkrat. sedaj, ko imamo od lani dve pupi, sem računala, da bom nazaj dobila 1200 eurov, čeprav se mi zdi malo too much, ampak bi blo fajn. Morda bom eno uveljavljala na koncu, eno pa med letom, definitivno pa ne obe med letom.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.3.2007 11:24:10   
Bejba
No, to je tut varianta, da enega uveljavljaš med letom, enega pa na koncu. A to se da? Pa je volk sit in koza cela user posted image .

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Gordana-3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.3.2007 11:26:09   
Putka
Jaz sem imela nekje 12.000Sit nižjo plačo (denar bi itak za kaj zapravila), nazaj pa sem dobila skoraj 250.000 dohodnine. In denar porabila za novo spalnicouser posted image . Letos upam na kaj podobnega.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.3.2007 11:50:19   
Gordana-3
bejba, vsaj zdi se mi, da se da. upam, da bodo še druge kaj povedale

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.3.2007 11:54:39   
HHH
Mislim, da po novem ne moreš več na koncu manipulirat. Delodajalec ti mora na začetku leta dati neki obrazec v katerem izpolniš koga boš ali ne boš uveljavljal in to potem drži.

Neposredna povezava do sporočila: 6
29.3.2007 12:35:58   
lukec
Jaz pa mislim, da za dohodnino 2006, torej to, za katero odločbe trenutno prihajajo, lahko še na koncu uveljavljaš vzdrževane člane, za 2007 bo pa menda res tako kot pravi HHH. Sicer pa je po mojem vseeno, čez leto ob plači ali pa skupaj na koncu. Je pa res, da bolj prav pride, če dobiš vse naenkrat - nek način varčevanja ali pa kreditiranja države, kakor se vzame.

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu HHH)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.3.2007 13:39:40   
Bejba
Kaj naj potem po vaše narediva za to leto - 2007? Da ne bom sedaj prijavila enega čez leto, potem pa drugega na koncu ne bodo upoštevali in se bom hudo uštela user posted image .
Naj se javi kakšen, ki res pozna te stvari in nam vsem svetuje, prosim.

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.3.2007 19:11:34   
Mateja*
Jest imam čez leto prijavljena 2, mož pa eno. Na koncu leta pa pokombinirava tako, da dobiva čimveč nazaj. Pa tudi letos se lahko popravlja pri vzdrževanih družinskih članih, če se s partnerjem tako dogovorita. Midva bova tudi letos kombinirala.

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.3.2007 11:08:49   
Gordana-3
a pol jih uveljavlajš 2x? med letom dobiš zato večjo plačo, pa še dohodnino dobiš nazaj? a je to mogoče???

(odgovor članu Mateja*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.3.2007 13:02:49   
Pajaca
Ne samo tako jih pišeš, da je čimbolj ugodno, torej tako da max dobiš nazaj ali min plačaš.

Neposredna povezava do sporočila: 11
30.3.2007 17:50:46   
Gordana-3
pa kak jih potem pišeš? nič mi ni jasno user posted image  pa kako jih lahko potem še vpišeš pri dohodnini, če jih uveljavljaš med letom?

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.4.2007 9:25:41   
TheAngel
Ja ALI med letom ALI v dohodnino. Oboje pa res ne bo šlo.
Ali letno 484.873 sit ali pa mesečno na plačilni listi 40.406 sit
Med letom ti to pomeni višjo plačo in potrebne je nekaj samodiscipline da si daš to na kraj da potem plačaš dohodnino. Konec leta pa vpišeš in dobiš nazaj v enem kosu kar se meni osebno zdi bolje sam vedno prav pride denar. Pa če je nekaj €€€ skupaj si vsaj res kaj kupiš in pametno porabiš. Stvar človeka.

LAHKO pa oboje če te ne ujamejo... Samo ne vem če te ne ker so v igri davčne številke pa rojstni datum...

Kako lepo je biti v troje...

Neposredna povezava do sporočila: 13
2.4.2007 9:52:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gordana-3

pa kak jih potem pišeš? nič mi ni jasno user posted image  pa kako jih lahko potem še vpišeš pri dohodnini, če jih uveljavljaš med letom?

user posted image  Vpisat jih moraš vseeno, ker če ne bodo na DURSu smatrali, da jih nisi upravičeno uveljavljala med letom in boš dohodnino krepko plačala.

Kar pa se tiče uveljavljanja med letom ali pri dohodnini je pa tako kakor gledaš. V bisvtu zastonj, brez obresti za eno leto kreditiraš državo, po drugi strani pa denar, ki bi ga drugače porabil lepo prišparaš in drugo leto dobiš lep znesek v kosu. Meni je to bolje. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 14
2.4.2007 11:30:38   
Gordana-3
nisem vedela tega, da jih moraš, če jih uveljavljaš med letom, vpisati tudi pri dohodnini user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.4.2007 11:31:59   
Mina1
nisem vedela tega, da jih moraš, če jih uveljavljaš med letom, vpisati tudi pri dohodnini

Nikakor. ALi jih uveljaviš sproti med letom ALI pa na koncu, ali eno ali drugo, nikakor obakrat.

I don't care what they say, I just wanna live my life

Neposredna povezava do sporočila: 16
2.4.2007 12:01:14   
Gordana-3
hothien pravi drugače. da moraš vpisat tud v dohodnino, čeprav jih uveljavljaš med letom. no, v glavnem, jaz jih uveljavljam na koncu, da dobimo več evrov na kup user posted image , kako bo pa drugo leto, ko jih boš baje MORAL uveljavljat med letom? ali katera kaj ve o tem???

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.4.2007 12:23:34   
Palma11
Če imaš otroka kot vzdrževanega družinskega člana prijavljenega med letom, ga moraš obvezno vpisati tudi pri dohodnini, drugače bi preveč plačal nazaj. Če pa ga nimaš med olajšavami med letom, je vseeno kdo ga na koncu vpiše v dohodnini, običajno je boljše, da tisti, ki ima večji dohodek. Najbolje je, da preden oddaš dohodnino, različne variante preračunaš v programu in potem vpišeš kot se ti najbolje izkaže.

Lp

Neposredna povezava do sporočila: 18
2.4.2007 22:16:37   
PBJ
Ja, seveda moraš otroka vpisati tudi pri dohodnini, čeprav si ga imel med letom - tako kot pravi Palma, drugače kar nekaj plačaš.

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Palma11)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.4.2007 22:23:27   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mina1

nisem vedela tega, da jih moraš, če jih uveljavljaš med letom, vpisati tudi pri dohodnini

Nikakor. ALi jih uveljaviš sproti med letom ALI pa na koncu, ali eno ali drugo, nikakor obakrat.

Sej uveljavljaš jih samo enkrat, sam vpisat jih pa pri dohodnini MORAŠ. Ker če ne boš vse kar bi mogla nazaj dobit, plačala.

(odgovor članu Mina1)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
3.4.2007 9:19:23   
Tasika
Pa da ne bo pomote, tudi po novem zakonu o dohodnini lahko pri dohodninski napovedi uveljavlja otroke drug zakonec kot med letom. Nekatere so namreč prepričane da to velja samo še letos.

Za tiste ki imate 2 ali več otrok pa ne deliti otroke eden meni eden možu, ker potem ima vsak olajšavo za prvega otroka. Bolje je deliti vsak partner pol leta oba otroka, je olajšava za drugega nekoliko višja.

Pri nas nimava prijavljenih otrok med letom, ker bi denar verjetno porabili :) 

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.4.2007 12:59:17   
Bejba
A potem bo drugo leto še vedno možno otroka uveljavljati konec leta?

Kako pa kaj varianta, da imaš enega prijavljenega čez leto, enega pa prijaviš konec leta? To špila in ali se splača?

(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 22
3.4.2007 14:07:24   
Tasika
Otroke imaš lahko med letom prijavljene po lastni želji. Nobenega, enega, dva.
Iz ekonomskega stališča se ti najbolj splača da so vsi prijavljeni med letom (ne kreditiraš države oz. takoj dobiš kar ti pripada). Človeška plat pa je nekaj drugega. Zato jih mnogi nimajo prijavljenih in dobijo potem pri dohodninski odločbi manjši kupček denarja.  

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Bejba )
Neposredna povezava do sporočila: 23
3.4.2007 14:58:00   
Mateja*
Jest jih imam med letom prijavljene, pa če jih ne bi konec leta pri dohodnini vpisala, bi plačala ogromen znesek. In ni nič kršenje zakona, če jih vpišeš tudi konec leta pri dohodnini, čeprav jih imaš med letom prijavljene. To ni kršenje zakona, to je čist ok. Sem lansko leto o tem govorila z gospo na našem davčnem uradu, ker sem neki narobe napisala in mi je vse popravila in vse je bilo po pravilih. Samo pokombiniram jih tako, da dobil več nazaj, pa me tudi zaradi tega ne morejo nič haklat, nič ne prinašam države okol. Sej država po večini od nas vleče, zakaj pa ne bi vsaj enkrat letno jaz kaj o9d nje dobila.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.4.2007 9:10:48   
GoYa
Imam pismen odgovor DURSa, da glede uveljavljanja otrok drugo leto ne bo sprememb. Torej, lahko se jih uveljavlja tudi na koncu leta.

(odgovor članu Mateja*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?