|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Uvajanje - pomoč...
15.4.2009 23:40:48   
mesecnica
Zdravo!

Se obračam na vas - že bolj izkušene mamice...
Ta teden sem pričela z uvajanje 14 mesečnice - in sicer k mojim strašem. Naj povem, da jih dobro pozna, smo najmanj 1x na teden na obisku po cca. 2 uri. Enkrat sva bili tam cca. 3 dni (cele dneve) - da se še bolj privadi.
V glavnem - v torek smo začeli...
Ko sem jo pripeljala, jo je mami odpeljala stran in so se lepo zaigrale. Tačas sem jaz odšla domov. Vrnila sem se čez cca. 2 urci. In ni bilo nobenih težav. Mala ni niti 1x zajokala. Lepo je jedla vafelj in tudi pila. Skoz se je lepo igrala in čebljala.
No danes (drugi dan) pa je zgodba povsem drugačna. Ko sem jo pripeljala, se je ravno tako zaigrala in tačas sem se jaz odpeljala. No po cca. 10 minutah je menda ugotovila, da me ni in me je pričela iskati po vseh prostorih v hiši in zunaj. Ko me ni nikjer našla je pričela jokati. Mami jo je vzela v naročje in jo potolažila ter ji preusmerila pozornost na druge stvari (igračke, zajčke,...). In je nehala. Po cca. 10 minutah se je spet kar nekam zagledala in ponovno pričela jokati - za cca. 1 minuto. Jo je spet vzela v naročje, a se ni dala tako hitro potolažiti. Ji je dala tudi dudo, pa jo je ven metala (ker drugače jo ima samo za spanje, pa včasih se igra z njo). No ko se je umirila in zamotila s čem drugim, se je po cca. 10 minutah ponovno nekam zagledala in čez čas pričela jokati. In tako se je dogajalo cca. 2 urci. Dokler nisem prišla domov. Med tem časom ni hotela nič pit, nič jest, nič čebljati. Ko sem prišla, pa povsem druga pesem. Smeh, igranje čebljanje,...
Mene je sedaj kar groza kaj bo v naslednjih dneh user posted image . Se mi tako smili - in se mi zdi, da jaz še bolj trpim kot ona.
Kako je bilo pri vas? A je to minilo? V kakšnem času? Kako naj jo potolaži, ko me ni? A naj pustim kakšno sliko sebe, da jo lahko pogleda, ali bo to stanje še poslabšalo? Kaj drugega? Kaj so rekli vašim user posted image , kje je mami?
Mene kar ubija, ko vidim oz. vem, da je v stiski in da me pogreša, čeprav vem, da moramo to nekako prebroditi.
Vesela bom kakršnegakoli nasveta.

Mesečnica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Uvajanje - pomoč...
16.4.2009 18:09:21   
Taddy78
Če je bila prej samo 1x na teden z njimi je to žal premalo, da mi se lahko navadila na njih, je pa to uvajanje  dokaj neprijetno za naše otročke, pa naj bodo stari starši ali pa vzgojiteljice v vrtcu.
Moja mama je recimo prihajala k nam vsaj 2x na teden in bila celi dan z njim in jo obožuje, pa tudi pri njej je rad.

Žal ne bo šlo drugače kot da vztrajaš, navadila se bo, tako kot pa se vsi navadijo (v vrcu vsi novinci jočejo vsaj 1 teden če ne več)...naš je imel po 14 dneh ful krizo in se je metal po podu, imel napade ipike, pa še sedaj po 2 letih kaj je v vrtcu, me včasih zjutraj vpraša kam grema in začne tulit, ko rečem da v vrtec;čeprav mi potem ko sva tam sploh nima časa dati lubčeka user posted image

(odgovor članu mesecnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
16.4.2009 20:28:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Taddy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Uvajanje - pomoč...
16.4.2009 20:37:57   
pokica_
Mi v kratkem čakamo našega prvega user posted image  imam pa izkušnje z uvajanjem 16me starega otročka v vrtec, sem ga uvajala postopoma čez cel teden. Mene je poznal itak že več kot 6 mes in bil full navezan name, sem mu bla varuška vsak dan po 8h/dan. Pr nas takrat ni blo problema; pripeljala sem ga v vrtec, se 2-3h prvi dan igrala z njim, naslednji dan isto, s tem da sem šla za 20min vn iz igralnice, ni opazil da me ni in se pridno igral naprej z vzgojiteljico; pol naslednji dan smo podaljšali na 1h mojega odhoda. V petek pa že ni hotel it z vrtca. user posted image  
Jaz ti priporočam da morda pokusiš bit dlje časa z njim in z babi, da ve, da neboš takoj šla stran, k bo žalostna pol ko se zave da te ni več tam. Pa dajte mogoče vsak dan tako, kot smo mi v vrtcu delali,...mogoče se bo pa pol obneslo.

Srečno!

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zakaj se dojenček še vedno ponoči zbuja?
Tako kot dojenčki tudi mnogi malčki ne spijo vso noč in to je povsem normalno. Malčki hrepenijo po povezanosti in dotiki...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?