|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje koščkov
29.3.2007 9:09:17   
smeska
Moj pikec bo imel 9 mesecev in spravi po grlu samo spasirano hrano.

Pri čisto malih koščkih kruha ga pol ure trese, zraven se kremži in čudno drži oprta usta.
Pri slabo spasiranem rižu mi vse spljuva v obraz.

Aja, še nekaj - ne mara nobenih jogurtov, malo poje samo borovničeve skute od Ljubljanskih mlekarn. S Fruchtzwergeji ga pa futrala, enkrat sem za štos probala ampak ni maral.

Punce povejte, kako ste jih navadile na koščke (pa ne govort, da bi mogla že od začetka pretlačit z vilico), res prosila bi za koristne nasvete.

Pa hvala user posted image

Vsaka mama je najboljša mama za svojega otroka.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
29.3.2007 21:02:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smeska)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Uvajanje koščkov
29.3.2007 21:50:12   
soundb
Sta pač malo bolj pozno začeli, pa kaj. Večkrat probajta po malo, zraven dajta otroku kaj za popit pa zopet malo in bo.
Mi smo sicer že pri 5 mesecih začeli z rižem in koščki sadja, pa je tudi od začetka pljuvala ven in se "davila", po kakšnem tednu vztrajanja pa je šlo.

Želim vama veliko sreče

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2007 20:02:46   
tejcka
Pozdravljena!

Dokler nisem prebrala tvojega "mejla", sem mu tudi jaz pasirala hrano. Danes sem mu jo prvič pretlačila z vilico, sicer mu je šlo po grlu bolj težko, ampak je ogromno čaja tudi zraven spil. Ko sem imela kosilo, sem mu za štos scefrala govedino in mu jo dala. Svojim očem nisem mogla verjet, jedu jo je k zmešan, seveda spet s pomočjo čaja.
Sestrična mi je rekla, da njen malček je koščke, le če mu jih daje samostojno. Tko, da poskusi košček za koščkom. Jest mu dajem tudi plazma kekse, tko da jih liže, drobi in poje, sicer je čist popacan, ampak nič zato, cunje se dajo oprat user posted image .
Želim ti veliko sreče in predvsem potrpljenja!

LP

(odgovor članu soundb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.3.2007 22:05:54   
mojsoncek
Probaj mu dati koscke na mizo pred njega, da jih bo sam nosil v usta (pa se pincetni prijem lahko dobro trenira user posted image ). Mogoce na zacetku samo tako vmes med kosilom ali pa med dvema obrokoma. Saj so ponavadi vsi tako firbcni, da hitro nesejo vse v usta. Res, da bo verjetno koscke najprej dobro pretipal in valjal po rokicah, bo pa slej ko prej pristalo tudi v ustih. Tudi to morajo sprobati, da si pridobijo "zaupanje" in da vidijo, da koscki niso noben bav-bav.

Jaz sem pri nasem delala na tak nacin in se je prav dobro obneslo. Je pa res, da se je sam zacel stegovati proti hrani. Pa se prav ponosen je bil, ker je lahko jedel sam.

< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 30.3.2007 22:06:48 >

(odgovor članu tejcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
30.3.2007 22:16:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2007 11:44:54   
mojsoncek
soncica - jaz sem mu na zacetku vse samo z vilico pretlacila (ce je bilo zmiksano, je slo vse s slino ven in nic ostalo v ustih). Mislim, da je tam okrog osmega meseca zacel sam v usta nosit hrano. Ti pa tezko povem kako veliki so bili koscki, sem rezala cisto po obcutku... toliko, da jih je brez problema pobral in seveda ne preveliki, da jih je lahko pojedel. Potem pa ko vidis, da mu gre, pa pocasi povecujes koscke.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.4.2007 13:12:01   
žiža
jah sori, ampak jaz sem pri drugem otroku prišla do spoznanja, da je pasiranje s paličnimi in drugimi strojčki čisto razvajanje. Taveliki se še danes pri 2,5 letih dviguje, če kakšen košček okusi. Tamalemu pa od vsega začetka hrano pretlačim z vilico in sesekljam z nožem.
Prav tako ne zmešam dveh jedi skupaj (krompir + špinačo) ima lepo dva kupčka na krožniku in frajerček je kot tavelik gospod user posted image

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.4.2007 15:34:49   
Baucka
Poskusi s kuhano hrano katera se v ustih stopi. Recimi fajn kuhan korenček, cvetača, bučke, makaroni, kuhan krhelj jaboljke, hruške. Naša to obožuje. Ji dam kar cel korenček v roko in grize. Samo je vse tako mehko, da ko z jezikom na nebo stisne je kaša.

Kruh pa je suh in se mu zatika. Naša še sedaj nima rada graška, ker se ji tisti olupki zatikajo in se tudi davi.

< Sporočilo je popravil Baucka -- 4.4.2007 15:41:16 >

Gremo veselo.

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.